Šta je novo?

2 IP-adrese i RS.com problem

Nova pravila 🙂
Kod:
Simplified Rules: Download 10 Gigabyte per Day

June 26, 2008
Celebrating the European soccer championship we have simplified the rules regarding the maximum download volume: all premium users get 10 gigabyte per day now and can save the hassle to check how much traffic they have used already during the last five days.

Jedan od komentara
rs tooked 1st place in market and now are playing with us .. like windows does
😀

Poslednja izmena:
Evo i ja da se "pohvalim"........

Burazer živi u USA , i obično redovno uplati rapidpremium.
Koristili smo ga obojica, on sa svojom 12 Mbs DSL vezom i ja sa bednim 512 Kbs, skoro godinu dana bez problema,..........

Juče mi rapid izbaci poruku , da još neko skida sa druge ip adrese. Međutim još uvek sam mogao da skidam i ja kao premium user.

Danas , uuuups, poruka , Your Cookie has not been recognized. Nismo se još čuli, ali trebalo bi da njemu radi bez problema.

A za mene adios rapidos........

mogli bi da predjemo na MU on lepo radi sa USDom ili na Filefactory, tj cela warez scena bi mogla da se prebaci samo da nije onih glupih rapid poena za free download

Rapidshare odgovara
Hello,

it is not a problem to use an account at several computers or with different
IP addresses but you can not download from different IP addresses at the same
time if they are not in the same subnet.

Example:

123.234.77.234
123.234.77.232
-> same IP-Subnet, simultaneously downloads possible.

123.45.67.89
123.45.60.11
-> not the same IP-Subnet, no simultaneously downloads possible.

It is also forbidden to share the account with other persons or to post login
data in forums.

With the link "View Logs" in the premium zone you can see how much you have
downloaded on each day and from what IP-address.

If there are IP-addresses listed that you do not know, please change your
password in the premium zone using the link "settings" and make sure that your
computer and email-address are secure so nobody could access your
RapidShare-account.

Best regards,

RapidShare AG - Support Team

Lepo oni to srocli:wall:, sad je na nama da nadjemo program koji ce kod ljudi koji dele acc da stavi istu IP adresu:-devil-:. Da li ima neko da preporuci neki program koji bi mogao da posluzi u tu svrhu??

demonserbia je napisao(la):
Lepo oni to srocli, sad je na nama da nadjemo program koji ce kod ljudi koji dele acc da stavi istu IP adresu. Da li ima neko da preporuci neki program koji bi mogao da posluzi u tu svrhu??

to ti je ip spoofing ( http://en.wikipedia.org/wiki/IP_address_spoofing ) e sad koliko je on moguc sa rapidshare servisom to je pitanje, verovatno je moguc, ali to su vec razne malverzacije 🙂

Poslednja izmena:
Koliko ja znam IP adresu koju mi dobijamo odredjuje provajder tj. ide po nekom random principu i nije mi jasno kako bismo mogli da ih nateramo da nam dodeljuju konstantno iste ip adrese osim ako necemo da kupimo staticke a to kostaaaaaaaaaaaa..................

A proxy ?

Ja pokusavam da umetnem IP kod druga na komp i da probamo download, ali problem je sto ne znam koji je port ....
primer:
moj IP je 77.46.220.89
al trebalo bi da ide u fazonu 77.46.220.89😛ort (npr. 121.3.116.29:8080)
Mozda ako bi na svim racunarima na kojima bi delio svoj RS nalog postavio istu pablic IP adresu pa tako onda? AJde ljudi da nadjemo neko resenje...
Pozzz

Pa ne možeš ti sam sebi da dodeliš javnu IP adresu po izboru :smash:. Ako bi nekako i uspeo u tome, kako da internet ruteri usmeravaju saobraćaj ako više računara ima istu javnu adresu?
Sa druge strane, ako deliš internet konekciju sa nekim (cimerom/komšijom) i izlazite na net preko rutera, onda koristite istu javnu IP adresu i verovatno ne bi bilo problema da delite account, ali to nije to.

to ti je ip spoofing ( http://en.wikipedia.org/wiki/IP_address_spoofing ) e sad koliko je on moguc sa rapidshare servisom to je pitanje, verovatno je moguc, ali to su vec razne malverzacije 🙂

Nije problem lažirati IP adresu, problem je što će RS server onda da šalje pakete na lažnu adresu - i opet ništa od downloada.

it is not a problem to use an account at several computers or with different
IP addresses but you can not download from different IP addresses at the same
time if they are not in the same subnet.
PREDLOG: Organizujte se po provajderima :smoke:. Provajderi imaju na raspolaganju opsege susednih IP adresa - što znači da dve adrese iz istog opsega pripadaju istom subnetu -> dva korisnika CyberNet-a će će dinamički dobijati adrese iz istog subneta pri svakom konektovanju na internet.
Problem se može javiti ako provajderi koriste više opsega iz različitih subneta (npr. Telekom ima bar dva opsega koliko mi je poznato).

Ista je prica i sa torrrentima. Kod ozbiljnih torrenata nema sanse da istu stvar skines 2 puta, jer oni to tumace kao prodavanje naloga, zbog cega sledi momentalni ban.
Mozda je ista stvar i sa RS?

Poslednja izmena:
Pisao sam im i ja objasnivsi da imam dinamicki IP i da ponekad kad mi pukne veza popijem ban badava.Odgovorili mi da ne mogu da prilagodjavaju polise pojedinacno korisnicima(ono sto sam i ocekivao).E sad kako ja imam ADSL 512 zao mi je sto mi premium traje jos preko mesec dana,jer a ovaj nacin mi bolje radi kad sam freeuser,nema opasnosti od privremenog bana,a moja max brzina je i tako 52kbps.Znaci ja to shvatam ovako:ti si meni prodao 10GB dnevno koja ja ne mogu da skinem,ne dozvoljavas mi da skidam sa 2 mesta odjednom kao sto sam dosada radi😵dlicno onda vise i necu da ti platim pretplatu skidacu kao freeuser sve dok mi je net ovako sugav 🙂 .

@kobaya
Zašto ne ponudiš svoj nalog na prodaju? Možda neko kupi...

Ah necu ja da osiromasim za tih 500-600 dinara kolko me otprilike kosta moj nalog jos ovo vreme dok je aktivan.Principi su pitanju,kad se neko Telekom-ise i EPS-ise a nije cak ni iz Srbije to me mnogo naljuti.Dokaz da su i evropljani i ameri prljavi pokvareni prevaranti(sto mi inace duze vreme drugar iz USA i tvrdi) sto se telekomunikacija tice.Nekako vole da platis a da ne koristis.

Nazad
Vrh Dno