Šta je novo?

Servis za PPC, PDA, Smartphone i sl. uređaje

B@K@

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2005
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Legion Y540-15IRH
Mobilni telefon
Samsung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ima li neko preporuku za takav neki dobar servis u Beogradu ili Pančevu?
Pogledah po forumu i šire, a ne nađoh ništa korisno... verujem da bi još nekom informacija bila od koristi... eto recimo, meni bi trebalo menjanje touchscreen-a na Mio A701, valjda samo to, pukao je prilikom pada:S:...

Zar niko ne zna baš ni jedan servis gde bi čovek mogao odneti pomenuti uređaj, a da ga serviser ne pogleda bledo i zbunjeno, makar da ima predstavu o čemu se radi?

Pošto sam dobio tako nesebičnu podršku i savete, ajd' da ja ipak podelim svoje iskustvo sa vama, možda nekom bude od ikakve koristi...
Dakle, korisnik Duke Nukem mi je pomogao u nabavljanju touch screen-a preko net-a, malo sam se raspitivao po gradu i našao na dva mesta ljude uopšte upućene u problematiku i voljne da se upuste u intervenciju zamene istog.
Prvo mesto je Code Mobile Service, Ruzveltova 30, procena cene popravke na 1000-2000 dinara, u zavisnosti od toga koliko će "morati da se zeza". Naravno, onako usput je ubačen i pojam "infracrveno čišćenje", još uvek nerazjašnjen...
Drugo mesto je Vudu Servis, Balkanska 35/I, procena na 10-20 evra, opet i tu zavisi koliko će da se zezaju...
S obzirom da je ekran koštao 700 dinara, ja rešio da sam zamenim. Nabavim odvijač T4 kod Kineza, rastavim uređaj vredno i marljivo, odlepim ručno onu folijicu sa onim vezama (tu sam očito pogrešio, trebalo je toplim vazduhom valjda), sklopim telefon, lepo pali, ali taČskriin ne' da radi... otvorim opet, proverim, zatvorim, opet ne'... opet otvorim, smoren, proverim natenane, zatvorim, ne' - al' ne' da pali (možda je taČskriin ovaj put i radio, tko zna)... ja se smorim, odnesem u Vudu, oni ga držali 3 dana, uzeli 20 evra (možda malo i da me kazne jer sam pokazao da n'umem)...
Et voila - Mio je mio i radi...
:wave:

Da ti nisu rekli "ultrazvucno ciscenje" a ti otisao na IC? :D

meni je potrebna zamena ekrana na qtek 9100....
da li u ovim servisima mogu da nabave ekran ili treba da ga potrazim na drugom mestu ,a kod njih samo za instalaciju istog da se obratim? ima li neki telefon....

hvala

Nisam siguran, tj. sigurniji sam da ne možeš kod njih nego da može...
Ako nemaš nekog da ti nabavi to povoljno sa neta, a ti pitaj korisnika Duke Nukem, meni je nabavio i to se nije ugradio mnogo na cenu sa neta (barem one koje sam ja nalazio), te sam mu zahvalan... A da mogu da ti zamene u Vudu-u, to sam prilično siguran...

Da ti nisu rekli "ultrazvucno ciscenje" a ti otisao na IC? :D
Aaa neee...:) Rek'o lepo lik IC, znam i ja za UZ čišćenje štampanih ploča, kertridža i sl. u odgovarajućim kadicama... ipak, nisam hteo da ga ljutim, pa da mi lupi 2000 din. što se ja tu "pravim pametan"...:d

Bash mi drago da si sredio mia! U svakom sluchaju koristan info!

Hvala meni je veoma koristan post. Naime pre 2 dana mi je stigao Dell Axim PDA koji sam narucio sa ebay-a. Cim sam ga upalio primetio sam da touchscreen ne radi kako treba i znao sam da cu morati da pucam jos minimu 50eur na ekran. Medjutim trazio sam po ebay-u i malo se vise uputio u sve to i saznao da postoje display i touchscreen:) Eto ako neko nije znao to su dve razlicite stvari zapravo touchscreen se nalazi na displaju na netu se moze naci pod imenom "Digitizer" i cena je oko 10$ sa postarinom. Dobije se i T4 i jos oni plasticni otvaraci. Planirao sam da ga sam zamenim ali posto sam video da si ti lose prosao sa menjanjem ipak cu da odem u servis i da im dam sve to da zamene. Eto u zdravlje:)

Pa, siguran sam da bi to mogao i sam, jer sam ja to odlepljivao "na suvo" i prilično neobazrivo i time oštetio one fine vodove na folijici, a ako bi prvo zagrejao toplim vazduhom, pa mic po mic, možda bi i uspeo... A ako nećeš da se cimaš, spremiš 10-20 evara (meni su valjda dodatno naplatili i to što tel. nije hteo da upali, jer se odlemila jedna žičica sa kontrolne pločice) i to je to... U zdravlje i tebi! :)

Evo, ja juče menjao na HTC TyTN-u. Sam, naravno. Dobavljač isti - Duke Nukem.
Razlog zamene - ispao mi iz ruke, pukao i razlio se LCD, dok je touchscreen bio 100% ispravan.

Zamenio, radi sve ko zmaj, sada imam 2 komada :)

Vrh Dno