Šta je novo?

nLite milioniti put

oklagija

Čuven
Učlanjen(a)
04.11.2005
Poena
619
Heh, trazio sam po forumu sve kako sa nLite-om i on me ponovo zeza.
Skoro sam kupio novi hard samsung 321kj i zelim sada stari wd da izbacim, i ja lepo uzmem nlite i "ubacim" u instalaciju xp-a sata drajvere (cak i selektujem onaj fajl sto nlite trazi *.inf) i on lepo kreira butabilan *.iso, ja sav srecan narezem na cd kad ono opusteno nevidi instalacija xp-a novi hard. E sada na tom cd-u je kreiran dodatni direktorijum \I386\NLDRV\001 u koji su ubaceni sata drajveri i oni nisu sa ostalim u onom direktorijumu \I386 i ja rucno namestim da oni budu tu i narezem, kad ono ponovo nema sata hdd u win instalaciji. Totalno sam zbunjen :S:, imali neki drugi program na tu foru ili ja negde gresim ili ovaj wd ostaje?

Poslednja izmena:
Verovatno si vec resio problem ali mozda nekom zatreba.
Kad ubacujes sata driver-e sa nlite-om obavezno cekiras opciju text mode setup a ne pnp
Pogledajte prilog 35911
ako je opcija nedostupna znaci da nemas driver-e koji se koriste za instalaciju win-a na sata disc sa floppy disc-a u kombinaci sa f6 tokom win setup-a.

Poslednja izmena:
Par pitanja za nLite, da li se bilo kakvi programi mogu ubaciti da se instaliraju zajedno sa instaliranjem windowsa? Kakva ograničenja postoje? Da li je ograničenje samo na veličinu instalacije na 700 MB da bi mogla stati na CD? Može li ići preko 700 MB pa da se stavi na DVD i instalira sa njega kao Vista, ili mora na CD, dakle do 700 MB? Može li se sleapstreamovati recimo Sound Forge, nešto od Office komponenti? Postoji li ograničenje po tipu aplikacija? Vidio sam instalaciju XP-a koja je došla sa Firefoxom i nekim drugim programima, uglavnom sitnijim.

Da bi integrisao software u instalaciju, trebaju ti addons za te programe. To su u sustini instalacije prilagodjene za integraciju. Ima toga po netu. U principu, sve to sto si naveo je moguce, sem ovoga za programe.

Da bi integrisao software u instalaciju, trebaju ti addons za te programe. To su u sustini instalacije prilagodjene za integraciju.

Hm...kako to izgleda? Na sajtu u download sekciji obično imaju samo kalsičnu instaler verziju, i eventualno uz nju portable verziju. Kako da znam koja verzija je ona koja treba za slipstream? Recimo Firefox, kako ide sa njim, pošto sam ga dobio u jednoj instalaciji XP-a?

U principu, sve to sto si naveo je moguce, sem ovoga za programe.

Šta za programe nije moguće?

Može li instalacija Windows XP-a da ide preko 700 MB i da se nareže i pokrene sa DVD-a, kad se ovako nabudži sa integrisanim programima?

Moze da se stavi na DVD,ali iz licnog iskustva nista to ne radi kako treba,pre ili kasnije na povrsinu ispliva neki problem.Druga stvar,win instaliram minimum 10 puta mesecno nekome ili negde,tako da vecinu tih sitnijih programa skinem odmah,ili ih imam na nekom externom hardu pa lepo sve sa njega.Ok slipstream drivera razumem i to je ok,ali integraciju softwarea ne,pogotovo sto maltene svakoga dana ima neka nova verzija necega i svakome treba nesto drugo.

Hm...kako to izgleda? Na sajtu u download sekciji obično imaju samo kalsičnu instaler verziju, i eventualno uz nju portable verziju. Kako da znam koja verzija je ona koja treba za slipstream? Recimo Firefox, kako ide sa njim, pošto sam ga dobio u jednoj instalaciji XP-a?
Nadji na netu, ima dosta linkova. 😉 Jedan ti nadje garson. :wave:
Šta za programe nije moguće?

Može li instalacija Windows XP-a da ide preko 700 MB i da se nareže i pokrene sa DVD-a, kad se ovako nabudži sa integrisanim programima?
Pa to, da pokusas da obicnu instalaciju "zbudzis" u Win. Ovo ostalo moze sve.
Moze da se stavi na DVD,ali iz licnog iskustva nista to ne radi kako treba,pre ili kasnije na povrsinu ispliva neki problem.Druga stvar,win instaliram minimum 10 puta mesecno nekome ili negde,tako da vecinu tih sitnijih programa skinem odmah,ili ih imam na nekom externom hardu pa lepo sve sa njega.Ok slipstream drivera razumem i to je ok,ali integraciju softwarea ne,pogotovo sto maltene svakoga dana ima neka nova verzija necega i svakome treba nesto drugo.
To sto Win ne radi onako kako si zamislio, ne znaci da je problem do nLite-a vec si ti iskasapio instalaciju (da se tako, mesarski izrazim. :d ). A druga stvar, zasto valja integrisati drajvere a ne i softver? Nove verzije drajvera ne postoje, ne razumem?

Nazad
Vrh Dno