Hm, nemojte pogresno da me shvatite nemislim da su konzolasi glupi ili manje inteligentni od pc-jevaca ali ja recimo volim da ulozim malo truda da bi recimo system shock 2 radio na xp-u, da bih igrao transarticu na kompu iz potpisa, za nekoga ko poseduje konzolu to bi bilo cisto gubljenje vremena uz komentar: ha platio sam 700e za ps3 i ja tamo da nesto instaliram i podesavam, ma boli me briga ja hocu da ubacim dvd i da to radi, nista me neinteresuje, e to je esencija razlike pc-jevaca (kompjuterasa uopste) i konsolasa prvi je spreman da bdi citavu noc za 3% razlike u 3d marku koje ce mozda dobiti oko 7 ujutro a drugi ce ako se nesto neucita iz prve ili je disk ogreban pa treba mnogo vremena da se udje u formaciju na pes-u, resetovati, vikati, psovati sonija i trinitron katodu i ko ih napravi....
pr: imam drugara koji je nedavno uzeo amd x2 4000 sa gf8400gs, koje stalno pokusava da oc-uje iako nista nedobija time ali..... pre neko vece skinem ti ja ati tool i sutradan pricam njemu o programcicu: ma jednostavan mali djavolak sa cupavom kockom koja se vrti i pritom j...be kevu svim resursima kompa koliko ih optereti, on skine to vece i ja ga sretnem naredni dan, podocnjaci do usta, nemoze da gleda i govori, ispada mu tacna (inace radi kao konobar), ali ima neki cudan kez na licu, ja ga pitam sta je radio on kaze da je: digao core na 650 i memoriju na 900 i da je time dobio 600 poena u 3d marku 2001, poceo je oko 11 navecer, zavrsio oko 6 ujutro, pritom napisao 4 strane a4 sveske sa zapazanjima o rastu temperature, frame rate-u u ati tool-su, pojavi artefakta, pa radio testove u fearu, stalkeru, bioshocku, nikakvu on opipljivu korist nije izvukao iz neprospavane noci pune nerviranja, kafe i guarane ali sam cin overkloka, testiranja, iscekivanja artefakta je njega ispunio vise nego bilo kakva igracka sesija sa plavusama koje vicu wii....
Kult PC ja nije u softveru (windowsi, krize, strahovi i medalje casti dodju i odu) kult pc-ja je u HARDVERU, ma kakav on bio, dan danas ljudi pisu drajvere za 3dfx kartice, spremni su da uniste 8800gts volt modom da bi napravili nesto sto ima jos pet likova na svetu, ja recimo sklapam ancient pc za igranje starih igara, restaurisem moju a600 da bih pokusao ono sto su uradili likovi sa
www.amiga600.de, istina je da su neke igre ostavile vise nego dubok trag na svest igracke zajednice ali mladjim igracima koji su sada poceli da se igraju prvi medal of honor neznaci mnogo posle iskustva sa cod4 iako bez prvog verovatno nebi ni bilo drugog..
Sto se tice teze da ce pravi igrac imati i pc i konzole, moje skromno misljenje je da imam (a nemam) 600-700e koje mogu da investiram u igranje, nebih kupio ps3 ili box360 kupio bih 8800gt, c2d4600, memoriju.... shvatate me, malo pc-jevaca moze da priusti vrhunski komp i neku od konzola i u sustini sve pare pucaju u pc jer tesko je ispratiti ono sto u atletici zovu pacemaker to je danas nvidia, sutra ati, prekosutra intel, pa crysis, assasin`s creed itd, i ja bih pored pc-ja da imam braviu ko vrata, ps3, box360 i z5500 zvucnike ali nemogu, zato mogu da stekam 60 evricona za pentium dual 2220, i da iskamcim od druga flopi za amigu, zivot je surov i skup posebno uz extremni sport koji se zove igranje..