Šta je novo?

Vista i User Acount Controle

• Začetnik teme Začetnik teme frrka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

frrka

Čuven
Učlanjen(a)
17.09.2005
Poena
975
Kako da namestim da mi Vista ne trazi non stop admin sifru da bi pokrenula neke programe? Neki rade normalno ali neki ne

Kako da namestim da mi Vista ne trazi non stop admin sifru da bi pokrenula neke programe? Neki rade normalno ali neki ne

Control panel -> user accounts -> odaberi user-a koji koristis -> idi na turn user account control on or off -> deshtikliraj "use user account (UAC) to help protect your computer" -> OK --- restartuj racunar

btw: proveri da li ti user account ima admin privilegije tj. da li je administrator

Poslednja izmena:
ma znam i ja to 🙂
Ali necu da to ugasim jer je to je to zastita u Visti.
Imam 2 usera. Admin i obican user. Admin samo povremeno koristim i u njemu mi ne trazi sifru ali u obicnom useru mi trazi sifr za porgrame tipa DC++, Alcohol....

To je glupost a ne zastita...

UAC je najveca glupost ikada :smash:, a ne zastita. Ako ti je zastita bitna, instaliraj neki dobar antivirus i iskljuci Auto play, ukljuci DEP, a mozes i firewall da stavis, mada i onaj u Vista-i (firewall with advanced security) radi extra, samo kad se dobro konfigurise.

Poslednja izmena:
pa ja sam mislio da je to zastita za viruse koji se sami pokrecu.

pa ja sam mislio da je to zastita za viruse koji se sami pokrecu.
To sam i ja mislio dok nisam pokrenuo Kasperskog da uradi scan,nasao on gomilu nekih gluposti za koje me Vista nije pitala da li hocu da se pokrenu ali me je zato uredno smarala sa svakodnevne programe koje stalno pokrecem......:wall:

To je glupost a ne zastita...

Pa dobro sad, ne baš glupost :d

David Cross, a product unit manager at Microsoft, was the group program manager in charge of designing User Account Control (UAC), which, when activated, requires people to run Vista in standard user mode rather than having administrator privileges, and offers a prompt if they try to install a program.

"The reason we put UAC into the (Vista) platform was to annoy users--I'm serious," said Cross, speaking at the RSA Conference here Thursday. "Most users had administrator privileges on previous Windows systems and most applications needed administrator privileges to install or run."

Cross claimed that annoying users had been part of a Microsoft strategy to force independent software vendors (ISVs) to make their code more secure, as insecure code would trigger a prompt, discouraging users from executing the code.

Nazad
Vrh Dno