Šta je novo?

Zvanična Radeon HD4850 & HD4870 tema

Jel kupio u opste neko tu karticu o kojoj toliko pricate? Bas me zanimaju utisci

imas review-a na netu koliko ti dusa iste.

ne , mislim jel kupio neko od ljudi sa foruma, zanimaju me cisto utisci nasih ljudi.. u review ne verujem puno posto ih ne rade previse kompetentni ljudi

bas fina kartica za middle range, ali opet kad izadju novi cuda programi....

bas fina kartica za middle range, ali opet kad izadju novi cuda programi....

Middle range, koja shuri sve sto je pre njenog izlaska bilo high range (>>>3870, >>8800GT, >>GTS, >9800GTX) :smoke:.

Poslednja izmena:
A jel neko kupio taj GTX280 kod nas...mislim...ne verujem u review-e posto ih rade
nekompetentni ljudi ...:d:d

axa, physX, photoshop, transkoderi...
Evo sad bas lozim neke programere da prebace to sto rade na cuda... :)
Ja sam bas imao problema sa obradama signala i sad cu isto to da bacim na cuda kad se vratim...
Jedni likovi koje znam rade neuronske mreze za protivu upada u sistem pa cu i njima da kazem da prebace na cuda.. tako da
Welcome to CUDA world.
A ti samo cepaj igrice na tvom gpu-u koji cak nije ni najbrzi :)

Poslednja izmena:
Au covekaaaa, to nije covek to je bot, ma nije ni bot, i botovi mu rekli da smara :smash:.

@genuine

Kakve veze ima sto nije najbrzi? Crvenima skacu akcije zelenima opadaju. Zakljucak je vise nego jasan.

U Nvidiji su zbilja frustrirani performansama RV770, vidi se to po genuine-u. :d

Nakon pregledavanja svih pristrasnih i nepristrasnih review-a pokusajte
sami da nadjete neku sredinu i izvucite zakljucak ...
4850 je kartica koja je isplatljivija od svog direktnog konkurenta 9800GTX (+)
Performanse su im tu negde ... ATi je jeftiniji
4870 je kartica koja je isplatljivija od svog konkurenta GTX260
Performanse malo u korist ATi-ja ili tu negde ... ATi je jeftiniji

Sto se tice zamerki "temperatura je visoka" ...
Ako radi i ne pravi probleme ... bas me briga koliko je topla
Kolike su npr. temperature pasivnih 8600GT modela, recimo Gigabyte (gigashit).
Bukvalno covek moze da se opece ... a opet kartica normalno radi.

nVidia mora da smanji jezgro da bi mogla da parira.
Pitanje je da li takav koncept velikog jezgra moze da se smanji ili
mora da bude totalno nesto novo.
Samo da ne ispadne da je "razvoj" GTX200 procesora bio slepa ulica
pa mora nazad i ispocetka.
"Razvoj" kazem jer mi vise lici na "sklepaj na brzinu" logiku.
Jedino ako ce da ga proizvode za 150e a prodaju za 100e.
Takodje ... ako nV moze da smanji, moze i ATi ... i idemo u krug

Fan club ATi:
AMD-ATi-ju svaka cast, treba im cestitai ...
Ali nema potrebe za komentarima "obrisali su patos i slicno"
"Govori tiho i nosi ATi sa sobom"

Fan club nV:
Pisanjem raznih stvari (vecinom funny stuff) koje sluze samo da opovrgnu pogodak ATi-ja navlacite samo negativne poene sebi
Pametno je, ako nemate nista konstruktivno da kazete ... da ne kazete nista
Well, back to the old drawing board
Advice by Wile E. Coyote

Poslednja izmena:
da li bi isto tako bio hard core da si zaposlen u Ati-u bash me zanima...

a sto se tice upada u sisteme - lolchina.

Ma hardcore je i Nedjo, nego Genuine prelazi granicu podnosljivog. A i smara za medalju.

Poslednja izmena:
sad nesto kontam.... taj ko je to odneo za cca 42k dinkica, se za**** u peeeeeep... peeeeep... pa 2 x 4850 prebija to kad oces i kolko hoces a kosta cca 24k... sta dalje pricati ???

Sto ja volim ove koji su odjednom pametni a do sada se nisu mogli videti - smorio si. Ako je neko resio da da 42k dinara to je njegov izbor...

Ajde malo svi spustite loptu, inače Nedjo mora da pravi novi thread!

Bez komentara koji vode u prepucavanje - zaista nema potrebe!

Ajde jedno konstruktivno pitanje, zna li se koliko ce kostati XGP verzije 4800 kartica i kada ce biti dostupne na trzistu?

PS: Batalite prepucavanje, ATI je odlicno odradio posao na radost svih nas, ali nece ni NV bas da propadne zbog ovoga, jedino sto ce stvarno morati nazad za crtacu tablu i da konacno batale "brute force" pristup.

Poslednja izmena:
Šta li ono rekoše DAS ili Genuine, 4870 će jedva biti brži od 9800.

Kad sam ja ovo rekao?

Ja mislim da je sad Nedjo najsrecniji covek na planeti, ATi je posle 2 godine uspeo da sustigne konkurenta i to samo sustigne jer Nvidia i dalje ima najacu kartu, ali i to je uspeh, i ja im se divim i drago mi je sto je tako.
Sad kada je konacno doslo i Nedjinih pet minuta, nemoj da je neko nesto reko kontra, pustite ga da misli kako je on sve vreme bio u pravu, da moze na miru da piiiiiiiiiiiiski od srece. :d
Evo ja priznajem da ATi vise ne pravi drugorazredne proizvode :d, iako ti nikada nisi da je tako bilo do sada a bilo je, sto svi inace znaju. ;)

E slicno ovako nesto sam hteo da napism,ali me Pike preduhitrio. :D

мени је највећа недоумица око потрошње 4850. гледајући тестове на нету могу се приметити приличне разлике од теста до теста. по некима, у мировању троши и 40 50 вати!

Poslednja izmena:
Reklo bi se da onda i ne miruje bas. :)

Mozda bi mogli na to da obrate paznju na testu bench-a da nas prosvetle...

Pa svaka cast sto si iskopao 2 grafikona gde stavka da je 4870 10-15% u proseku sporija od 280-ke opet pije vodu gledajuci average FPS.

Mada nema na konkretnom testu 260-ke.

Baci ti ceo test pa da sami zakljucimo, a ne 2 grafikona pri 2500 i 1900 rezolucijama sa 2aa i 4aa/16af

A ja sam lepo i rekao u proseku ;)

I jos nesto, koliko vidim po testovima sa neta Crysis malo vise lezi nVidi nego ATI-u..

I da se razumemo jos nesto nije da flejmujem i branim ATI, samo stavljam do znanja razliku u ceni i performansama izmedju ATI-a i nVidie, u masini mi je nVidia :p

Ali dobro u svakom slucaju hvala, mozda genuine sad moze da se uveri u suprotnost onoga sto je izjavio ;)

Mogu ja tebi naci jos puno takvih grafikona, a mozes to i sam. Pise ti na shotkama ko je radio test.
I jesu velike rezolucije, ali ta karta i jeste "namijenjena" za velike rezolucije. I Kriza je jedina igra kojoj treba jos snage, a za sve drugo je dovoljan 8800GT i sl.

Ako neko ne zna engleski ovde onda si to ti! Smaras vise covece

:d kakav lik!

Mogu ja tebi naci jos puno takvih grafikona, a mozes to i sam. Pise ti na shotkama ko je radio test.
I jesu velike rezolucije, ali ta karta i jeste "namijenjena" za velike rezolucije. I Kriza je jedina igra kojoj treba jos snage, a za sve drugo je dovoljan 8800GT i sl.

:d kakav lik!
Najsmensije mi je da svi nesto pisu Crysis ovo, Crysis ono a igru je preso svako ko je imao i najmanju nameru da je predje, pri tome igra ima minimalan replay value da bi se neko mlatio i kupovao kartu od 650e ne bi li je obrnuo opet... cela prica je besmislena... i za ove karte realno trenutno ne postoji killer app. igra koja je must have a trazi ovako nesto... sa tog stanovista ono sto je jeftinije je bolji izbor (sa bilo kojom od navedenih radi sve sto postoji fenomenalno)... ali u ovoj letnjoj sezoni ni jedna od njih nije bitna tek na jesen kad se stabilizuju cene i dodje nesto novo od igara vredi uopste razmatrati...

Vrh Dno