Šta je novo?

Need For Speed: Undercover!

Meni su najjaci NFS bili 2,3,4,5 voleo sam posebno one osamljene staze pored mora isl, kao sto je recimo prva staza iz PU.

S te strane i TDU je dosta dobar u mnogim segmentima ali im je cop chase krs nevidjeni i bolje da ga nisu ni ubacivali posto je bas jadno odradjen... s druge strane one velike trke od 200 km i open road racing su bas extra.

Ma nek naprave NFS 7,naslednika NFS 6

I meni isto iz tih ranijih navedenih delova, imalo je nekako smeka, bilo je i po kojeg Jaguara i slicno... :) atmosfera, fina, sad je nekako mnogo napeto, moraju malo da opuste, TDU je opusteniji...

Meni su najjaci NFS bili 2,3,4,5 voleo sam posebno one osamljene staze pored mora isl, kao sto je recimo prva staza iz PU.

S te strane i TDU je dosta dobar u mnogim segmentima ali im je cop chase krs nevidjeni i bolje da ga nisu ni ubacivali posto je bas jadno odradjen... s druge strane one velike trke od 200 km i open road racing su bas extra.

One velike trke u TDU su me bas smorile. Bem' ti trku koju vozis skoro sat vremena :S:

Pa koliko se iance voze trke "in real life"? :)
Meni je to sve super odradjeno u TDU a ovaj novi nastavak NFS-a gledam sa desetostrukim pesimizmom :)

Slazem se, ja sam poceo "nfs karijeru" od cetvrtog dela i mnogo su mi bolje te prvobitne igre nego ovo novo sto prave. Cak sam prosle godine ponovo instalirao nfs 4 & 5.

U danasnje vreme vise brinu o izgledu igrice nego o igrivosti, sto je po meni skroz jadno. Zelim reci da se cesto mozes vise zaigrati uz neku 2D flash igricu preko neta nego ova nova fensi izdanja od 10GB+.

Slazem se, ja sam poceo "nfs karijeru" od cetvrtog dela i mnogo su mi bolje te prvobitne igre nego ovo novo sto prave. Cak sam prosle godine ponovo instalirao nfs 4 & 5.

U danasnje vreme vise brinu o izgledu igrice nego o igrivosti, sto je po meni skroz jadno. Zelim reci da se cesto mozes vise zaigrati uz neku 2D flash igricu preko neta nego ova nova fensi izdanja od 10GB+.
Ma nije ni bitno koliko je nesto Gb... vec nasta je to utroseno... realno za dobru grafiku treba prostora... ali za dobru fiziku i upravljivost... osecaj to je u sustini exe + par dll.ova sve zajedno ni 50 mb.

Očekujem da se iskupe za Prostreet ali se plašim da će opet napraviti nevidjeno s*anje dok se to ne dogodi ja ću sa zadovoljstvom pikati Underground2 i Carbon jer ipak je NFS serijal nešto što svi pljuju a u suštini nerado brišu iz kompa;)

Porshe je realno najachi nfs i eventualno high stakes zbog car damage-a [pucanje prozora npr.].

Prvi underground je napravio odlichan posao. Dosta nalozenih klinaca i drag koji je bio extra.

Ostalo bi se klasifikovalo ko djubre

Pro Street sam preskochio zbog slabe grafichke, a carbon nisam ni trebao da igram poshto je dosadan.

Test Drive Unlimited je majka mara za sve nfs-ove posle undergrounda.

Secam se kad sam kao klinac sa zadovoljstvom pikao nfs 2 sa sve matorim lotusom ili ferarijem 350 koga sam terao kroz sneg na tibetu :)

Ili voznja u nfs3 sa il nino vozilom koji se klasifikuje ko koncept [chak mu je i unutrashnjost bila ruchno crtana poshto je auto ostao samo kao koncept na papiru :)]

Bling bling madafaka sistem je samo ukenjo stvar.

Uostalom evo vam video pa sami procenite dal' su vam servirali djubre

http://www.youtube.com/watch?v=DJRUajHLrE4

Poslednja izmena:
ma logicno je da nece da prave iste igre kao nekad... i tu nema sta da se prigovori, ono sto PC trzistu fali su opustene voznje duz obala, kroz sume i kanjone... nesto kao TDU samo mnogo opusteniji fazon i sa lepsim dizajnom, grafika u TDU je nekako suvise monotona... kao NFS nekad naravno sada u duhu danasnjih igara... to bi bilo extra... verujem da na konzolama ima gomila ovakvih igara...

A sećate li se možda onih sitnica, koje meni posebno nedostaju npr iz NFS4-ke? Igrač je mogao da odabere po kakvim uslovima će da vozi stazu (kad se samo setim lude jurnjave sa policijom sa friziranim Ferrari-em F50, po snežnoj mećavi, po najmrklijem mraku, kroz tunele, sa isljučenim svetlima:D). Ili npr sitnice tipa mogućnost isključivanja/uključivanja svetala, zatim ako je auto cabrio, moglo se birati da li će krov biti podignut ili spušten, i tako te sitnice...

Poslednja izmena:
A sećate li se možda onih sitnica, koje meni posebno nedostaju npr iz NFS4-ke? Igrač je mogao da odabere po kakvim uslovima će da vozi stazu (kad se samo setim lude jurnjave sa policijom sa friziranim Ferrari-em F50, po snežnoj mećavi, po najmrklijem mraku, kroz tunele, sa isljučenim svetlima:D). Ili npr sitnice tipa mogućnost isključivanja/uključivanja svetala, zatim ako je auto cabrio, moglo se birati da li će krov biti podignut ili spušten, i tako te sitnice...
Naravno :D... lepo je to ljudi su imali te sitnice... secam se onih trka od 8 krugova nocu... razbijes svetla i zaista je mrkli mrak... onda opicis brightnes u opcijama i vozis ko po danu :D

Znate sta meni nije jasno? Kako neko, sa iole ozbiljnim volanom (Formula Force GP pa na gore), moze da vozi NFS? Tu fizike nema niti je ikada bilo. Kada krenes da proklizavas, ne mozes apsolutno nikako da se izvuces ma sta uradio. Probao sam kontriranje, pustanje gasa, malo kocenja, bez kocenja, istovremeno kocnica i gas, ma nece ni da cuje, kad krene da proklizava ne staje dok ne udari u nesto. Cak mi se desilo da proklizavam, drugi automobil me udari u prednje krilo, i umesto da prednji kraj krene malo napred, automobil nastavlja da proklizava istom silom. I to je tako od prvog NFS do ovog poslednjeg. Ni dobra prica, ni budzenje kola, ni juranjava s policijom, ni odlicni force feedback efketi, ni super zvuk, ne mogu da nadomeste ovo. Niste mi jasno kako uopste mozete da igrate bilo koji deo, a kamoli da se lozite na izlazak novog.

NFS nikada i nije bio zamisljen za volan....
BUMPER CAM i STRELICE....to je NFS....zadnji valjani bese high stakes....altantica,aquatica,rocky pass....

Daj Boze da se opamete i naprave voznju dostojnu svoga imena... Gledajuci kroz sve njive projekte, ima EA snage za to, drzim im palceve!

E da to isto meni nedostaje, cak se mogao igrati split screen (nije mozda dobro radilo zbog komandi ali je bilo extra zabavno). Kad pogledas sta je sve bilo u NFS4 ispada da su svakim sledecim nastavkom isli korak unazad.

Znate sta meni nije jasno? Kako neko, sa iole ozbiljnim volanom (Formula Force GP pa na gore), moze da vozi NFS? Tu fizike nema niti je ikada bilo. Kada krenes da proklizavas, ne mozes apsolutno nikako da se izvuces ma sta uradio. Probao sam kontriranje, pustanje gasa, malo kocenja, bez kocenja, istovremeno kocnica i gas, ma nece ni da cuje, kad krene da proklizava ne staje dok ne udari u nesto. Cak mi se desilo da proklizavam, drugi automobil me udari u prednje krilo, i umesto da prednji kraj krene malo napred, automobil nastavlja da proklizava istom silom. I to je tako od prvog NFS do ovog poslednjeg. Ni dobra prica, ni budzenje kola, ni juranjava s policijom, ni odlicni force feedback efketi, ni super zvuk, ne mogu da nadomeste ovo. Niste mi jasno kako uopste mozete da igrate bilo koji deo, a kamoli da se lozite na izlazak novog.

NFS i realnost imaju veze koliko ja i Petar Pan, to nam je svima jasno. Ali, poenta NFS-a i nije pokusaj simuliranja realne voznje, vec opustena za*ebancija uz koju mozes da se opustis i stavis mozak na otavu. :D

NFS i realnost imaju veze koliko ja i Petar Pan, to nam je svima jasno. Ali, poenta NFS-a i nije pokusaj simuliranja realne voznje, vec opustena za*ebancija uz koju mozes da se opustis i stavis mozak na otavu. :D

Upotrebio si rec "opustis". Ja se u NFS toliko iznerviram da hocu volan da pokidam iz lezista i da ga probacim kroz monitor. "NFS" i "opustanje" nemaju veze jedno s drugim i ne mogu se upotrebiti u istoj recenici.

A ti bi trebao da si "opusten"... :D

Ocekivao sam ovakav komentar. Mozda i nisam opusten. Mozda sam samo WANNA BE...

POSER! :d :p Salim se, naravno... Iskreno, razumeo bih te da hoces da pokidas volan i unistis monitor, da su u pitanju igre poput GTR2 ili Race-a, ali za NFS, brate, tu stvarno treba da budes opusten. :) Mada, opet, kontam te... u nekim momentima je MW mogao da bude poprilicno frustrirajuci, pogotovo kad te u'vati murija nakon po' sata izbegavanja. Eh, da i Pro street me je iznervirao koliko je glup. :D

Kad sam pomenuo opustanje, prvenstveno sam mislio na cinjenicu da za igranje NFS-a ne treba neka preterana koncentracija i koriscenje mozga. NFS su causal games koje ces igrati neko vreme dok ti je zanimljivo, a posle ces je bataliti. Znam da ima zaludjenika za NFS serijal, ali to definitivno nije igra o kojoj ces pricati godinama nakon sto si je presao. ;)

Poslednja izmena:
Upotrebio si rec "opustis". Ja se u NFS toliko iznerviram da hocu volan da pokidam iz lezista i da ga probacim kroz monitor. "NFS" i "opustanje" nemaju veze jedno s drugim i ne mogu se upotrebiti u istoj recenici.

Genius KB16e sam promenio zbog NFS Undergrounda. Toliko o tome.

Šta mi sad pade na pamet sećate li se intro-a za NFS4? http://www.youtube.com/watch?v=tZqxriLyhfw :) OMG koja ironija da baš glavni fokus NFS-a, postanu bling bling ricer automobili.

offtopic
P.S. modovi/admini, sta se kog djavola desilo sa mojim avatarom?

Poslednja izmena:
imam ja save game sa 50 custom made automobila (vrh odradjeni) :D sve sacuvano stoji na backup hardu

nkiasd.jpg

fala Bogu nece izaci za PC :D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
ne zalim u opste sto nece izaci

Vrh Dno