Šta je novo?

Problemi sa raznim igrama

Gaya

Slavan
Učlanjen(a)
04.05.2008
Poena
319
Ljudi pomagajte.Odkada sam kupio ovaj komp iz potpisa ne mogu da pokrenem neke igre tj. LOTR Battle for middle earth 1 i 2,Star Wars:Republic Comando i josh neke ali su mi ove najvazhnije.Ucemu je problem?Na staroj makini AthlonXP 2000+;512 ram;Radeon 9600pro je svs radilo dobro.Potreban odgovor hitno.
Hvala svima koji nadju vremena da odgovore.

P.S.
Da dodam josh i C&C Generals.

Poslednja izmena:
Kako ne mozes da ih pokrenes? Koje ti greske prijavljuje?

Instaliraj najnoviji windows XP, i nove drajvere i to bi trebalo da radi.

Nakon dvoklika na ikonicu(odnosno izvrshni fajl),pojavi se intro slika i tako stoji na desktopu,a u task manageru stoji not responding.Battle for middle earth 2 sam pokrenuo malopre.Krenuo je kad sam izbacio disk iz drajva.Primetio sam da sve ove igre imaju game.dat fajl i da samo one i zezaju.Znam da su malo starije igre u pitanju i da nisu pravljene sa podrshkom za dual core ali igrao sam i starije igre na ovom kompu i nije bilo problema.
Pozdrav.

Pokusaj da re-instaliras sistem i skini najnovije drivere za graficku, valjda bi trebalo da ima malo siru podrsku...

Pokusaj da re-instaliras sistem i skini najnovije drivere za graficku, valjda bi trebalo da ima malo siru podrsku...

Pokushavam to od kada sam kupio komp. Nema veze sa driverima i sistemom.Mozhda zeza DirectX ko zna.
Republic comando sam malopre instalirao.Zakucava se kada terba da udje u nivo,dakle odmah nakon shto pritisnem new game,napuni skalu i zakuc.Ostane mi loading screan na monitoru i samo restart pomazhe.
Bilo bi dobro kada bi se neko javio ko je odigrao ove igre na dual core mashini .Mozhda igre ne mogu da prepoznaju cpu.Ili je mozhda do graficke,direkt x-a.Sve u svemu zezaju igre koje imaju taj game.dat file kao shto sam vec rekao.Ajd' neka neko instalira recimo republic comando recimo na dual core mashini pa neka javi dali radi.Mozhe i Battle for middle earth 1 ili C&C:Generals.
Mozhda mnogo trazhim ali mislim da jedino tako mozhemo doci do reshenja.

Poslednja izmena:
Probaj jos neke igre. Ja sam na mom kompu instalirao sve i svasta, cak i Fallout 2 koji je star 10 godina, i to sve pod Vistom 64, i sve radi. Do dual corea nije sigurno. Evo bas cu sad da instaliram Republic Commando.

Evo, Republic Commando radi savrseno. Probaj jos igara, i probaj 3dmark 06.

Ako si siguran da nije do sistema i drajvera onda je 100% hardverski kvar. Do direct X-a nije sigurno, jer se on instalira sa sistemom ( i u stvari on je nerazdvojni deo OS-a), a imas i potrebnu verziju DX-a na disku sa igrom.

Proveri temperature procesora i graficke, probaj drugo napajanje, druge memorije ili drugu graficku. Ako sve ovo ne mozes da proveris sam, odnesi racunar u servis i demonstriraj im problem. Ako ti je jos pod garancijom onda je prodavac duzan da ti otkloni kvar.

Nema veze dual core sa tvojim problemom. Sve igre MORAJU da rade.

Mass Effect,Race Driver:GRiD,Bioshock,Turok,DiRT,Jade Empire itd.Sve su ovo igre koje rade besprekorno tako da do hardvera nije sigurno.Jedino mi pada na pamet da mozhda treba da se petchuju.Ostajem bez ideja.Probacu da proceshljam malo neke strane forume.Nije mi toliko krivo shto nece da rade nego shto neznam zbog cega.

P.S.
Pade mi na pamet da sam ranije igrao na WinXP SP1 a sada imam instaliran SP2.It's a long shot ali ko zna mozhda je bash zbog toga.

Poslednja izmena:
Bolje se nemoj vracati na SP1.Moze lavina novih problema da nastane.
Ajd pokusaj sledecu stvar.U task manager-u pod procesima, stavi za te igre "set affinity" (desni klik na proces koji pripada igri) na jedno jezgro.Pa probaj tako.

Pokrenuo sam Commando.Problem je udriverima.Radi samo ako je Bump Maping podeshen na low.Ovo sam pronashao na nvidia forumu.Javila se gomila ljudi sa grafama serije 8xxx i to pod XP windowsom,na visti radi O.K.Imam 169.12 verziju drivera instaliranu.Inace zhalbe su pocele jos od kada se pojavila 8800GTS 640MB,i nastavilo se sa 8600GTS,8400GS itd. tako da mislim da nVidia nije josh uvek reshila problem.Kuzmo koji su ti drajveri i kako si podesio bumpmaping?
Battle for middle earth 1 i C&C Generals i dalje ne rade.Oba se zakucaju kad treba da udjem u igru(odmah nakon dvoklika) i task manager prijavljuje "not responding".Opet ponavljam da obe igre imaju taj game.dat fajl i obe su EA Games izdanja.
Probacu i ovo sto preporucuje nex999 pa javljam.Pozdrav

Drajvere koje imam za XP su 169.21, a za vistu ( koju jedino i koristim) su 169.25. U igri sam sve na max podesio, nisam bas zapamtio koje sve opcije imaju. Znam samo da sam iskljucio bloom. :) Mnogo svetli :D

A to sto on preporucuje , preporucili su za NWN 2 ako pravi probleme. Meni nije pravilo tako da nista nisam podesavao.

Bio je slican problem sa dajverima za igru Stranglehold, pa je sa novim drajverima resen.

Probao sam predlog ali i dalje ne radi.Commando radi na visti sa svim na max,samo na xp i samo sa geforce karticama serije 8 pravi probleme.I meni su drajveri 169.21, samo sam pogreshno iskucao.NWN2 radi bez problema.Pokushavao sam sa vishe razlicitih drajvera ali mrka kapa.
C&C:Generals ne radi ni solo ni sa EP Zero Hour,ni sa prvobitnih CD-ova ni sa kompilacije First Decade.Znam da se ima shta igrati,izashla je gomila i novijih i boljih igara,ali pozheli covek da josh po neki put obrne neshto shto mu se svidelo na prvi pogled.Commando mi bio zakon kad je izashao.

Mozda neko moze meni da pomogne.

Dosta dugo sam igrao COD4 online preko xfire-a i radio je odlicno do pre nedelju-dve.

Naime, sada kada se konektujem preko xfire-a , dok god sam u igri (znaci i glavni menu i opcije i sama igra) imam mouse lag - tacnije , igra mi zesce zasecka i koci dok god pomeram misa. Ako ga ne pomeram, sve radi normalno.

Fora je sada sto se ovo javlja i u drugim igrama, ali samo dok je ukljucen xfire. Ako ga iskljucim i pokrenem ih , sve radi bez problema.

ovo se nije desavalo pre poslednjeg updatea za xfire, i stvarno me vise nervira!
Da li neko mozda zna soluciju?

napominjem da sam probao sve oko instalacija drivera, od najnovijih za plocu i graficku, pa do tweakovanja svega i svaceg. Mis je A4Tech X6-60D (USB laserski) i za njega su instalirani najnoviji driveri ali bez rezultata...

mozda vredi i napomenuti da su mi zvucna i mrezna (preko koje mi ide ADSL 512k) onboard, ali da je bez obzira na to, pre navedenog updatea sve radilo super. OS je Windows XP x64 SP2

Poslednja izmena:
Commando mi bio zakon kad je izashao.

Igra je i dalje zakon, preporucujem svima koji je nisu probali ili imaju predrasude o SW serijalima.

Kometnari su fenomenalni, izvodjenje fantasticno i atmesfera je prava `delta force frka tripovi i zezancija`

Uostalom, sta mislite odakle je citat iz mog potpisa ;)

Sto se Republic Commando-a. Bump Map na low, i onda hoce da radi sa 8x00 serijom kartica! Inace, nece!

ovo se nije desavalo pre poslednjeg updatea za xfire, i stvarno me vise nervira!
Da li neko mozda zna soluciju?

hmm sam odgovaram na sopstveno pitanje. Ipak je Xfire krivac, sada sam siguran, tako da ako neko ima slican problem, jedini lek je cekanje da se pojavi sledeci update.

Onda je ispravljeno u nekoj verziji drajvera!

Ako si video u nekom od mojih prethodnih postova, da meni igra radi sve na high bez problema, na 8800GTS ( iz potpisa).

Videli smo,a ako si ti video u nekom od mojih na visti i radi bez problema,na XP-u zeza sa 8x00 serijom kartica.

Jesam video, ali Coola nije naveo na kom sistemu radi a na kom ne, generalizovao je.

Proveri da li nisu stigli novi driveri za XP, jer za Vistu jesu 175.16.

Reanimacija teme.Malopre sam instalirao exp. pack za Battle for Middle Earth 2,Rise of the Witch King i cik pogodite sta, ne radi.Dodje mi da kupim Athlon.

Da li je neko uspeo da pokrene BFME sa 8xxx karticom?
Ja imam 8600gt i pokusao sam da pokrenem i pod XP-om i Vistom 32bit-a al nece da predje splash screen. I to je slucaj i sa drugim delo i njegovom ekspanzijom. Ako znate u cemu je problem javite se.
Hvala

Nazad
Vrh Dno