Šta je novo?

Palit 9600GSO 384mb Sonic PROBLEM!

Corsair_VD90

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2008
Poena
309
E ovako, upravo sam kupio navedenu karticu i kad pokrenem neku igricu ili test samo odjednom posle 10 sekundi sve zaledi i ne mogu ništa da uradim, a konfiguracija je sledeća:
AMD athlon 3200+ 939sck 2.0ghz
Asus A8V-E SE
Kingston 1gb ddr400
Chieftec 450W PSU

karticu sam nosio u drugi komp intel E6550, neka gigabyte P35 ploča i OCZ ddr2 ram a on ima 8800GTS karticu i termaltake 600W PSU i kod njega normalno radi, ati tool artifact test je odradio 15 minuta kartica nije prešla 60C a kod mene zašteka nakon 1 i po minut, formatiro sam OS, mijenjo drivere i za zvuk sam nove skido ništa ne pomaže...:(

можда ти је напајање преслабо тј. мала ампеража на +12 гранама. пошаљи нам спецификације па ћемо ти рећи.

Ma ne vjerujem da je do napajanja to je Chieftec GPS-450AA-101A i ima 2x12V raila na prvom je 14A a na drugom 15A mislim da može gurat još mnogo jače kartice...

hm... a imam staru ATi X550 GE kad nju ubacim normalno radi, ovaj pasivni hladnjak na north bridge-u je vruć dobro pa sad ne znam ima li veze...

To napajanje koje imas je sigurno dovoljno jako za tu grafu, ali ti ipak probaj sa tim napajanjem od ortaka pa vidi sta ce biti. Moguce da je VIA u pitanju kao sto kaze Wild Boy.

Poslednja izmena:
Ma čisto sumnjam da je do napajanja, imam pajdu koji gura Q6600 sa 8800GT na nekom kineskom 400-450W jest da mu se često restartuje al bar radi sad do kad ne znam:D ali što se tiče ploče jel mislite na to da je crkla ili crkava ili chipset nije dovoljno jak da podrži ovu karticu?

Ako ploca ne podrzava PCI-e 2.0 eto ti zasto pravi probleme...

Ako ploca ne podrzava PCI-e 2.0 eto ti zasto pravi probleme...

Ni na P5K nije pci-e 2.0, a meni shljakalo bez problema.

I ja tipujem na VIA chipset, nije on neispravan nego jesdnostavno VIA chipseti nisu top klasa po kvalitetu pa znaju da imaju neke nelogichne bagove. Bila je tema pre pola godine o konfliktu 3850 i nekom plochom sa VIA chipsetom....

:wave:

Poslednja izmena:
pa gde nadje tako lepu grafu da turis u tako (bez uvrede) krsh plocu....???

evo ti jedan predlog,lepo za sitne pare uzmes Biostar Nf520 (38e) ili jos bolje Tf 560 (50e) i jednog 4600+ (47e) i pobedio si...:D

@activated1

pa dobro, ddr2 ja smatram da je u danasnje vreme bas dzabe...ah da upravu si ima i Sempron X2 2100 za 35e al nisam hteo da predlozim da ne ispadne da previse volim svoj "SEMPY" :d

Poslednja izmena:
Znam i ja da bi trebo mijenjat ali nema se rape, al probaću još da fleshujem bios...

Poslednja izmena:
Flash biosa uspio ali zato je isto stanje sa karticom znači ništa nisam uspio i ne znam šta ću, da živim kod vas u srbiji možda bi i mogo nać nešto jeftinih komponenti za novu ploču, cpu i ram, i ovu sam grafu dobio iz BG za 84€ jer je kod nas asus 8800GS 150€ a palit nema...

Ma čisto sumnjam da je do napajanja, imam pajdu koji gura Q6600 sa 8800GT na nekom kineskom 400-450W jest da mu se često restartuje al bar radi sad do kad ne znam:D ali što se tiče ploče jel mislite na to da je crkla ili crkava ili chipset nije dovoljno jak da podrži ovu karticu?

Chist primer gluposti... Konfa od 800 € na napajanju od 10 € :wall: Verovatno ima i 17" CRT monitor. :S: Nemoj sad da se uvredish zbog ovog shto sam napisao ali to je surova istina.

Tako je samo natrpati shto jache moze za te pare da se kupi a napajanje ko hebe :wall:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1476292&postcount=15

Nije do napajanja.9600 i nije neki potrošač.Moja radi na šugavom MS550 PRO sa 16A na 12V grani.Nijedan restart niti bilo kakvi problemi, igre rade perfektno.Skini nove Via 4in1 drivere pa probaj možda pomogne.

I ja kazem da nije do napajanja,kod mene ista graficka radi na Codegen 400W dan i noc bez ikakvih problema,igre najnovije po tri sata:D
Igramo se ja i troje dece zena ponekad,kad stigne na red:d

Pa ništa ostavit ću je zasad u kutiji a štekat ću pare za neki athlon 4800+ am2 2.5ghz 65nm, Gigabyte GA-770 DS3 i jedno 1gb ddr2 za početak, izašlo bi me duplo jeftinije kad bi uzeo u BG nego kod mene ovamo ali ima još do toga...
Ipak hvala na odgovorima i savjetima.

Pa ništa ostavit ću je zasad u kutiji a štekat ću pare za neki athlon 4800+ am2 2.5ghz 65nm, Gigabyte GA-770 DS3 i jedno 1gb ddr2 za početak, izašlo bi me duplo jeftinije kad bi uzeo u BG nego kod mene ovamo ali ima još do toga...
Ipak hvala na odgovorima i savjetima.

Pa kad vec imas vezu sa BG, kupi neku polovnu plocu.
Prodas tu za 15Eura i kupis neku za 25Eura i Bog te veselio. Ako je ta ploca fino radila sa slabijom grafom napomeni to (ovo kazem zbog toga da neko ne pocne da "pljuje po meni" :p).
Potpuno te razumijem sto se tice uppgrade-a, ali ta kartica u kutiji ne vrijedi nista. Tj. dok skupis pare za novi komp, ta GSO ce u penziju.

:wave:

Vrh Dno