Šta je novo?

Planovi su jedno, realnost je drugo :)

activated1

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
709
Bio sam relativno siguran koju grafu kupujem. I otvorih temu http://benchmark.co.yu/forum/showth...benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=165485
i onda sam prelistao cenovnike malo i video ovu temu
http://benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=165545

I vishe nisam pametan.

Evo par grafa koje mi se chine vishe nego zanimljive

http://b2b.pakom.com/Konfigurator/OpisProizvoda.aspx?sk=CT002525&sifra=9009670

http://b2b.pakom.com/Konfigurator/OpisProizvoda.aspx?sk=CT002525&sifra=9002972

http://b2b.pakom.com/Konfigurator/OpisProizvoda.aspx?sk=CT002525&sifra=9009888

I shta chiniti? :D Jel vredi chekati HD 4000 seriju da izadje? Aj vi budite pametni kad vec ja ne mogu :D

:wave:

Poslednja izmena:
Ok ovako da ti pomognem malo...Od ove 3 definitivno 3 tj Asus...Zasto ne XFX pa zbog toga jer je memorija spora sto znaci otpada u startu...

Pod dva ne jer mnogo trosi(tj ne puno ali sigurno vise od 8800GS)

A asus 8800GS zato sto je odlicno hladjenje,normalna memorija i bogami lepa cena....

Pazi i ja sam isao na varijantu da cekam 4xxx seriju ali sam sve to bacio u vodu i uzeo za 100 i kusur evra 3870 i mojoj sreci nema kraja...

Ja da sam na tvom mestu definitivno 8800GS(ili ako vec imash kesha onaj 9600GT) tj ako se mozesh pruziti josh 10-20e

'Де си комшија. :D

Није ATI, већ AMD :p. Ја бих сачекао да изађу ове нове HD 4xxx. Доће вероватно и до пада цена.

'Де си комшија. :D

Није ATI, већ AMD :p. Ја бих сачекао да изађу ове нове HD 4xxx. Доће вероватно и до пада цена.

Pozdrav komsho' ;)

Onda je AMD/ATI ili ATI/AMD ;)

Al zvanicho josh uvek ATI brend postoji :p

Pogledaj mi grafiku iz profila, pa mi ponovo reci dal bi chekao? :p :p :p

Ne znam sta da kazem sad na ovo bice pada cena...Lepo bi to bilo da sad 4850 ide po 170e a 4870 po 220e ko sto je bilo kod serije 3xxx ali ako performanse budu takve kao sto jesu nema sanse da cene budu tako niske jer razmislite da li bi ste vi unistili vasu seriju grafickih karti koja je izasla pre 6 meseci i oborili joj cene na 80/110e...

Mislim daj boze ali tesko da ce se ta politika nastaviti...

Ja tebi lepo preporucujem da uzmesh 3xxx seriju ili pak eto 8800GS i da uzivash...Cena ima nece pasti toliko da cesh da se cupash za kosu a realno sta ce ti tih 30% poboljasanja kad ja jedinu igru vrednu igranja u ovoj godini za PC vidim GTA a i on ce garantujem da ide na 3850/3870 ko mutav

A za 8800GTS nemoj jer je veci potrosac i brate MSI je :)

Ne znam sta da kazem sad na ovo bice pada cena...Lepo bi to bilo da sad 4850 ide po 170e a 4870 po 220e ko sto je bilo kod serije 3xxx ali ako performanse budu takve kao sto jesu nema sanse da cene budu tako niske jer razmislite da li bi ste vi unistili vasu seriju grafickih karti koja je izasla pre 6 meseci i oborili joj cene na 80/110e...

Mislim daj boze ali tesko da ce se ta politika nastaviti...

Ja tebi lepo preporucujem da uzmesh 3xxx seriju ili pak eto 8800GS i da uzivash...Cena ima nece pasti toliko da cesh da se cupash za kosu a realno sta ce ti tih 30% poboljasanja kad ja jedinu igru vrednu igranja u ovoj godini za PC vidim GTA a i on ce garantujem da ide na 3850/3870 ko mutav

A za 8800GTS nemoj jer je veci potrosac i brate MSI je :)

Nemoj tako, MSI ima dobre grafichke :p
Al da troshi troshi. Za sad mi 9600GSO/8800GS ostavlja malo bolji utisak od 3850, al josh cu da analiziram. :wall:

Slazem se za 9600GSO(kada dodje do nas) i 8800GS VS 3850...I ja bi mozda isao pre na njih da sam u tvojoj situaciji...

Ima nekog da me ubedi u kupovinu? :D

Ne mogu da se odluchim, a trebao bi vec da naruchim neshto, izludjuje me trenutna grafika. ;)

Evo ja cu pokusati: ;)

Kupi taj 9600 GSO i uzivaj... Ako naleti nesto bolje, prodaj karticu i uz neku doplatu predjes na nesto jace (ako ti zatreba).

Ne vidim kako mozes da se zaHebes ako kupis nesto sto je trenutno "best buy"...

P.S. Ma ne izludjuje te dovoljno "trenutna grafika" :d

Poslednja izmena:
Naruchen ASUS 8800GS danas, nadam se da ce stici sutra pa javljam rezultate ;)

Jesi to mene poslusao? :d:D:d

Ja nisam uzeo tog ASUS-a jer neko rece da je Glaciator malo bucniji, a prioritet mi je bila tisina pa sam se odlucio za EVGA 8800GS (a i bila je jeftinija 20Eura-fol tisina mi je bitna) ;) :p.

a sto dade 15e vise za te pare si imo 768 gso?

U Somboru nisam. Niko ne radi palita u SO. A cimanja sa kuririma i ostali sr necu. Znachi ako crkne ocu da je odnesem lichno, a ne da se patim sa kuririma.

@Crossfire

Glaciator bi trebao da dobro hladi, videcemo koliko je buchan. Iskreno da je bilo ishta jeftinije da se uzme uzeo bi, ali ovo je najjeftinije. Jedino je XFX bio jeftiniji nekih 300din, ali je ima sporiju memoriju.

U Somboru nisam. Niko ne radi palita u SO. A cimanja sa kuririma i ostali sr necu. Znachi ako crkne ocu da je odnesem lichno, a ne da se patim sa kuririma.

@Crossfire

Glaciator bi trebao da dobro hladi, videcemo koliko je buchan. Iskreno da je bilo ishta jeftinije da se uzme uzeo bi, ali ovo je najjeftinije. Jedino je XFX bio jeftiniji nekih 300din, ali je ima sporiju memoriju.

Javi kako hladi i koliko je bucan kada dobijes karticu.

Neka te dobro sluzi ;)

Dobro hladi, nazalost ASUS nema temp. senzor tako da se oslanjam na metodu ''pipni kuler'', a shto se buchnosti tihce, vrlo vrlo tih kuler, ja ga pored onog na CPU-u ni ne chujem :)

Pa ako imas BOX cooler, ne mozes ga ni cuti :d.

Ovaj na EVGA 8800GS se ne cuje, ali ja imam problem jer jedan mi se cooler poceo "cuti", a ne mogu da utvrdim koji. Jedan po jedan sam pomocu ITE SG-a smanjivao na nulu, ali zvuk i dalje postoji.
Ostaje onaj na napajanju na koji se vjerovatno uhvatilo prasine..

Sorry za OFF

@offtopic: crossfire, pomocu cega si smanjio brzinu coolera?

Programcic: ITE Smart Guardian.
Mada ja imam onu prastaru verziju, radi odlicno.
Ima negdje i novija verzija-vidio sam ovde na forumu da je neko dao neku slicicu sa temperaturama u toj novijoj verziji. Ja je nisam nasao.
Ako nadjes postavi link

Poslednja izmena:
Zar nije Smart Guardian samo za DFI ploche?

Ja sam ga i skinuo sa DFI sajta u okviru "DRIVER" sekcije.
Nisam ni pogledao njegovu konfu, misleci da ima DFI

Ha, da me TeCHNICS ne upita ne bi ni pogledao, a na sajtu stoji ta novija verzija... Cccc.....

Poslednja izmena:
Vrh Dno