ma iznervirala me situacija, pa sam malo preterao.
a negde sam čitao da ili može 49 nacionalnih (digitalnih) sd kanala ili 10-11 hd. pa reko ako se podeli, onda se dobije to. inače dobre vesti za hd kod nas.
juče sam čitao neki intervju sa direktorom telekoma. pošto uskoro kreće triple play od sbb-a (tv, internet, telefon) preko optičkih kablova, telekom isto planira da uvede sličnu opciju samo što bi trebala da se zove quad play (nešto tako ima i u nemačkoj). quad play je plaćanje (naravno i korišćenje) telefona, interneta, tv-a i mobilne pretplate preko jednog računa. iptv kreće uskoro za otprilike dva meseca jer ga već testiraju par meseci. to znači brži internet, a kako su sami rekli biće i HD ko bude hteo da doplati. što se tiče cena jedino je objavljeno za flat ADSL + flat telefon i biće 2000 dinara bez pdv-a. platiš 2000+PDV i pričaš koliko hoćeš i skidaš pirateriju. iptv osnovni bi trebao biti oko 600 dinara, i imaće sve kanale kao na kablovskoj samo plus interaktivnost interneta kao VOD, snimanje emisija (kao američki TIVO). ko nema ADSL imaće opciju preko satelita, slično total tv-u. dok mu ne uvedu ADSL. i da minimalna brzina moraće da bude 4Mb/s. a ko bude hteo HD ugrađivaće mu poseban uređaj za povećanje brzine (tako piše) na 6Mb/s.