Šta je novo?

Uzjogunio se e6420, nece vise na 3.2

Pa toplije je vreme ?
Ploca te zeza onda, a sad pratio sam temu ali ne znam da li je spomenuto, jesi li dirao IDE kablove ili tako nesto ? tipa HDD i DVD sta god ? - zvuci smesno ali desava se i to cesto da je ovo problem..

Pa toplije je vreme ?
Ploca te zeza onda, a sad pratio sam temu ali ne znam da li je spomenuto, jesi li dirao IDE kablove ili tako nesto ? tipa HDD i DVD sta god ? - zvuci smesno ali desava se i to cesto da je ovo problem..

toplije je, cinjenica,
ali eno na slici gore se vidi da je 68c posle 2 sata i nesto orthosa, i to na 3.0
a pre je radio na 3.2 @ 64c,
tako da mislim da temp. nije problem,
probacu jos da ohladim chip set, jer je ventilator prozvrcao pa sam ga skinuo,
ali ploca prolazi orthos pri FSB 400MHz. (400*7),

oko IDE i SATA grana nije nista dirano.

Poslednja izmena:
A je si li probao samo jedan stap memorije te druge ili svoje pa probaj jedan pa drugi idt..
Mozda je jedan otkazao pa i na def. pravi problem a MemTest ne provaljuje ili tako neki fenomen ?
Ako je degradacija procesora onda je ovo prvi slucaj verovatno zabelezen..
*edit* sad sam izvalio da sam rekao glupost za RAM posto radi ispod 3.2GHz ok..

Poslednja izmena:
Nema Kible, sta li je uradio jadnom malom procu? :D

Nema Kible, sta li je uradio jadnom malom procu? :D

popusio sam plavog duha iz njega :D,

ma nisam jos nista radio drzim ga na 3.0 @ 1.320v,
sad nesto nemam vremena da ga nosim kod ortaka,
ali javi cu se kad i to obavim.

toplije je, cinjenica,
ali eno na slici gore se vidi da je 68c posle 2 sata i nesto orthosa, i to na 3.0
a pre je radio na 3.2 @ 64c,
tako da mislim da temp. nije problem,

Uh bre. Pa kako temperatura nije problem? Lepo si rekao, pre je išao na 3.2@64c a sada 3.0@68c. Zato i nece 3.2. Ako ga budeš dobro oladio ići će on opet na 3.2.
Udarila vam svima vrucina u glavu?

mislim da temp. nije prob
zato sto on ni ne stigne do 64c na 3.2 a orthos pukne.
a na 68c radi stabilno.

a da je udarila vrucina u galvu,
udarila je :D .

Poslednja izmena:
Uh bre. Pa kako temperatura nije problem? Lepo si rekao, pre je išao na 3.2@64c a sada 3.0@68c. Zato i nece 3.2. Ako ga budeš dobro oladio ići će on opet na 3.2.
Udarila vam svima vrucina u glavu?

E pa sad :)

pa i nije toliko bas puno s obzirom na TJ koji je 100c.

cu probam i njega,
ali ni kada je vratim na def. orthos ne prolazi,

nego napajanje dobijam tek sutra :( , tako da cu vas izvestiti o daljem napretku.

A jel si mozda uzeo u razmatranje cinjenicu da je u Bgdu temperatura skocila na oko 40 C u poslednjih par dana? Ajd probaj da stavis malo bolje hladjenje pa vozi i dalje na 3.2 - greota drzati na manje ,)

Edit: u jeee - nisam ni video da ima strana 2, pa sam odgovorio malo u proslosti ;-) Izvinte ;-)

Poslednja izmena:
Ma i ako je Tj 100c, 78 stepeni je PREVISE! Do 65-70 najvise, sve preko toga je suludo. U ostalom vidi sta intel kaze za Thermal Specification: 61.4°C :)

http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL9TB

Dobro ovo je sa fan-om na 25 % i u sobi mi je bilo oko 26-28 C. Kad je fan na 100% onda neprelazi 70-72 pod Orthosom... U igrama ( COD4 ) ide do nekih 60-62 C. A i netreba zaboraviti da je ovo prva revizija E4300 ( datum pakovanja 29.12.2006 :) )procesora koji se greje i do 15C vishe od njegovih mladjih brace ( E4500 / 4600 / 4700 )

danas sam probao sledecu stvar,
otvorio sam kuciste i stavio da u njega direktno duva onaj stoni ventilator, sa pijace :D, i ista je situacija, tako da mislim da temp. nije prob.
testirao sam ga na 3.0 i zagrejao je se do 59c.

nisi rekao da li si, izmedju onog vremena kad je radio stable na 3.2 i ovoga sad kad nece stable 3.2, flesovao bios na noviju verziju..
orthos stavi na small FFts pa da iskljucimo memoriju iz price..
meni je Small FFTs na [email protected] prolazio par sati drndanja dok mi je na blendu pucao posle 3 sekunde.. kad sam tajming memorije vratio na SPD 5-6-6-18 vise mi nije pucao na Blend testu
ista prica mi je sad sa [email protected], FSB je takodje na 450MHz a mem 1:1 na 900Mhz i na 900 nece pa nece na 5-5-5-15

nisi rekao da li si, izmedju onog vremena kad je radio stable na 3.2 i ovoga sad kad nece stable 3.2, flesovao bios na noviju verziju..
orthos stavi na small FFts pa da iskljucimo memoriju iz price..
meni je Small FFTs na [email protected] prolazio par sati drndanja dok mi je na blendu pucao posle 3 sekunde.. kad sam tajming memorije vratio na SPD 5-6-6-18 vise mi nije pucao na Blend testu
ista prica mi je sad sa [email protected], FSB je takodje na 450MHz a mem 1:1 na 900Mhz i na 900 nece pa nece na 5-5-5-15

jesam flesovao poslednju verziju biosa,
i odmah sam posumnjao na to,
vratio sam staru 1504 i isto se desava,
prilikom blenda memorija je na def. 800 4-4-4-12 @ 2.1v.
probacu i sa samll FFts.

Aham i to jako davno ,) jos je ziv :) Poslednje sto znam o tom primerku je da je bio do skoro u Krusevcu. Kome je sada u sakama ne znam, ali rado bih ga povratio u svoj posed da znam gde je!
:wave:

Poslednja izmena:
moj 6550 na def naponu radi na 3500Mhz 500fsb, moze jos sigurno al ja volem okruglo :)

Evo cpu-z a bice i otheros od 5 6 sati kad stignem

Prilozi

• 6550 3500.JPG
    6550 3500.JPG
    135.6 KB · Pregleda: 96
Uf, to je i malo povelika VID voltaza... Da nisi mozda voltage ostavio na auto?
Ja bre Q6600 na toj voltazi lupam 24h prime-a na 3.3Ghz...

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    150.9 KB · Pregleda: 77
Da auto je , mozda sam se zaboravio pa ostavio +012 u biosu kad sam testirao max sad cu da vratim na def , btv koji je def?

Pa to ti nije def voltaza LOL :D Ja kad spucam ovoliku frekvenciju meni dize i na 1.45v kada stoji na auto ;) citaj oc uputstvo ;)
Sada vrati ceo BIOS na def... Upali komp, pogledaj u CPU-Z kolika je voltaza.. To ti je def voltaza..

Nazad
Vrh Dno