Šta je novo?

Slabo napajanje?

neba

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2006
Poena
319
ploca:MICRO-STAR MSI K8N SLI 939 chip
Processor:AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+
Memory:3072MB RAM
Hard Drive:2x500gb
Video Card:NVIDIA GeForce 8800 GT
Sound Card:SB Audigy Audio [DF00]
Operating System:Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 2
Napajanje:cooler master 450 ili 430 W
UPS: APC SMART UPS 700

Da li je napajanje slabo za ovu konfiguraciju ili je mozda ups neispravan posto u cod4 ortak mi ima 50fps-a?

Ne znam kako ti je do sada radila konfiguracija na samo 430W, ako hoces prave performanse u igrama minimum je 800W!

Yes, I'm cynical.

Poslednja izmena:
@Ryo
kako si to samo zakljucio pitam se ????

Kojih crnih 800W?

Tu konfu moze bez problema da tera Corsair VX450W bez da stucne

Poslednja izmena:
meni slichnu mashinu tera chieftec 350w imam oko 80 fps(1280x1024) sve na MAX u cod4.
Ako ti "ortak" ima 24" tft onda je to vishe nego normalno:p
Nisi naveo rezoluciju u kojoj se igra kao ni setovanja u cod4.
Mogucje da ga cpu taj gushi, ja imam 4000+ pa sumnjam da je neka razlika, ne bi trebalo.
Shto se tiche napajanja:
1) ne bi upalio komp
2) smrzavala bi mu se igra
3) gasio komp....
@dark angel, nije jedina firma na svetu corsair LOL:)

E.... izgude....
sta tebe bole Corsair ;-)
nije jedina, ali je dokazano dobra.

Mashinu iz potpisa gura Cooler Master Extreme 430W bez ikakvih problema...

Ima neki budjavi 19" tft sa 26 ms ali kaze da je prilicno isto i sa 1280x1024 i sa 800x600 sve na low. Procesor ne verujem da ima veze jer ja imam pentium 4 2800 i x800xt i imam od 100 do 125 fps. Obicno ima 80-100 fps na 800x600 sve na low i onda iz cistog mira (ne u dimu) padne na 40-50 i sve zasecka. Da nije ploca losa?

Poslednja izmena:
Da li ovo ima veze:
ploca - supports PCI Express Bus specification v1.0a compliant
graf. - PCI-Express 2.0

ploca je MSI K8N SLI-FI/ F

@Ryo
kako si to samo zakljucio pitam se ????

Kojih crnih 800W?
'ajde genije procitaj moj post jos jednom...

meni se cini da mu se nesto pregreva

'ajde genije procitaj moj post jos jednom...

nema sta tu da se cita jos jednom ... lepo si odvalio budalastinu, evo da te citiram:

"Ne znam kako ti je do sada radila konfiguracija na samo 430W, ako hoces prave performanse u igrama minimum je 800W!"

Ako ovo nije budalastina, ja ne znam sta jeste!
genije wrote:smoke:

Koji je model cooler master napajanja? Da li 8800 GT ima PCI-E konektor za napajanje ( 6 ili 8 pinski ). Noviji računari, za razliku od starih, vuku najviše struje sa grane +12V ( stari sa +5 i +3.3 ). Moguće je da je to napajanje stariji model pa radi blizu maksimuma na +12V grani i samim tim pravi dosta šuma i oscilacija koje mogu da ometaju pouzdan rad računara. Ne mogu ništa konkretno da ti kažem jer ne znam detalje tvog problema. Možda bi bilo najbolje da probaš neko drugo napajanje, ako možeš, čisto da budeš miran :).

Sećno!

box.jpg

Model RS-430-ASAA
PFC Active PFC (0.99)
Type ATX Form Factor 12V V2.2 / SSI standard EPS 12V V2.91
Input Voltage 90 ~ 264V (Auto Range)
Input Current 8A @ 115Vac / 4A @ 230Vac
Input Frequency Range 47 ~ 63 Hz
Fan Dual ball bearing 120mm fan
Power Good Signal 100 ~ 500 ms
Hold Up Time > 17 ms
Efficiency (Load) 81% (90W) / 85% (215W) / 82% (430W)
MTBF >400,000 hrs
Output Capacity 430 Watts Continuous
Max. Output Capacity 500 Watts
Protection OVP / UVP / OTP / OCP / OLP / OPP / SCP
Dimension Standard ATX 150 x 140 x 86 (mm)
Operation Temperature 5~50?(Nominal Input Voltage)
Safety Nemko / TUV / cUL / CE / BSMI / FCC / CCC

8800gt.jpg

Product Requirement:
1. A PCI-Express compliant motherboard with full size expension slot
2. 6-pin PCI Express supplementary power connector
link ka proizvodu

MSI K8N SLI-FI/ F
prod_4add6fadb1eae4bd4e3307f6c6b61af3.jpg

link ka proizvodu

Moz da bude da mu je do windows-a (virus, drajveri...) ako je siguran OS u redu tek onda treba preci na diagnostiku napajanje i ostalog...

Napajanje koje imaš je i više nego dovoljno za tvoju konfiguraciju. Slažem se sa Zeljkom. Probaj da obrišeš drajver i instaliraš neku drugu verziju, (isto važi i za drajver za ploču) pa ako posle toga ne proradi kako treba ponovo, za svaki slučaj, obriši i ponovo instaliraj windows. Kad se završi instalacija win-a, prvo instaliraj drajver ploče pa onda grafičke. Probaj i da postaviš temu na deo foruma koji se bavi grafičkim karticama. Predpostavljam da ćeš tamo naleteti na nekog ko ima više iskustva sa 8800 GT... Sa druge strane, možda je i neka komponenta defektna (RAM, grafička sa svojom memorijom, loše montiran hladnjak na nekoj komponenti...), pogledaj po forumima da li je neko imao sličan problem. Da li se to dešava i u drugim igrama ili bilo kojoj drugoj zahtevnoj aplikaciji?

X2 4200 @ 2.6ghz
4*1gb ddr2 800
ga m55s
leadtek 8800gts OC-ovana
hdd 160gb sata
2x dvd rw
i jos puno ventilatora i nekih *******cija i sve to na codegenu starom 3 godine od 400w bez ikakvih problema, e sad moram da ga menjam zbog buke ventilatora (zamenio bih mu ventilator da je malo mladje ali ipak 3 godine....) tako da mislim da ti je to napajanje odlicno verovatno cu ja takvo da kupim sad

@doct.cor codegen 400w je obican krs kao i svaki drugi kinez a to sto tebi radi 3 godine budi veoma sretan i ne potezi tu srecu vise.... da ne bi sutra plakao kad ti sprzi sve.... a narocito nemoj da dajes ovakve izjave u javnost pa neko ko nema pojma da kao i ti tera 8800GT na kinezu

@doct.cor codegen 400w je obican krs kao i svaki drugi kinez a to sto tebi radi 3 godine budi veoma sretan i ne potezi tu srecu vise.... da ne bi sutra plakao kad ti sprzi sve.... a narocito nemoj da dajes ovakve izjave u javnost pa neko ko nema pojma da kao i ti tera 8800GT na kinezu

Odlicno receno

Naravno da je krs cim kosta nekih 20e, mada vi ljudi preterujete mnogo, recimo firme sklapaju ovakve racunare sa kinezima od laznih 400-500w i na to sve daju garanciju 3 godine a vi ovde govorite o nekim kilovatima tacnije 800w koji uopste nisu potrebni u ovom slucaju, dati 100e sad da bi bio siguran da neka komponenta ne bude "sprzena" koja ce za god dana kostati 20evra apsurdno je po meni, meni je ovaj codegen sluzio do sada za 3 racunara a i nisam cuo bas da je codegen ikome sprzio komponente, e sad da ne ispadne da hvalim ovu firmu ali stvarno je tako

Naravno sad cu uzeti malo "ozbiljnije" napajanje posto planiram upgrade racunara uskoro

Ovaj 8800 ce za god dana kostati 30-40evra pa ko oce neka placa napajanje i 200evra za njega

Poslednja izmena:
niko nije rekao 800w da je potrebno ali "kvalitetno" napajanje od >430W jeste

Nestabilno napajanje je nesto sto moze biti uzrok mnogo problema na konfiguraciji, a to sto firme daju 3 godine garancije na razne konfiguracije, nemora da znaci da ce oni svi da koriste isti model hardvera, tj. komponente koje su kvalitetnije i samim tim vise zedne za snagom.

niko nije rekao 800w da je potrebno ali "kvalitetno" napajanje od >430W jeste

Prvo pogledaj celu temu pa onda komentarisi, naravno ja sam mojim postom hteo reci da je coveku sasvim dovoljan cm 430w koje ima kad meni slicna konfiguracija radi sa codegenom od laznih 400w, slazem se da je rizicno pomalo ali ne zaludjujem se toliko tim stvarima i nebih ga sigurno menjao sada da nije ventilator na njemu poceo da zuji kao avion, a sad nevidim nesto da ovaj racunar nece ubuduce radititi kako treba sa ovim napajanjem kad je do sada radio.... i 2 racunara slicnih karakteristika pre njega

@doct.cor tebi niko ne brani da koristis kineza za 8800GT ali nemoj drugima to preporucivati, mozda na SK forumu prodje ali ovde jok :p

@doct.cor

treba samo pogledati tvoju masinu i shvatiti tvoje poimanje kompjutera

Lepo ti je reako zeljko ... slobodno ti teraj na tom krshu od napajanja sta god hoces, ali to nemoj preporucivati drugima

Da vas malo prekinem :). Da li ima veze sto ploca "supports PCI Express Bus specification v1.0a compliant" a graficka je naravno PCI-Express 2.0? Jel to znaci da ploca samo radi na 1.0a specifikaciji ili je i podrzava?

Sto mozda je lc bolje? Vidim ti guras istu grafu na njemu LOOOOL

Da vas malo prekinem :). Da li ima veze sto ploca "supports PCI Express Bus specification v1.0a compliant" a graficka je naravno PCI-Express 2.0? Jel to znaci da ploca samo radi na 1.0a specifikaciji ili je i podrzava?

Slusaj brate , tebe zeza nesto u OS-u mozda mada nisam igrao taj cod ali u crisisu na high imam oko 35 do 60 frejma u proseku u dx9 i oko 28 do 60 u dx10, naravno vista je u pitanju, sad kolko ti ovo znaci neznam ali sam siguran da nije do napajanja jer moj "drug" tera e8200 2gb rama 9600gt na tom napajanju i to sve oc-ovano bez problema ili ti je napajanje neispravno, ja cu pazariti to napajanje vec sutra mozda pa ako oces da prodas javi se ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno