Šta je novo?

Leadtek 8800gts problem za hladjenjem

doct.cor

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2007
Poena
320
Koja je max temperatura za ovu graficku, meni radi na 85 stepeni kad igram nesto, kad podesim ventilator na 100% onda ide do 65 stepeni, dali je ovo normalno da radi na 85 stepeni ili ona sama ne povecava broj obrtaja ventilatora srazmerno temperaturi (na 85 stepeni nije na 100% ventilator)

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    53.8 KB · Pregleda: 94
Ama ide lepo, meni je na svaki dan oko93-94 ali zato shto sam OC-ovao(trebalo bi da smanjim malo). Samo ti ostavi tako ili ako ocesh da bude malo hladnija, a ne smeta ti zujanje ti namesti da se od 80 stepeni vrti na 100%.
EDIT:E sada sam video da ti imash onaj model od 320MB, oni normalno rade na visokoj temp, tako da nemoj da se brinesh, mada mozesh da satavish da ide 100% od 80 stepeni.

Poslednja izmena:
Ama ide lepo, meni je na svaki dan oko93-94 ali zato shto sam OC-ovao(trebalo bi da smanjim malo). Samo ti ostavi tako ili ako ocesh da bude malo hladnija, a ne smeta ti zujanje ti namesti da se od 80 stepeni vrti na 100%.
EDIT:E sada sam video da ti imash onaj model od 320MB, oni normalno rade na visokoj temp, tako da nemoj da se brinesh, mada mozesh da satavish da ide 100% od 80 stepeni.

a kako da stavim da ide na 80 stepeni na 100%, u riva tuneru mi pise da je podeseno da na 100 posto ide tek na 92 stepeni, ali je nemoguce tu nista promeniti u riva tuneru, takodje imam neki program koji sam uz nju dobio ali u u nejmu samo mogu da stavim na auto ili manual za kuler

NiBitor-om edituješ BIOS grafičke (prvo negde snimi pomoću programa orginalni), pa pomoću nvflash-a preuređeni BIOS ubaci u grafičku.
Imao sam isti problem na Leadtek 8800GT (nikad više Leadtek), nije mi vent išao preko 30%, i ovako sam ga rešio.
Malo detaljnije.

Poslednja izmena:
Chekaj samo da te pitam neshto koje temp grafa ne treba da prelazi posle 2-3 sata rada?

Chekaj samo da te pitam neshto koje temp grafa ne treba da prelazi posle 2-3 sata rada?

Ko to zna? Meni je u jednom momentu pre editovanja biosa vent totalno blokirao dok sam igrao Assasina. Mislim da sam jedino tad bio sretan što mi je bagovita igra izletela u Win. Zašto? Zato što je tamperatura došla do 121 C! E sad koliko je dugo tako radila ne znam, ne više od sat vremena sigurno.
Zaključak: naravno da sam mirniji kad vidim temp. 73 C pri punom opterećenju, ali grafulje su kanda žilav hardver, pa ako te mrzi da se zezaš oko flash-a, narani piliće i ne diraj ništa.

Poslednja izmena:
Ajde molim te postuj ovde ili na PM za flash, mislim meni ide 90-95 u ATI Tool, a ne znam dokle da klokam. Da li je u igrama manja temp nego u ATI tool-u(neshto kao Prime95 sa procom)?

ma ja odvrnuo ventilator na 75% i ne prelazi 65-70 stepeni srecom nije bučan mnogo

Ajde molim te postuj ovde ili na PM za flash, mislim meni ide 90-95 u ATI Tool, a ne znam dokle da klokam. Da li je u igrama manja temp nego u ATI tool-u(neshto kao Prime95 sa procom)?

Ne znam jesi proveravao linkove, al` ajd.
U Nibitoru ideš na Tools\Read BIOS\Select Device. Kad to odradiš ideš Tools\Read BIOS\Read into NiBiTor. Sada kad ti je sve očitano (proizvođač, taktovi...) klikneš na karticu Temperatures, pa na Fanspeed IC. U prilogu ti dajem prerađeni rom moje kartice, da imaš za poređenje sa tvojim podešavanjima. Otvaraš ga Nibitorom sa File\Open BIOS\ nađeš fajl što ti šaljem.
Za ubacivanje ovog roma treba ti nvflash, i flopy koji će napraviti bootabilnim. Kopiraš nvflash i rom na flopy, restartuješ komp da ti se bootuje sa flopy-ja.
Kad pokrenes program u dos-u ukucas nvflash, razmak, ime biosa.

Prilozi

• b.rar
    38.3 KB · Pregleda: 48
Au, majku mu, pa koliko se ja secam DOS ne chita USB flopy. Jel moze to u DOS Box-u?

90-95C je malo mnogo i za Ultru. Moja 8800GTS320 je dobro ocovana isla do 76C, ne preko.

Poslednja izmena:
Pa lol meni na default taktovima ide idle 65, a full load 85, dok mi na klokanju idle za 1-2 stepena vishi a full 91-93(nije 95)

Pa lol meni na default taktovima ide idle 65, a full load 85, dok mi na klokanju idle za 1-2 stepena vishi a full 91-93(nije 95)

Ne znam mozda grijesim ali ovdje na forumu je bilo dosta price od temperaturama 8800GTS i GT-ova. Ne sjecam se da je ikome prelazila 80C. Meni ido do 76C ali na zaista velikim taktovima (20-30% overkloka).

Izvadi ti nju lepo i odnesi na pumpu. Uzmes lepo kompresor sa pumpanje vazduha u gume i izduvas celu karticu. Kakva god da je soba u kojoj drzis Pc cista, iznenadices se koliko ce prasine izaci iz kartice.

Kartica je relativno nova, od masrta-fobruara je imam. A shta mislite da li mogu da je prodam za 150e(placena je 280e)?

ne znam, ja imam isto 8800gts i fan mi je na defult znaci nekih 30-ak posto i ne prelazi temperaturu od 65, 70 ako bas igram dugo (asus)

Poslednja izmena:
Kartica je relativno nova, od masrta-fobruara je imam. A shta mislite da li mogu da je prodam za 150e(placena je 280e)?
Cekaj, ti imas 8800GTS... ovaj novi, sa G92 cipom? 512 mega rama?

Za 150 evra, ima da ti ode odma' (javi mi se na PM :d)

Vrh Dno