Šta je novo?

X-Fi Xtreme Music + Logitech Z-5500

Laki_apa

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2007
Poena
320
Da li bi mogli vlasnici ovakve kombinacije da postuju svoja setovanja u setup-u muzicke kartice i na kontrolnom centru zvucnika?

Par stvari mi nije jasno...kada mi je u THX Setup Consoli iskljucena opcija Enable Bass Redirection imam utisak kao da subwoofer dolazi vise do izrazaja (jaci je),ali pri tome mi sateliti probijaju kao kada produvaju zvucnici,krce i imaju neki tup zvuk...a kada ukljucim tu opciju i stavim Crossover Frequency na 80Hz cini mi se kao da je nesto slabiji bas,ali zato se krcanje na satelitima smanji...
Pretpostavljam da je problem i sto je muzika u mp3 formatu (kod nekih pesama je manje,a kod nekih vise izrazeno...),pa se niske frekvencije salju i na satelite,ali ovakvih problema nisam imao sa Genius-om sa istim podesavanjima :wall: Izgleda cu sada morati slusati samo audio cd-ove :d
I da...satelite sam povezao kablom od 2,5 mm2 tako da je nemoguce da se tu gubi signal ili tako nesto :d

Zatim kada ukljucim Digital Output,tj. prebacim na Coax i tako pustim recimo muziku svi zvucnici se cuju kao da su produvali...kao da ne mogu da odsviraju tu frekvenciju... :wall:

A recimo kad pustim neki film u HD formatu sa 5.1 zvukom bilo preko analogne konekcije ili preko Coax-a zvuk je savrsen... :D

Pretpostavljam da mi podesavanja za muzicku nisu dobro postavljena,pa ako vam nije tesko da stavite kako ste vi to resili...ili je mozda neki drugi problema... :wall:

Mislim da nema potrebe ukljucivati Bass Redirection, jer bi to trebalo da je uradjeno u samim zvucnicima.

Da nisi preterao sa ekvilajzerima u plejeru koji koristis za pustanje muzike?

Mislim da nema potrebe ukljucivati Bass Redirection, jer bi to trebalo da je uradjeno u samim zvucnicima.

Da nisi preterao sa ekvilajzerima u plejeru koji koristis za pustanje muzike?

Pa eto napisao sam kako je i kazem kad isljucim Bass Redirection dolazi do krcanja satelita...

A sto se tice ekvilajzera...postavljeno je samo soft rock u winamp-u i to je sve...nigde vise nista nije podesavano...

Soft Rock ti pojacava niske i visoke a smanjuje tonove srednjeg opsega. Bass redirection utice na analognu postavku zvucnika ne i na SPDIF. Z-5500 ima satelite, stavi cut-off na 100Hz min i SW level 100%. Pri SPDIF salje se stereo signal nezavistan od CMSS u analognom izlazu. Analogno CMSS salje bass na SW (pravi 5.1) a preko SPDIF signal je pun.

Hm, hmm...
"Krckanje" je obicno posledica zasicenja signala, tj. odsecanje vrhova signala. Probaj da smanjis wave volume, pa javi da li se krckanje smanjilo ili nestalo. I za pocetak probaj to samo kada si povezan preko coax-a.

Bass redirection utice na analognu postavku zvucnika ne i na SPDIF. Z-5500 ima satelite, stavi cut-off na 100Hz min i SW level 100%. Pri SPDIF salje se stereo signal nezavistan od CMSS u analognom izlazu. Analogno CMSS salje bass na SW (pravi 5.1) a preko SPDIF signal je pun.

cut-off je predpostavljam Crossover Frequency...to mi je na 80Hz i ok je tako...bar meni se cini ok... :d

I zar se preko SPDIF-a ne salje samo digitalni signal koji se kasnije dekodira u dekoderu od zvucnika i zatim pretvara u stereo ili 5.1...pa zato i ide preko coax kabla koji prenosi samo sirov digitalni signal?!

Srecko31 je napisao(la):
Hm, hmm...
"Krckanje" je obicno posledica zasicenja signala, tj. odsecanje vrhova signala. Probaj da smanjis wave volume, pa javi da li se krckanje smanjilo ili nestalo. I za pocetak probaj to samo kada si povezan preko coax-a.

Svaka cast!!! :wave: :banana: :D
Smanjio sam wave volume na 30% i toga vise nema...sada je sve normalno i preko coaxa i kada se iskljuci bass redirection! :) Zvuk je cist i sve je ok!
Uff komsije nece biti srecne! :mad: :d

Ja drzim na 70% i nemam problema sa krckanjem, koji god da je izvor zvuka.

Bitno da je problem resen :)

Ja drzim na 70% i nemam problema sa krckanjem, koji god da je izvor zvuka.

Bitno da je problem resen :)

Meni tek na 30% prestane da krcka,ali glasnoca zvuka se ne menja...jednostavno prestane da krci... :)
Ne znam u cemu je fazon,ali radi! :D

Hvala jos jednom! :)

Ja ne znam kakva podesavanja ima tvoja zvucna, ali sada je definitivno uoceno gde je problem. Negde unutar njenih samih podesavanja ili drajvera ima problem da dolazi do zasicenja signala, cak i digitalnog (sto posebo na bi smelo da se desava). Takodje probaj da pustis muziku iz nekog drugog player-a (foobar, WMP, sta ga ja znam).
U stvari, kada malo bolje razmislim problem je do drajvera. Probaj novije, starije, alternativne, blah. To kazem zato sto sam skoro moje Z-5450 pozajmio bratu sa kompom koji tera linux (btw, amarok rulz), i desio se veoma slican problem. Ja sam ga resio za 30 sec (iskustvo ***) na isti nacin. Kod kuce teram integrusu (alc888 valjda) i optichki izlaz, a sve mi je dignuto na max, i nemam nikakvih problema.

Ja ne znam kakva podesavanja ima tvoja zvucna, ali sada je definitivno uoceno gde je problem. Negde unutar njenih samih podesavanja ili drajvera ima problem da dolazi do zasicenja signala, cak i digitalnog (sto posebo na bi smelo da se desava). Takodje probaj da pustis muziku iz nekog drugog player-a (foobar, WMP, sta ga ja znam).
U stvari, kada malo bolje razmislim problem je do drajvera. Probaj novije, starije, alternativne, blah. To kazem zato sto sam skoro moje Z-5450 pozajmio bratu sa kompom koji tera linux (btw, amarok rulz), i desio se veoma slican problem. Ja sam ga resio za 30 sec (iskustvo ***) na isti nacin. Kod kuce teram integrusu (alc888 valjda) i optichki izlaz, a sve mi je dignuto na max, i nemam nikakvih problema.

Probacu jos malo da cackam sa drugim player-ima,ali koliko mi se cini sa svima koje sam probao bio je isti problem...
Sto se tice drajvera za Creative to je vec standardno da nesto ne valja i da nisu optimizovani kako treba...skinucu nesto novije...mada nedavno sam radio format c: :D i svi su najnoviji drajveri stavljeni...probacu mozda neki stariji odgovaraju...
Dobro si me podsetio taman cu probati i u Visti 64 da li radi sve...

Ma u ostalom kad bi sve odmah radilo bez problema onda nam ni ne bi trebao ni Bench forum ni nista :D

I pod Vistom 64 sve radi ok, samo sto i preko SPDIF stereo signal je podlozan promeni jer je PCM, jedino DD i DTS su enkodovani i ne podlezu promeni npr kada pustis DVD i saljes bit-stream kroz SPDIF tj ne obradjujes ga preko zvucne jacina zvuka se ne menja ako cackas na kompu tek na ext decoderu a kod muzike se menja.

Jel se vama desava da kada okrecete potenciometar,i to pravite pun krug, u jednom trenutku kao da malo zakoci potenciometar i na sekund ide teze i onda ponovo ide glatko?
Ne znam jel se tripujem ili to tako treba...?! :S:

Jel se vama desava da kada okrecete potenciometar,i to pravite pun krug, u jednom trenutku kao da malo zakoci potenciometar i na sekund ide teze i onda ponovo ide glatko?
Ne znam jel se tripujem ili to tako treba...?! :S:

Nazalost imam isti problem :S: Ali kad sam video kako tockic pici kod ortaka koji ih ima vec sigurno 2 godine, kontam (nadam se) da ce se razraditi...

Isti problem na z-5450. Medjutim, ja sam cupanjem tockica i vracanjem na isto mesto resio problem :D Nemam z-5500 pri ruci, ali ako se dobro secam, tockic je veoma slican (samo srebrn) i verovato se na isti nacin cupa (sila do cca 3000N)

Srecko, spasio si me nerviranja :banana:

Samo sam blago povukao tockic ka sebi, bez skidanja, i vise ne kaci. Pici kao lud, sad mogu da zavrtim i nastavice da se okrece :)

Omg...pa nije bas poenta da se ne zaustavi :d
Probao sam da povucem i pocelo je nesto da krcka,pa mi nekako bilo zao da povucem jace,mislio sam da cu polomiti nesto :( (krckalo je i pri manjim silama...:)) ,ali ako stvarno moze da se izvuce tako na silu onda cu i da primenim silu :D
Trenutno nisam u stanu gde su mi zvucnici tako da rezultat (nadam se pozitivan) javljam tek za nekih desetak dana...
To je izgleda neka fabricka greska ili sta li je vec,bio sam cak i u prodavcnici da vidim izlozene zvucnike i malo sam njakao tockic i isto je tako...samo prodavci nisu bili srecni zbog toga sta radim...:d

Pa dobro, nije bas da se vrti kao rulet :d
Jednostavno vise nema tog otpora kada okrecem tockic tj. sada je otpor ravnomeran.

Nazad
Vrh Dno