Šta je novo?

Shmirglanje kulera... ?

Rax13

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
319
E ovako... Ne bih ga polirao, znaci samo shmirglao (800 - 2000 vodena shmirgla). Pa sam hteo da pitam, da li BASH mora da se polira ili se boljitak dobija i samim shmirglanjem.
CPU ne bih dirao...

Da, CPU i cooler iz "moja mashina", a pasta Arctic Silver 5.

:wave:

Poslednja izmena:
Dobices i na smirglanju naravno, pogotovo ako odradis to finijim smirglama, imas i smirgle 2500, koje su kao 2000 kada se istrose...

Inace ako te je cena navedene paste iz one teme odvratila od poliranja imas paste i za 300din koje sasvim ok vrse funkciju! ;) Ona tamo pomenuta je profi...

Dobices i na smirglanju naravno, pogotovo ako odradis to finijim smirglama, imas i smirgle 2500, koje su kao 2000 kada se istrose...

Inace ako te je cena navedene paste iz one teme odvratila od poliranja imas paste i za 300din koje sasvim ok vrse funkciju! ;) Ona tamo pomenuta je profi...

Pa ono, nemam gde da nabavim to...

Druze ja sam skoro polirao kuler i isplatilo se nekih 2-3C. :)
Zaista je trebalo smirglati taj CM jer je bio neravan.
A pastu mozes i neku jeftiniju.
Pozz

Druze ja sam skoro polirao kuler i isplatilo se nekih 2-3C. :)
Zaista je trebalo smirglati taj CM jer je bio neravan.
A pastu mozes i neku jeftiniju.
Pozz

Vec je narucena AS-5... Ako se dokopam paste, onda cu i polirati, ako ne, onda samo shmirglanje...

Zar ti nije lep osecaj kada mozes da se ogledas u bazi kulera :D :D Evo i ja mogu na mom wb-u, ali cu ga jos polirati :D Salu na stranu, moguce da ces dobiti 1c u performansama...

Hehe... Mislish razlika izmedju poliranja i samo shmirglanja je 1C u korist poliranja???

Pa da.. Ako ga ismirglas kako treba, ne moras da poliras.. Razlika ce biti oko 1c :D

Ne moras ga polirati, samo idi recimo 800>1000>2000.
2000 je sasvim dovoljno, i imaces i sa time mirror finish, i jos uzmes malo alkohola na kraju i ocistis temeljno, inace ja ne kvasim kad radim, vec na suvo.
I mene obicno treba bar 2 od svake smirgle.
Pa ides ono dok ne dobije "barak" boju sto vise to bolje usvari..zavisi koliko brzo radis.
Samo radi na ravnoj povrsini, ja uzmem stakleni stolcic recimo, mada ovo vec sve i znas verovatno :)

ne moj samo smirglati posto ako stavljas AS% pastu mozes dobiti kontra efekat. Procitaj malo teme o tome ;) . smirglanje moze da ti pomogne ako je baza bas kriminalna sto je malo verovatno ;)

E hvala svima... Javljam kad zavrshim sve (najverovatnije sledece nedelje...).

ne moj samo smirglati posto ako stavljas AS% pastu mozes dobiti kontra efekat. Procitaj malo teme o tome ;) . smirglanje moze da ti pomogne ako je baza bas kriminalna sto je malo verovatno ;)

Cekaj sad... Pa da shmirglam ili ne??? :trust: :d

da ako ces posle i da ga poliras a ako ne onda se mani toga ;) :) :wave:

Ne znam... Nisam pametan... :D

?? zato sto je silver based ?
Ja sam smirglao i proc. i Zalmana i stavio AS5 i dobio 4-5c u loadu onda, sad vise ne koristim AS je mi keva bacila slucajno...
Sad drzim neku CM-ovu i temp je isto 4-5c manja :D

haha, znao sam :D Jedna od retkih koja ima performanse skoro iste kao AS5 ;)

Nije zbog toga :D Djole je testirao uporedno sa AS5, i davala je samo 2c manje :D Plus sto se pasta do jaja lako nanosi :D

Ja gore rekoh skoro iste ;) Nije bolja, ali je svakako pristupacnija,lakse se nanosi i ima je dosta u spricu ;)

ne znam tacno ko je bio samo smirglao i dobio je 1c vise ;) pa je posle meni se cini Spacemaster rekao da AS5 pasti smeta kada se samo smirgla

AS5,AS5,AS5 :D Čini mi se kada bi neko na Benchu okačio da je stavljao "Kalodont" odmah bi masa pohitala da je kupi!Al dobro let me stick to the topic jelte;)Gore pomenuti CM High Performance sam koristio za moj kuler i mislim da je bilo koja pasta u toj klasi bolja nego"žvaka"na box kuleru.Lično ne volim silver-based paste(teže ih je očistiti kasnije) jer do sada nisam video neke drastične razlike od "običnih"belih pasti.Što se tiče šmirglanja/poliranja mislim da kada se već radi jedno da je ovo drugo lakši deo posla(makar za mene!)e sada da li se gubi na performansama i da li je spoj lošiji na AS5 to ne bih znao ali mislim da je količina paste koja se nanosi daleko bitnija jer ne treba preterivati i bez potrebe razbacivati pastu a o tome je već i bilo reči u sličnim temama.U svakom slučaju Rax za poliranje ti ne treba ništa više od parčeta filca i paste za poliranje koju možeš uzeti u bilo kojoj radnji za boje i lakove.Jedini savet koji imam za tebe je da poliraš bez pauze dok ti pasta koju naneseš na filc ne pocrni,ukoliko to sporije radiš dugo ćeš ostati a poenta je da se pasta zagreje i samim tim izvlačiš bolji efekat;)

Nazad
Vrh Dno