Šta je novo?

Radijus Vektor kablovski internet - pitanj/pomoc

Bosla

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
645
Recived signal streinght : 0.4 dBmV
SNR : 39.7db
Power level (upstream transmit power) : 61.0 dBmV

Ping ka google.com manji od 60 uvek a ka vektoru 10-30 ....
Speedtest rezultat zadovoljavajuci

Medjutim ....
Guta pakete .... Odnosno na svakih 10tak paketa izgubi se po 1-2 komada ... Sto je izuzetno iritirajuce. E sad, vektor podrsku sam zvao i rekli su mi da zbog duzine kabla koji ide od njihove bandere do moje kuce se javlja taj gubitak blalbalba.... Medjutim , ono sto mi nije jasno je pod1 zasto mi to nisu rekli pri uvodjenju .... pod2 . kako mi je do sada vec 6 meseci ako ne i vise internet radio savrseno (kad je radio :p ) i na kraju pod3. Kao JEDINO resenje su mi predlozili dolazak njihovih montera da instaliraju "pojacalo" kod mene ??? za tricavih cca 8000 dinara.........
Zar ne bi bilo logicno da su oni hmmm odgovorni za kvalitet signala koji dolazi do mog kompjutera i kao sto vec rekoh kako je sve ovo funkcionisalo savrseno sve do pre 10 dana....
I da jos jedna zanimljiva stvar: gubitci u paketima se javljaju od 6-7am do 8-9pm... nocu sve radi savrseno ?:mad:

e da to je taj radius vektor, i posle zasto ljudi beze od njih c c c

Ako imas mogucnosti da se nakacis na neki adsl,posto pretpostavljam da je kablovski nemoguc jer je Radius vec uzeo tvoj kraj.A za kvalitet usluge sta reci osim :kakav provajder takva i usluga.......nazalost

Ne znam da li ovo ima veze i kod tebe, ali probaj da spustis MTU na 1300 na mreznoj karti koja je aktivna, to je meni pomoglo kod YUBC-a i od tada sve radi savrseno.
Uputstvo kako se menja MTU

Probaj, mozda su i oni kao i ovi moji cackali nesto oko rutera.

Pozdrav, pa javi sta si uradio.
:wave:

arght ...

Ma ono sto ja pretpostavljam da se dogadja je ... Da su kad su tek pustili ovde net po Jajincima imali vrlllo mali broj korisnika .... No to se promenilo tokom vremena i sada je situacija kakva jeste.... Ono sta reci vec 15 min pokusavam da odradim reply na ovaj post... :( Toliko dobro radi ... Sto se tice MTU ... Nije pomoglo ... Gledao sam vec to ... Ma gledao sam sve sto moze biti do mene ali nista :S: A 8000+ dinara da im dajem za neke pojacivace ne pada mi na pamet ... njihova je odgovornost da mi obezbede normalan signal do kuce ... ono za tih 8000 dinara mogu da pevam na adsl-u 3-4 meseca sa 1mbit... I da imam uslove za adsl cuo sam se juce sa sezamom (koja razlika u tehnickoj podrsci izmedju sezama i vektora... kao nebo i zemlja...) medjutim problem je sto sam ugovorom vezan za vektor jos ~4 meseca ili tako nesto ....

Prilozi

• ping....JPG
    ping....JPG
    158.3 KB · Pregleda: 81
Radijus Vektor je mozda cak smesnija firma i od SBB-a, sto je prosto nemoguce! Ipak, zahvalan sam Gospodu sto sam ih se otarasio obog dana kada ih je kupio SBB na mojoj lokaciji...

Mozda bi za pocetak trebalo da ih iscimas da ti poprave signal (ako umeju), upstream power lever ti je iznad gornje granice sto znaci da je jako slab! Sto se suma tice, trebalo bi da bude preko 30 ali tebi je skoro 40 a nisam siguran ni da je to ok.

Poslednja izmena:
... evo 4x put su rekli da ekipa dolazi "sutra oko 10-12h kod vas" i 4x su prosto slagali ... ako do ovog petka ne poprave stvar ... Adsl here I come .... Samo tuzno je u celoj toj prici sto nisam bas najsigurniji da ce i to biti mnogo sretnija varijanta. ... Jos ce da se ispostavi da je Wireless koji sam imao pre Vektora najbolje radio od svega ... jes bio malo skuplji ali je RADIO ....

pa eto reko cisto da javim ... dolazili serviseri , zamenili celokupnu instalaciju od njihove bandere do kuce a potom i instalaciju unutar same kuce , sada internet radi , doduse modem i dalje je na granicnim vrednostima ali ono sto je najbitnije ... radi ... E sada ovi sto su bili rekose da modem radi na granicnim vrednostima jer od njihove bandere do mene ima 100-120m razdaljine pa se tu javljaju gubitci ? I da ako se ponovo problem pojavi jedino resenje ovaj put ce mi biti ugradnja pojacivaca sa aktivnim pojacavanjem odlaznog signala (ili tako nesto :p) koji kosta oko 10000dinara navodo... E sad eto ja molim boga da sve radi ubuduce jer te pare .... pa u svakom slucaju imaju bolju primenu :p

Tvoji parametri nisu na zadovoljavajucem nivou. Nisam sad u mogucnosti tacno da ti kazem, ali koliko se secam, odlazni signal ne sme biti veci od 54 dBmV. Tacnije, ne sme biti veci od 47 dBmV, radi maksimalno do 54 dBmV, a nakon toga stizu problemi sa diskonektovanjem, pregrevanjem modema, crkavanjem modema. Imam kompletna inzenjerska uputstva, ali nazalost sada nisam u mogucnosti da im pristupim pa ne mogu da ti kazem detalje.

Dolazni signal bi trebao biti oko 0 dBmV (ide od -15 do +15 maksimalno, ali 0 je optimalna vrednosti), nisi napisao kakva je situacija kod tebe.

SNR (Signal to noise ratio) ti je odlican. Sve preko 30 je sasvim OK.

Moje pitanje je sledece - koliko splitera imas u kuci? Prema propisu, kablovski operater mora da ti omoguci signal koji je dovoljan "jak" za dva splitera, ali ne i vise od toga. Takodje, da li imas one plasticne "uticnice" za kablovsku televiziju u kuci, ili ne?

Postoji poseban nacin na koji se radi instalacija. Ako si u mogucnosti, opisi nam kako je kod tebe uradjena. Prema pravilu, glavni kabl koji ide do tebe se odmah deli na 2 segmenta - jedan direktno za Internet, drugi za TV koji se kasnije po potrebi deli na jos segmenata... Ima tu jos puno pravila veruj mi, pocevsi od toga na koliko metara se stavlja spliter pa do....... :) :) :)

pa ukratko ovako ... sada trenutno posle dolaska montera sve radi ali vidim i ja da je u bas bas granicama .... odlazni signal mi je 52-61 ... varira tokom dana . Dolazni od 10-15 isto varira ... a noise ne mogu da vidim vise posto su vektorovci iskljucili "signal" stranu modema ili sta se vec dogodilo ali ne mogu da vidim isti. Ovo su statistike posle njihovog dolaska i menjanja celokupne instalacije .... Ovako od njihove "bandere" do moje gajbe ima 100-120 m kabla i to su sad postavili onaj najdeblji moguci sto postoji :) . On dolazi na 2way spliter koji 1 grana ide direkt na kabl modem(~3-4 m coax) , a druga grana ide na high pass filter pa ide ~10-15 metara coaxa gde ide do 1 tva i tu je jos 1 spliter koji vodi signal do drugog TV-a(opet ~10tak metara coaxa). 3ci tv sto imam u kuci ne koristimo sa kabl tv atm. Zidne uticnice ne koristim vec sve ide direkt u TV/modem etc... medjutim probao sam samo kabl modem i 1 tv danas posto je i meni palo na pamet da je moguce da je zbog toga signal malo u ku....u medjutim nista znacajno se ne dobija. Kao sto rekoh ... Ljudi iz vektora kukaju da mi je kabl od njih do kuce predugacak ? i da treba da mi instaliraju taj vec neki pojacivac blabla sa aktivnim blabla pojacavanjem upload signala etc za tricavih 10k dinara( a sto to ne rekose kada su pre 2-3 godine uvodilli tv ili pre ~6-8 meseci kada sam uvodio net.....) ..... Al dobro sad sve radi ... kolko ce nemam pojma ... Da inace to oko zagrevanja modema sto si spomenuo .... Pa recimo da je pri sobnoj temperaturi ok ~20-22c ... Vreoooooooo :). DA , slike na TV su OK ... ono na par kanala ja primecujem omanje smetnje u vidu "snega" ali nista preterano ... ono primecivao bih to da imam neki LCD ogromne dijagonale ili eventualno TV kartu ali na mom 10god matorom soniju se to bas i ne primecuje :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno