Šta je novo?

3xOS & Boot loader & QQ meni

takinada

Znamenit
Učlanjen(a)
12.04.2004
Poena
1,045
Imam na računaru XP, Vistu i Ubuntu. Prvo sam Instalirao XP, zatim Ubuntu. Lindžin boot loader je šljakao PO dok nisam turio Vistu. E onda nastaju muke kako birati pri boot-ovanju neki OS. Nadjem po preporuci SK-a FreeBCD boot loader koji prepozna samo XP i Vistu a Ubuntu kao vidi ali neće da boot-uje. Iz nekog razloga ubijem Vistu i nanovo instaliram, uninstal FreeBCD a boot loader ostane. Turim i System commander a on vidi kao samo Vistu, nakon nje se pojavi FreeBCD-ov loader u kome samo XP šljaka. Au kakvu sam papazjaniju napravio ... Nemojte se smejati 😀 molim ... Ako neko ima savet kako da se "lako" ovo sve podesi, ako ne peglaja ne gine pa instalacija uz neko provereno uputstvo ... :wave::wave::wave:

Super GRUB.
Nadji, skini, narezi na CD, butuj i sredi GRUB. Uz malo mozganja za otprilike 2 minuta ces srediti celu stvar.

Poslednja izmena:
Hvala, oporavio se GRUB i sada vidi samo UBUNTU i Vista boot loader. Kad se salektuje ovaj boot loader krene XP. Od Viste ni traga ni glasa. Kako da je pronadjem tj. repariram super GRUB-om, naravno ako je to moguce ? Mozda neki drugi nacin ? :wave::wave::wave:

Treba da skontas na kojoj particiji ti je koji sistem (/dev/sda? ili /dev/hda?).

Kada to skontas, predlazem da pogledas ovo:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=220452

konkretno, primere GRUB konfiguracije koju treba da alterujes prema particijama na kojima su ti Windows sistemi.

Kod:
title		Microsoft Windows XP Professional
root		(hd0,0)
makeactive
chainloader	+1

title		Microsoft Windows Vista
root		(hd0,1)
chainloader	+1

Ovo je primer GRUB konfiguracije za Windows, ti treba da promenis (hd0,1) u ono sto odgovara tvojim vrednostima.

Nazad
Vrh Dno