Šta je novo?

analogni VS DVI???

mikelebg26

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Interesuje me koja je zapravo razlika u kvalitetu prikaza izmedju monitora sa analognim i onog sa DVI. Pre svega, me interesuje razlika u igrama, filmovima....

razlika je velika
analogni => digitalno u analogno->kabl + sum-> analogno u digitalno -> ekran + vecita muka sa sinhronizacijom slike

digitalno , sve isto ko pre samo bez prebacivanja i dig u anal i obratno i nema muke sa sinhronizacijom slike

razlika je velika
analogni => digitalno u analogno->kabl + sum-> analogno u digitalno -> ekran + vecita muka sa sinhronizacijom slike

digitalno , sve isto ko pre samo bez prebacivanja i dig u anal i obratno i nema muke sa sinhronizacijom slike

jel anal izaziva desinhronizaciju slike? :d

Problem sa analognim je sto imas dva signala, jedan je HS drugi je VS. Oba su pravljena za crt i imaju intervale zamracenja. Zahvaljujuci tim intervalima zamracenja kada RGB kanali moraju da budu crni i gde je HS<='0' negde u tom intervalu (blize pocetku) monitor ima vremena da predje u novi red. Ti intervali obicno nisu toliko standardizovani pa pri promeni rezolucije slika moze da seta levo desno pa mora da se kalibrise.
Kod digitalnog je sve to drugacije.
kvalitet signala digitalnog je mnogo bolji jer uticaj suma ne utice na promenu vrednosti boje dok kod analognog utice

Poslednja izmena:
neću ti dati ni jedan link, ali ti mogu reći iz ličnog iskustva da se razlika primeti. imam samsunga 223bw i dok sam koristio DVI kabl nisam primećivao prelaze u gradijentima na wallpaperu npr, a pošto mi je grafička crkla, koristim vga izlaz sa ploče i gradijenti se primete.

Nazad
Vrh Dno