Šta je novo?

Telekom iznenadjenje

Dejan1972

Slavan
Učlanjen(a)
25.03.2005
Poena
320
Ne znam sta su iz Telekoma radili ali net od danas popodne ide mnogo brze,a vidim da se mod rada automatski prebacio na ADSL2+.Brzine su na 1536/192 paketu za oko 100 kbps vece :) Ping je za oko 10 manji.Pre ovih poboljsanja sam imao maksimalno 1280/160 a sada je 1414/172.Nadam se da spremaju uskoro to dugo ocekivano dupliranje :D

Nadajmo se najboljem,ali kod mene je jos uvek sve po starom :trust:

Hmm...ja sam još nekad davno ručno namestio na G/DMT...pa ako dođe do dupliranja ili neke promene već ću videti ovde pa ću prebaciti na ADSL2+ :)

a kako se to prebacuje i u čemu je fazon, jel to važi za korisnike drugih provajdera ili samo za telekom, poz

Mozda su samo sredili centralu na kojoj se nalazis,kod mene je adsl uvek radio ok zato sto je centrala veoma blizu mene,a to u velikoj meri utice na rad adsl-a.Ako znas na kojoj si centrali pa da se javi jos neko sa te centrale da se vidi da li je samo izolovan slucaj na jednoj centrali ili mozda vazi za sve,sto bi bilo super.........:)

ma, verovatno su samo obrisali prashinu

Iju evo ga imam 3 megabita!! Još 97 i osećaću se ko Šveđanin.

pics or didnt hepn :)

uhhh to nije bas dobar znak tako je meni pre par meseci skocila brzina 10 X, pa je ubrzo nakon toga riknulo nesto u centrali pa nisam imao ADSL 2-3 dana

Pa mozda je to i vezano za vest sa Telekomovog sajta da je Juzno-Backi okrug 100% digitalizovan i da je poslednji bastion analogije bio Becej,a ja sam iz Becej-a :D.Inace od centrale sam na oko 2 km i od kad modem radi u adsl2+ modu podaci iz rutera su se prilicno poboljsali nego kad je bilo g.dmt

Prilozi

• ScreenShot001.jpg
    ScreenShot001.jpg
    40.2 KB · Pregleda: 222
Pa mozda je to i vezano za vest sa Telekomovog sajta da je Juzno-Backi okrug 100% digitalizovan i da je poslednji bastion analogije bio Becej,a ja sam iz Becej-a :D.Inace od centrale sam na oko 2 km i od kad modem radi u adsl2+ modu podaci iz rutera su se prilicno poboljsali nego kad je bilo g.dmt

E pa vidis lazu jer ja sam iz Aleksinca i ovde ulica mog oca koja je inace u samom centru vozi analognu centralu,zajedno sa jos nekim perifernim naseljima.E sad jedino ako Telekom nije zaboravio da smo i mi juznjaci dole Srbija(valjda ce da nas poklone Bugarima ili Makedoncima u duhu novih sporazuma sa Evropom ko zna) pa nas ne racuna u Srbiju???

Meni se danas internet jako čudno ponašao, a kao prvo nije ni radio kada sam upalio kompjuter oko 15h. Mislio sam da je do mene, jer me je i ovako zezao internet u poslednje vreme, ali očigledno da nije, jer sam prčkao, prčkao i nisam uspeo da ga nateram da radi. A onda se vratio posle jedno sat ipo i proradio je.
Najjači trip je, da kada sam se smorio sa prčkanjem po opcijama modema, i bezborjnih resetovanja i gašenja, na kraju ugasio modem, i kao što rekoh, došao posle sat ipo vremena i upalio ponovo, i internet je proradio, a na connection statusu mi vreme nije teklo od nule, nego kao da nisam ni gasio modem. Znači pisalo je da sam konektovan na net već 2 sata!

A što se tiče brzine, sve je po starom.

Poslednja izmena:
I meni nije radio Telekom ADSL danas. Cak stavise ubagovao mi je ruter i nisam mogao ni LANu da pristupim. Evo sada radi normalno, mada nekih 450k je jos uvek :/

Poslednja izmena:
Kod mene se samo data path promenio sa fast na interleaved.

U Šapcu Telekom ADSL takođe zeza danas...tj ne radi :)

Samo da napomenem da je u Beceju radjena nova mreza.Sve stare bandere i instalacija je zamenjena novim,naravno ukljucujuci i centralu.Cvorista su postavljena na svakoj raskrsnici tako da prakticno vam je centrala u vasoj ulici,a time i odlican signal.Sudeci po vasim postovima nije svugde tako.Nadajmo se da ce ipak i tamo resiti,a do tada dodjite kod nas u juzno-backi okrug :wave:

Prilozi

• ScreenShot002.jpg
    ScreenShot002.jpg
    6.3 KB · Pregleda: 158
Ja mogu da vam kazem sta moze da bude problem - vrucina!
Verovali ili ne, Telekom je nagurao DSLAM-ove po svim centralama i istim prostorijama, ali nije uopste poboljasao hladjenje dodatnim klimama (da,da, centrale ne mogu da rade bez hladjenja!).
Tako da do kraja leta spremite se na razne gluposti vezane za telefon i internet.
Srbija TM :)

Sad ce te klime da nam uracunaju u cenu interneta!

Ja mogu da vam kazem sta moze da bude problem - vrucina!
Verovali ili ne, Telekom je nagurao DSLAM-ove po svim centralama i istim prostorijama, ali nije uopste poboljasao hladjenje dodatnim klimama (da,da, centrale ne mogu da rade bez hladjenja!).
Tako da do kraja leta spremite se na razne gluposti vezane za telefon i internet.
Srbija TM :)

Tja, nije to nista novo. Recimo prosle godine u julu kada je bilo +besonacno, moj wireless provajder je imao problem sa mrezom jer su mu se switchevi na krovovima pregrevali a hladjenje nema ;) Sta covek da radi...

Kako sta da radi?? Pa da duva! :lol:

Bez uvrede ali tu smo mi korisnici koji cemo da duvamo. lol

Ja sam na 512/64
Dva puta sam radio test i oba su različita

Prilozi

• sshot-2.jpg
    sshot-2.jpg
    34.1 KB · Pregleda: 154
  • sshot-4.jpg
    sshot-4.jpg
    34.9 KB · Pregleda: 145
Vrh Dno