Šta je novo?

PC Gaming is the Future!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ivke76
upravo sam to i ja hteo da kazem.. najveci hejteri konzola ili je nikad u zivotu nisu videli, ili su max asocijalni ljudi (taman posla bilo kakvo zajednicko djsukanje gde mozes i da vidis nekog s kim igras), ili ako su i probali nesto, probali su fps koji naravno ne mozes lako da naucis da igras na dzojpadu i "opravdali" su svoj hejt.

ko sto rekoh u drugoj temi, neki ljudi nece/ne mogu da shvate da su konzole malcice mrdnule od maria, sonica i sl.

jos uvek zivis...
isto kao sto najveci hejteri pc-a nikada nisu mogli da skapiraju igre drugacije od prosechnog fps-a ????

E sad ste me iznervirali.
Ispravka:
Diablo je izashao i za PlayStation, i bolji je nego onaj na kompu (mada ne puno, par detalja oko grafike, poboljshan gameplay, i mogucnost igranja dva igraca na istoj konzoli), i josh uvek ga ponekad opikam s bratom. Inache presao sam verziju i sa PC-a i sa PS-a, i sasvim sam uveren da je komfornije igrati iz fotelje sa dzojpedom u ruci, sa bratom pored sebe, nego iz stolice na tastaturi i mishu.

Dalje, mish i tastatura postoje i za konzole (za PS), i nemojte vishe da tripujete druge.

Konzole se nikad (vrlo retko) baguju.

I ono sto je najvaznije, sto je cak i svakom jasno. Valjda svaki aparat ima svoju namenu. Kao na primer sto je glupo koristiti mobilni za slikanje slika umesto fotoaparata (tipa letovanje u Turskoj, i sl, mislim on je samo za ne daj boze), tako je konzola i pravljena za igrice, i multimediju, dok je PC za to skalabudzen. To vam kao zakucavanje eksera sekirom, jest da moze, al nije to to.

Mada i PC ima svojih kvalitetnih naslova, al mi zao sto nisu odradjeni i za konzole.

PS: Ajmo malo da flejmujemo :smash::smash::smash:

Ceo intervju mi je potpuno smesan imajuci u vidu da je tu ucestvovao Gabe Newell inace bivsi Microsoftov clan a sada glavni i odgovorni dasa u Valve-u...
Taj dasa mrzi sve sto ne koristi windows...
Mrzi Mac, mrzi Linux, mrzi konzole i sta mu preostaje nego da tvrdi da je PC platforma (windows related) gaming of the future. :type:
Najsmesnije mi je to sto je rekao da mu X360 ugrozava zivot a PS3 je "a waste of everyone’s time" :wall:
Vi mu slobodno verujte a ja cu i dalje da se smejem njegovim buducim izjavama...
I najbolje za kraj:
Ljudi iz South Parka su neverovatno potrefili onog debelog lika sto igra WoW
Evo ga...

hl2gabe.jpg

to ti kazhem masa njih sa laptopovima bleje po "lan partijima" ili su zakucani za wow..to je otuzhno..

Ma nisi me razumeo -- ni Wii sa tim Wiijem niste nista bolji :d

Mislio sam na mlataranje zaista necim drugim 😉

@Ranko_SD:
Jel mislis na isti Valve i Gabea Newella koji su imali CounterStrike dedicated server za Linux? Isti Valve koji je Half-Life napisao da radi na DirectX, OpenGL i Glide-u?

Poslednja izmena:
Mada i PC ima svojih kvalitetnih naslova...

Pa kako onda PC nije dobar za igranje???

Analogiju o zakucavanju eksera sekirom sa PCvsKonzole ne bih komentarisao jer je sasvim besmislena i svi dobro znamo cija je to teorija 🙂 to sto je konzola ogranicena samo na igranje je ne cini ultimate gaming masinom. Izvinjavam se zacetniku teme ali ona je od samog pocetka osudjena na lock/erase tako da...:type:

Poslednja izmena:
Velika razlika izmedju PC-a i konzola je sto nema izivljavanja programera na konzolama. Niko nece da napravi igru za PS3 koja ide na 3fps. Zato bi konzole trebalo da imaju bolju pricu a slabiju grafiku ali sta ce meni kvalitetna grafika koja se vuce na 3fps.. SSSMMAARRAA me da moram da kupujem novu graficku jer tamo neki ludak koji je pravio crysis ili sta vec je reko ajde neka bude 100.000.000 trouglova po modelu sa sejderima od 1000000 linija jer ja tako hocu a realno sto niko ne moze da je igra to je druga prica. Takve igre mi ne trebaju.

Pa kako onda PC nije dobar za igranje???

Analogiju o zakucavanju eksera sekirom sa PCvsKonzole ne bih komentarisao jer je sasvim besmislena i svi dobro znamo cija je to teorija 🙂 to sto je konzola ogranicena samo na igranje je ne cini ultimate gaming masinom. Izvinjavam se zacetniku teme ali ona je od samog pocetka osudjena na lock/erase tako da...:type:

Pa nisam ja reko da je PC losh za igranje, al su konzole bolje jer su za to i namenjene. PS3 moze da pokrene linux pa samim tim nije ogranicen samo na igranje, ali je i to vec skranvljenje i skalabudzivanje, mada moze nekad da posluzi kao sto rekoh.
I opet da ponovim, konzole su pravljene za igre, i zao mi je sto nema nekih naslova za konzole!!!

I sa konzolama se ne moram opterecivati glupavim 3d markovima

@Ranko_SD:
Jel mislis na isti Valve i Gabea Newella koji su imali CounterStrike dedicated server za Linux? Isti Valve koji je Half-Life napisao da radi na DirectX, OpenGL i Glide-u?
Pogledaj sliku pa ce ti biti jasno na koga mislim i kome to vecina PC only igraca veruje :smoke:
Koliko je dobar programer govori cinjenica da nije uspeo da se snadje sa Cell arhitekturom Playstation trojke pa je prepustio EA timu da odrade Orange Box verziju za PS3...
Toliko o trudu...

Sto bi se opterecivao 3D markovima i inace.. Jedino ja imam realne razloge da se opterecujem tim

Poslednja izmena:
Pogledaj sliku pa ce ti biti jasno na koga mislim i kome to vecina PC only igraca veruje :smoke:
Koliko je dobar programer govori cinjenica da nije uspeo da se snadje sa Cell arhitekturom Playstation trojke pa je prepustio EA timu da odrade Orange Box verziju za PS3...
Toliko o trudu...

Nije stvar u trudu ili znanju, pogledaj koliko Sony naplacuje pravo da se za njihovu konzolu razvija igra:

Nakon smanjenja cene na polovinu od pocetne krajem prosle godine Playstation 3 SDK kosta $8,600 u Japanu, $10,250 u Americi i 7,500 evra u Evropi.

Dodaj na to troskove razvojnih alata na PC-ju koji su ti i dalje neophodni da bi igru napravio -- 3D Studio ili Maya ili Lightwave za 3D modele i animacije, Photoshop ili nesto slicno za teksture, SoundForge ili nesto slicno za zvucne efekte, Sonar ili Cubase za produkciju muzike, neko razvojno okruzenje (IDE), neki CVS sistem...

U poredjenju sa tim, sta te kosta razvoj igara za PC? Pa jednostavno -- sve to minus cena Playstation 3 SDK.

Ako uzmes u obzir i vreme potrebno da se nauci da se optimalno iskoristi radikalno drugacija platforma jasno je da se takav trud i trosak uopste ne isplati.

Poslednja izmena:
Audio, ali to je nista. To je dve mesecne plate programera. Pogledaj koliko kosta ostatak software-a kao versioning sistem, bekapovanje, raid sistemi, baze podataka i ostalo... to je stvarno dzabe tako da u opste nije minus.. Koliko kosta da platis samo nekog glumca ili koga vec da mlati po plavoj ili zelenoj sobi, to prebazilazi sve ovo zajedno.

Poslednja izmena:
@ Ranko SD
Taj dasa mrzi sve sto ne koristi windows... kralj :d

Poslednja izmena:
Nije stvar u trudu ili znanju, pogledaj koliko Sony naplacuje pravo da se za njihovu konzolu razvija igra:

Nakon smanjenja cene na polovinu od pocetne krajem prosle godine Playstation 3 SDK kosta $8,600 u Japanu, $10,250 u Americi i 7,500 evra u Evropi.

Dodaj na to troskove razvojnih alata na PC-ju koji su ti i dalje neophodni da bi igru napravio -- 3D Studio ili Maya ili Lightwave za 3D modele i animacije, Photoshop ili nesto slicno za teksture, SoundForge ili nesto slicno za zvucne efekte, Sonar ili Cubase za produkciju muzike, neko razvojno okruzenje (IDE), neki CVS sistem...

U poredjenju sa tim, sta te kosta razvoj igara za PC? Pa jednostavno -- sve to minus cena Playstation 3 SDK.

Ako uzmes u obzir i vreme potrebno da se nauci da se optimalno iskoristi radikalno drugacija platforma jasno je da se takav trud i trosak uopste ne isplati.
Ako je 10 000 dolara problem za jedan veliki tim kao sto je Valve onda stvarno :wall:
Na PS3 SDK ne moraju da se dodaju troskovi programa koje si naveo jer se oni vec uveliko poseduju (jedino ako za razvoj nove igre kupuju nove 😛)...
I Gabe nije rekao "PS3 is a waste of everyone’s money" nego "a waste of everyone’s time"...
Nemojte pogresno da me shvatite, nemam nista protiv Valve-a vec protiv ovog debeljuce koji lupa gluposti...

postoji djoj ped za pc ali koju graficku ti imas i koji procesor, mozda ipak ta igrica nece moci lepo da ti radi... To je ono sto mene nervira kod PC-a

... SSSMMAARRAA me da moram da kupujem novu graficku jer tamo neki ludak koji je pravio crysis ili sta vec je reko ajde neka bude 100.000.000 trouglova po modelu sa sejderima od 1000000 linija jer ja tako hocu a realno sto niko ne moze da je igra to je druga prica. Takve igre mi ne trebaju.

Sto bi se opterecivao 3D markovima i inace.. Jedino ja imam realne razloge da se opterecujem tim

Bolje bi bilo svima da se opterecujes cryisom. naravno da ti ne treba takva igra kad treba da se preskoce dve generacije pljacke prevazidjenom tehnologijom da bi radila kako treba.

Poslednja izmena:
PC nikada nece da ima referentni PC u odnosu na koji se pravi igrica da radi na max..Sto lepo ti iz Crysis-a ne kazu koji je referentni PC za koji su pravili igricu.

^A zasto je to bitno? Evo ja ga igram na high u 14*9 i ubija kako izgleda, sta ste se bre u'vatili za taj Crysis ko mutavi, i nisu "ti iz Crysis-a" vec se razvojni tim zove Crytek 🙂

Pa jel mozes da mi kazes za koji PC je pravljena ta igrica od Crytek-a.. Zato sto hocu da kupim PC da bi se igrao i ne znam sta mi treba od hardware-a.. koliko to kosta.. 1000 evra , 2000 evra...

Poslednja izmena:
^Probaj sam, pa vidi...ta zvaka o 2000 evra za Crysis je vec dosadila i bogu i narodu.

Pa necu da probam pa da vidim jer ako dam puno para hocu garanciju a ne zamlacivanje. Proizvodjaci konzola kazu : Ovo imate pa napravite najbolje sto mozete za to. Tu se vidi koliko je dizajn igre dobar. Za PC su mogli da naprave plugin za maya-u pa da kaze evo vam plugin pa se igrajte u 0.001fps .. Jeste da je sporo ali nema bolje grafike

Poslednja izmena:
pa ljudi su napravili iskorak u grafici tj premasili standard koji postavljaju konzole kao glavna platforma za igranje. E sad sto nvidia ati ili nije ni vazno ko, niko, nije raspolozen da sad izbaci i kartu koja sve to guta bez problema nego bi da zaradjuje jos par godina sitnim unapredjenjima, nije kriv niko iz cryteka. Niti za to sto dve generacije grafickih nisu dovoljne da igra proradi kako treba na max, ili to sto pc kosta 2000 evra

Velika razlika izmedju PC-a i konzola je sto nema izivljavanja programera na konzolama. Niko nece da napravi igru za PS3 koja ide na 3fps. Zato bi konzole trebalo da imaju bolju pricu a slabiju grafiku ali sta ce meni kvalitetna grafika koja se vuce na 3fps.. SSSMMAARRAA me da moram da kupujem novu graficku jer tamo neki ludak koji je pravio crysis ili sta vec je reko ajde neka bude 100.000.000 trouglova po modelu sa sejderima od 1000000 linija jer ja tako hocu a realno sto niko ne moze da je igra to je druga prica. Takve igre mi ne trebaju.
LOL covece ti zivis od toga sto tamo neki ludak trenutno programira igru koja ce da secka i na GTX 280..

^^^Pa onda zavisi od sledeceg: na HIGH igra vec za koplje izgleda od svega sto je izaslo, i za to ti je vise nego dovoljna kartica od 150 evra, za rezolucije oko 1280*1024.Za Very High, na kom igra izgleda za dva koplja bolje, je vec malo teze reci...ako si tolerantan prema padovima fps-a do i oko 25, onda ta kartica opet moze da prodje...sve ovo vazi za XP i tweak.
A evo su sada i ovi jeftini radeoni, na kojima se moze igrati i na vecim rezolucijama...
Uostalom, cemu ovo objasnjavanje...nisi pao s marsa, eno ti tema o igri, deo foruma sa crysis benchmarkom, forum je pun informacija 😉

Poslednja izmena:
@placebo
da znas samo koliko je prosto ubaciti specijalne efekte u igrice.. problem je samo gde stati sa njima. Ne pravi se hardware za igricu nego igrica za hardware koji postoji. I mislis da je lako samo napraviti novi gpu tek tako.. malo kopi past odavde , malo odavde , ubaci u program za pravljenje gpu-a i posalji tsmc-u da ti odradi sve ostalo... ali im kazi da klokovi budu duplo veci.... e kamo srece

A džojped za PC ne postoji? :trust:

Pa niko nije ni rekao da ne postoji dzojped na PC-u, vec se svi uvatili toga kako nemosh nista igrati na konzoli zato sto nema te preciznosti misha.

Uostalom sto bi ga neko koristio na PC-u ako zbog toga mrzi konzolu???

A i u konzoli ne morash da menjash delove svake pola godine da budesh "in", vec jednom u pet godina, a em sto znash da niko nema brzu od tebe (mislim ako imash ps3/xbox, niko nema brzi ps3/xbox od tebe), a em sto znash da ce ti igrica uvek raditi.

E da postoji josh jedan proiblem kod PC-a. Uvek te nesto podsvesno tera da igu stavish na max detalje, ...dalje vec znate sta ide

Vidish ,kod igara za konzole se razvojni timovi prilagodjuju resursima i iskoristavaju ih do maksimuma, dok je na PC platformi obrnuto, gde razvojni timovi i ne mare puno o optimizaciji i tako ti svoj komp prilagodjavash njima.

PS: Na kompu inache imam prikacen najbolji dzojped svih vremena 😉, pogadjajte koji

Poslednja izmena:
Ma nisi me razumeo -- ni Wii sa tim Wiijem niste nista bolji :d

Mislio sam na mlataranje zaista necim drugim 😉
naravno da sam te razumeo samo shto ja tu akciju sa wii-em imam tipa jednom u 2 meseca kada se okupi ekipa shto celoj prichi daje josh vecju drazh 😉 a da mlatimo za nechim drugim..evo samo da operemo zube - znash gde sam =))

Auu, bre ljudi al ste vi zaratili ! 😛 😀

Al ozbiljno. igram se vec 15 godina, kako na PC-u tako i na konzolama i nikad nisam razmisljao sta je bolje. Kad je dobra igra onda ne gledam na cemu je igram. 🙂 Jedino negativno kod konzola je sto ih ima mnogo, pa svaka ima neke ekskluzivne igre, pa ne moze covek sve da isprati. 😀

A to da konzole nemaju dobre igre to nije tacno.

Licna moja zelja je da PC postane jedina gaming platforma, tako bi ustedeo kupovinom dobrog PC-a, umesto nekoliko konzola. Pa zar mikrosoft nije glavni negativac popularizacije konzola? Sta li oni misle, prave windowse, prave konzole..... 😛

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno