Šta je novo?

Iphone 3G sa GPS vec od 199 $!!!

***a covek vozi feliciju :D

Poslednja izmena:
on bolje da ne izlazi iz kola sa iphonom u ruci :d

uzmi E71 :)

E care, malo pre sam bacio oko na post, moram detaljno da pročitam tekst :)
Samo me brine ekran, ako je fizički manji nego na E61 koji će mi:wall: A E61 ću da poklonim mlađem burazeru, taman za njega, jer ima rusku tastaturu.

Gle... tek sad sam ukapiro da si Rus... hehe... pa koliko nas to ima :) A komsija i njegova majka su Ukrajinci....

on-topic - moj se m600i je car za sve te vase smrdljive nokie :-devil-: UIQ 3 ftw...:banana:

But more important, at least when it comes to the claim of “cheaper,”
AT&T has raised the price of monthly data plans for the iPhone from $20 to $30
(that’s for individual plans; business-plan rates increased, as well).
Multiply $10 more each month by the number of months in a two-year contract,
and the data-plan cost has increased by $240.

In other words, the total cost of ownership of an 8GB iPhone 3G
—the cost of the phone plus the additional cost of the wireless plan
—is actually around $440, $40 more than that of the original 8GB iPhone.

Pa meni će uskoro trebati nov telefon... pa zašto da to ne bude ovaj!
Da preplaćujem ono finsko đubre! Da kupujem dekodiran telefon, prepakovan, sa mesec dana garancije na bateriju i slično.
Ura za konkurenciju... napred 'ladni rat cena!!!

Apsolutno, za plastikanere tipa N95 se po evropi daje 500 i više evra, a ko se snašao, iPhone je platio 270-290 evra. Suludo je davati ovde na oglasima 450 evra za 8GB varijantu, mada će sada cena da im raste, jer ih do 11 jula više nema, a ko zna i kad će taj model biti moguće otključati i da li će ih biti, s obzirom na to da se sada potpisuje ugovor...

koji iMac?
Aluminijum/stakleni bolje uradjen od belog (plasticnog)?

Ne, obrnuto, pročitaj šta sam napisao. Novi jeste bolje dizajniran i na prvi pogled deluje da je i kvalitetniji, ali je ispod haube lošije sklopljen, a ima i znatno lošiji ekran sa sve glossy premazom... novim iMac-om, Apple je ove računare još više udaljio od profi upotrebe. Ekran je nedovoljno dobar za bilo kakvu ozbiljniju upotrebu u grafičkim aplikacijama.

"A i jeftiniji je - plastika je jeftinija od metala, napravili su uštedu kao kod iMac-a, stari je ipak bolje urađen."

axa, mislio si na iPhone :)

mislim da preterujes sa "ekran je nedovoljno dobar za bilo kakvu ozbiljniju upotrebu u grafičkim aplikacijama". Ako se ne varam ti si svojevremeno (pre par godina kad si dobio/kupio prvi 24" Samsung i kad sam kupio Canon300D od tebe ;) ) govorio kako Apple monitori nisu nista posebno, uporedjivao si Samsung sa Apple Cinema i kao: to je to - nije Cinema nista bolja :d
"ali je ispod haube lošije sklopljen" - osim ekrana ne vidim sta je jos nekvalitetnije na Alu iMac-u.. ?!?

u pravu si - isto i sa iPhone: plastika jeste bezveze pogotovo sto su podigli cenu pretplate u AT&T (neko je pisao o tome) tako da u sustini 8GB iPhone kosta 40$ vise nego stari (bash i nisu morali da stede i da ubacuju platisku :/ )!

Poslednja izmena:
Heh, u vreme 300D nisam ni znao šta znači kalibracija, bar ne na način na koji to Apple radi na ozbiljnim sistemima - prekalibracija i spremnost da nešto radi out of the box. I dalje mislim da ni Cinema, a ni Mac Pro nemaju neki svemirski hardver, isto važi i za iPhone, ali ako je to tako lako sklopiti u ono što Apple nudi, zašto su svi ostali kopije, a samo Apple ono pravo?

Ko kaze da je Apple ono pravo ? iPhone je sve samo ne telefon. Ako je to "ono pravo", i ako u buducnosti treba da kupim telefon na kome je cimanje telefonirati onda odosmo svi u qrac :wall:

Sto mora da se poredi N95 sa iPhone ? Zbog GPS-a koji treba jednom promilu ljudi (a ti vec imaju neki Garmin ili nesto slicno) ? Sta fali recimo E65 ? Kosta 200e i pruza vise nego iPhone, a mozes i da telefoniras i kucas sms, imas i multi tasking, kameru, snima i video, ima mms, 3G i brz je...

edit:

Vidim da se SnakeEyes bio zaleteo sa reply-om :) :wave:

Poslednja izmena:
^^^^^^^^^^^^^^^

lol! :D :D :D

@byMaX

word! :) Apple = hardware + software (+ detalji ;) )

Sta fali recimo E65 ? Kosta 200e i pruza vise nego iPhone, a mozes i da telefoniras i kucas sms, imas i multi tasking, kameru, snima i video, ima mms, 3G i brz je...

edit:

Igrom slucaja pored iPhone-a imam i E65 i mogu ti reci da ti je poredjenje besmisleno. Pre svega iPhone ima 8 ili 16 GB memorije, kamera na E65 je beskorisna, kalendar ne moze da se poredi, iPod funkcija u iPhone-u je vrhunska... A i btw gde to nov E65 kosta 200e ?

Poslednja izmena:
A i btw gde to nov E65 kosta 200e ?

Isto tamo gde ima Iphone 8GB za $199 :d :d Shalu na stranu, ali ta dva uredjaja su neuporediva i namenjena su sasvim drugacijoj publici... Ne bih sad ulazio u prednosti i mane jednog ili drugog da ne bi poceo flame...

Poslednja izmena:
e65 je fenomenalno elegantan telefon ali postoje odredjene softverske brlje koje ga sprecavaju da bude to sto je trebao da bude - odlican poslovni telefon.

Poslednja izmena:
Primetio sam da još niko nije napravio paralelu sa nekim Blackberry modelom? Meni je to lično interesantnija varijanta!

Ko kaze da je Apple ono pravo ? iPhone je sve samo ne telefon. Ako je to "ono pravo", i ako u buducnosti treba da kupim telefon na kome je cimanje telefonirati onda odosmo svi u qrac :wall:

Sto mora da se poredi N95 sa iPhone ? Zbog GPS-a koji treba jednom promilu ljudi (a ti vec imaju neki Garmin ili nesto slicno) ? Sta fali recimo E65 ? Kosta 200e i pruza vise nego iPhone, a mozes i da telefoniras i kucas sms, imas i multi tasking, kameru, snima i video, ima mms, 3G i brz je...

edit:

Ne vidim zašto je cimanje telefonirati, meni je pravo uživanje! A sa takvim stavom ili bolje rečeno ukusom, a verovatno i neznanjem (pričanjem napamet) i ne možeš da skapiraš zašto je iPhone to što jeste (verovatno ti je i Vista i XP bolji od Leoparda i Tigra). Uostalom, ni iPhone nije baš za sve ljude, ima onih sa stilom, a ima i onih koji će milijardu beskorisnih funkcija staviti ispred svega ostalog. Uostalom, po tom kriterijumu i HiPhone bez problema tuče iPhone :D

Primetio sam da još niko nije napravio paralelu sa nekim Blackberry modelom? Meni je to lično interesantnija varijanta!

Blackberry telefoni su totalno business oriented ali taj posao obavljaju savrseno u svakom smislu. Jako su brzi, ok su odradjeni (doduse meni se tastatura ne dopada), softver je odlican i vidi se da je sve usmereno ka komunikaciji putem maila.

Inace novi BB Bold koji treba da se pojavi na trzistu nije nista spec, bas me je razocarao. Nisam ga koristio nesto dugo ali jesam dovoljno da zakljucim da to mora mnogo mnogo bolje.

Poslednja izmena:
Igrom slucaja pored iPhone-a imam i E65 i mogu ti reci da ti je poredjenje besmisleno. Pre svega iPhone ima 8 ili 16 GB memorije, kamera na E65 je beskorisna, kalendar ne moze da se poredi, iPod funkcija u iPhone-u je vrhunska... A i btw gde to nov E65 kosta 200e ?

Pazi, fazon je u tome sto imam mp3 plejer, namenski uredjaj, pusta i video...Ne treba mi 16GB na fonu, imam fotoaparat...Kamera je neupotrebljiva za bilo sta ozbiljno na SVIM sadasnjim mobilnim telefonima. Jos nisu napravili ni jedan koji moze da zameni fotoaparat, a za igranje je dobra i ona sa 7650, a sa e65 je sasvim dovoljna da zabelezis neke momente kad nemas aparat pri sebi.
Jednostavno, ni iphone i nokia niti bilo koji drugi proizvodjac ne pruzaju nista sto moze da ti zameni fotoaparat i sve su to igracke. Razlika je sto jedna igracka sto mucka ikonice i ima masan ekran kosta 450e, a druga ~220e ili jos manje (6121 classic za 160e recimo). Ok, neko ce se otarasiti mp3 plejera i zamenuti ga iphonom, ali i dalje stoji da je iPhone sve samo ne komforan telefon.

Inace ja nemam e65 ali mi se mnogo dopada, imam 6630 sa 512mb od kojih sam popunio 200mb i ne znam sta ce mi ostalo...Igre igram na kompu ili na psp-u, a ne na telefonu, kao sto rekoh, mp3 plejer imam itd itd.

No dobro, kontam da zagadjujem pa necu vise postovati nista negativno u vezi iProduct-a. Ko voli nek izvoli. Imam pravo da kazem svoje misljenje, a to je da je iPhone skupa igracka za fleshovanje pred masom. Moj prvi dodir sa njime je bio upravo takav. Drugar na stolu drzi n81, u razgovoru iskrsne iphone, on ga vadi iz dzepa i pokazuje mi ga, igram se sa njima pola sata, on ga vraca u dzep, kao telefon koristi n81, za fenseraj ima i phone, reda radi, ima para, bole ga uvo...

ti prvi neces kupiti novi iPhone :) Ti samo volish da obitavas na apple slavi ;)

:p o da! ima da ga kupim cim se nadje nacin kako da se kupi-bez-ugovora ;)
prijatelj mi je u Americi tako da ako se nadje nacin ... :)

ali bio bih *najsrecniji* kad bih mogao ovde, npr. VIPu, da platim 50e mesecno i dobijem 3G flat rate + neke besplatne minute...! i naravno 200e.-300e. za iPhone...

btw ne volim da obitivam na Apple slavi nego volim sto ljudi polako uvidjaju da je ono sto Apple nudi jednostavno bolje od, pre svega, Microshita! (naravno 90% ljudi kupuje konkretno iPhone zato sto je fensi ali ipak dobar deo ljudi daje sansu i Mac-u kad vide kako iPhone radi; jednostavno se prica o Appleu i ljudi su spremniji/"smeliji" :D da predju na Mac danas vise nego ikad!)

Poslednja izmena:
:p o da! ima da ga kupim cim se nadje nacin kako da se kupi-bez-ugovora ;)
prijatelj mi je u Americi tako da ako se nadje nacin ... :)

ali bio bih *najsrecniji* kad bih mogao ovde, npr. VIPu, da platim 50e mesecno i dobijem 3G flat rate + neke besplatne minute...! i naravno 200e.-300e. za iPhone...

btw ne volim da obitivam na Apple slavi nego volim sto ljudi polako uvidjaju da je ono sto Apple nudi jednostavno bolje od, pre svega, Microshita! (naravno 90% ljudi kupuje konkretno iPhone zato sto je fensi ali ipak dobar deo ljudi daje sansu i Mac-u kad vide kako iPhone radi; jednostavno se prica o Appleu i ljudi su spremniji/"smeliji" :D da predju na Mac danas vise nego ikad!)

Pa Microsoft ni nema mobilni telefon :d

bash htedoh da mu kazem :) Osim OS-a Apple i M$ nemaju nekih "ukrstanja" interesa.

kovacm je napisao(la):
jednostavno se prica o Appleu i ljudi su spremniji/"smeliji" da predju na Mac danas vise nego ikad!)

Oces reci danas MAc vise nego ikad lici na PC (po hardweru i performansama) pa je sve vise ljudi spremno da ga uzme u razmatranje kao alternativu PC-u ? Imas ti ljude koji koriste linux na jakom PC-u, njima je sasvim ok.
No nije ovo tema o Mac vs PC vec o novom iPhone...

PS. Kovac, sto nisi dosad kupio iPhone ? Nije kao da ga nema...

Poslednja izmena:
Pa Microsoft ni nema mobilni telefon :d
naravno da M$ ne pravi hardware (jer njihov krajnji domet su tastatura i mis) ali zato imaju softwaresku SmartPhone platformu.

PS. Kovac, sto nisi dosad kupio iPhone ? Nije kao da ga nema...

jel ti mene zaje*avas ili samo hiperventiliras?

klikni na moja konfiguracija!
blade_bre mi je kupio/doneo iPhone iz USA svega par meseci od pocetka prodaje! (thanx again Blade_bre!)

bash htedoh da mu kazem :) Osim OS-a Apple i M$ nemaju nekih "ukrstanja" interesa...
malo je naivno reci da "Osim OS-a Apple i M$ nemaju nekih 'ukrstanja' interesa...", pored toga sto obe kompanije imaju PDA/SmartPhone platformu kao sto sam vec rekao, ima i jos nesto novo: "Exchange your Exchange Server for Snow Leopard Server" link ;)

Poslednja izmena:
sorry, nisam gledao tvoju masinu vec dosta dugo posto se nije dugo vremena menjala :D (lol za "moja masina" sad pogledah, kralj si :D )

Sto se tice ovo oko ukrstanja interesa, u pravu si za PDA platformu, ali m$ nema svoj uredjaj, a apple svoju paltformu ne prodaje (ili gresim ?) vec stavlja samo na svoje uredjaje, tako da nije bas "ukrstanje".

Za exchange server nemam komentar posto se ne razumem dovoljno u tu tematiku. Ja sam, kad su mreze u pitanju, pristalica linuxa i mahera koji sami iskuckacaju svoj neki exchange na njemu :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno