Šta je novo?

Bioshock i Vista!!!

Markoss

Slavan
Učlanjen(a)
03.05.2008
Poena
309
Imam problem. Ne mogu da pokrenem Bioshock na visti... Instalirao sam microsoft visual c++ 2005, amd dual core fix i nece!:mad: Kliknem, malo sacekam i onda izbaci gresku i pise bioshock.exe stopped working. Onda kao pokusava da nadje razlog zbog cega i nista. Sta moze biti? Imam vista ultimate 32bit, drajveri 162.22 za vistu... Nemam novije.:wall::wall::wall:

Da li uopste igra podrzava tvoju graficku?Moze biti.

Njegova grafa je u rangu 2600 ddr2, dx10.0 , sm4.0 oGL 2.0 tako da u svakom slucaju podrzava.

U pitanju je , od uslovom da je vista / uh / ispravno instalirana, verovatno ostecen instalacioni disk, a moguce je da si umesto kreka za dx10 ubacio onaj za dx9, ili slicno.

Instaliraj DX sa diska za Bioshock ,i igru pokreni u kompatibility modu za XP SP2 ( ovo resava probleme sa zvukom). Znam sigurno da mora da se instalira DX iz igre ( sa Bioshokovog DVD-a), jer sam ja dva puta instalirao Vistu i oba puta nije htelo da se pokrene dok nisam DX instalirao.

Njegova grafa je u rangu 2600 ddr2, dx10.0 , sm4.0 oGL 2.0 tako da u svakom slucaju podrzava.

U pitanju je , od uslovom da je vista / uh / ispravno instalirana, verovatno ostecen instalacioni disk, a moguce je da si umesto kreka za dx10 ubacio onaj za dx9, ili slicno.

Ja nemam krek za bioshock. Na xp sp2 sam igrao bez kreka, samo moram da instaliram ms visual c++ da bih pokrenuo i sve radi bez problema! Probacu da nadjem krek, pa onda...;)

Krek je integrisan u instalaciju, zato ti je i radilo odmah. Sad moraš juriti neki workaround :)

kuzma x ti je odgovorio na pitanje.

a to sto se tice kreka, sam se malo zezao, cisto da pomenem tu rec, i dam vjetra u krila warez communityu.

Vista je najveca glupost, od nastanka silikona!

Ovo e narocito odnosi na gamere.

Ako vam nije toliko stalo do dx10 naustrb perfomansi (ionako nema neke razlike jos uvek izmedju dx10 i 9c) bolje instalirajte Windows XP x64 sa SP2 .

Radi sve kao u xp samo nekih 20-30% brze (sa 64bitnim i multijezgarnim procesorima naravno) + mnogo ce bolje da iskoristi RAM nego vista (koja u praxi samo pojede za neke svoje potrebe saranja ekrana i tracenja sistemskih resursa koje vam ne trebaju i po defaultu su iskljuceni u xp-u).

Vista je najveca glupost, od nastanka silikona!

Ovo e narocito odnosi na gamere.

Ako vam nije toliko stalo do dx10 naustrb perfomansi (ionako nema neke razlike jos uvek izmedju dx10 i 9c) bolje instalirajte Windows XP x64 sa SP2 .

Radi sve kao u xp samo nekih 20-30% brze (sa 64bitnim i multijezgarnim procesorima naravno) + mnogo ce bolje da iskoristi RAM nego vista (koja u praxi samo pojede za neke svoje potrebe saranja ekrana i tracenja sistemskih resursa koje vam ne trebaju i po defaultu su iskljuceni u xp-u).

Ovoje cist spam. Niko nije pitao da li je Vista glupost , silikoni ili nesto trece, vec je covek trazio pomoc. Spamovanje ne pomaze nikome.

Imam problema sa zvukom,naime pri pokretanju igre ima zvuka ali cim ce ucita nivo zvuka nema.Instalirao sam i DirectX sa cd-a i MS visual x86.
Probao sam da nadjem novi drajver za Realtek ALC1200(p5q-Pro),ali ima samo 6.0.1.5591 koji sam i dobio.
Upitanju je Vista 32

Ovoje cist spam. Niko nije pitao da li je Vista glupost , silikoni ili nesto trece, vec je covek trazio pomoc. Spamovanje ne pomaze nikome.

Slažem se... spam. Ljudi, nije vista loša, ali neke stvari koje podrazumevate da rade kao na XPu uopšte ne rade tako kako ste navikli. Tu morate malo da napregnete vijuge i naučite nešto novo. Meni Vista radi za medalju, a na XP se ne vraćam jer sa ovim kompom i ovim performansama koje sada izvlačim zaista nemam potrebe za tako nečim.

Poslednja izmena:
Vrh Dno