Šta je novo?

Vrhunski air kuleri, gde?

• Začetnik teme Začetnik teme M_M
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

M_M

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
13.09.2004
Poena
380
Dakle interesuje da li ima nešto od sledećeg da se kupi u Beogradu i gde:

- ThermalRight Ultra Extreme 120, tkzv.TRUE
- Tuniq Tower 120
- ZEROtherm Nirvana NV120 Premium
- OCZ Vendetta 2
- Enzotech Ultra-X
- Noctua NH-U12P

Kontaktirao sam ih, ali nemaju ih više i pitanje je kada će ih opet imati...

Za sada, od solidnih kulera, jedino je Hyper 212 nabavljiv... Ako ne nađem ništa bolje, izeću njega. Nije ni on toliko loš, naročito kada se dobro ispolira, a i cena mu je pristupačna, oko 30-tak evrića.

Za sada, od solidnih kulera, jedino je Hyper 212 nabavljiv... Ako ne nađem ništa bolje, izeću njega. Nije ni on toliko loš, naročito kada se dobro ispolira, a i cena mu je pristupačna, oko 30-tak evrića.

U prvom postu si nabrojao sve vrhunske kulere pogotovo prvi i onda kazesh mozda uzmesh hyper212, to je ipak prosek u odnosu na gore navedeno...

:wave:

Realno, slazem se sa Northwood-om, bilo bi najbolje da u nekoj od radnji koje rade TT program iskopash tajfuna pre nego tog CM.
A i nema tog poliranja koje ce od njega da uchini neshto ako su inzenjeri zaj3bali dizajn i princip po kome hladi...:smoke:
A Thermalright mozesh da nabavish kod ljudi po Beogradu koji valjaju to ako ga Cosmosoft nema.

Dakle interesuje da li ima nešto od sledećeg da se kupi u Beogradu i gde:

- ThermalRight Ultra Extreme 120, tkzv.TRUE
Cosmosoft, kako ti vec rekose... mada tamo nema vec neko vreme (sto ti takodje rekose 🙂)... ili noki/djolez.
- Tuniq Tower 120
Nema toga nigde.
- ZEROtherm Nirvana NV120 Premium
Ni toga.
- OCZ Vendetta 2
Mozda Alti? Oni rade OCZ...
Vendetta (kec doduse) bese na testu kod Spejsa, ali to bejase stiglo od Eurolink-a... 🙁
- Enzotech Ultra-X
Nema ni ovoga 🙂
- Noctua NH-U12P
Cini mi se da videh ovo svojevremeno u oglasu kod nokija/djoleza, na PC Berzi... vidi da li ima jos. A uostalom, mozes da ga priupitas i za ostale cooler-e koji te zanimaju, verovatno moze da ti dovuce, ali ce te to i lepo kostati...

Znam da Hyper 212 nije u top klasi, ali za pare koliko košta uopšte nije toliko loš.

Hvala na savetima, pogledaću unaokolo za TT tajfuna, znam da je dobar, imao sam njegovog brata blizanca (ThermalRight SI-120) na klokovanom Opteronu 170, i znam koliko je dobar.

Ako ga ne budem našao, a niko mi ne ponudi TRUE, moraću da se do daljneg zadovoljnim sa Hyper 212, ipak je bolji od ovog TX2 koji jeste OK za dual-core, ali za quad-core je baš usko grlo. :wall:

Poslednja izmena:
Tražio sam danas, ali BT izgleda nigde nema... 🙁

Dakle, ako bolje ne nadjem, moraće polirani 212 da odradi posao...

na toj 212 sa dve 12" u push pull ima da razbija

U prvom postu si nabrojao sve vrhunske kulere pogotovo prvi i onda kazesh mozda uzmesh hyper212, to je ipak prosek u odnosu na gore navedeno...

:wave:

CM 212 uopste nije toliko los, stavise verovatno ima bolji odnos cena/hladjenje... moje misljenje samo razume se, a zasnovano je na vise preturenih review-a sa uglednih sajtova. 🙂

Hyper 212 je odličan kuler, uopšte mu nisu ni potrebne dve 12-ice, dobićeš stepen manje i mnogo više buke. Slažem se da ga treba polirati, baza mu nije najsrećnije odrađena fabrički, ali kad se uradi, rezultat je sjajan, ima u onoj animanovoj temi o poliranju nekoliko mojih slika gde se vidi kako izgleda fabrički a kako odrađen... Inače, što se performansi kulera tiče, meni je držao E8200 na 3.6Ghz u idle na 32C a load oko 49-50, sve zavisi šta se pokreće... I da, sve to na 5V, verovao ili ne, znači ispod 1000rpm, gde je potpuna totalna tišina... A najbolje od svega je cena, ~2500 dinara, daleko i ubedljivo najjeftiniji, bar od tih navedenih...

Slažem se.
Takođe, imaš izgled moje baze u drugoj, Spacemaster-ovoj temi o poliranju. Tako polirani Hyper 212 + polirani Q6600 @ 3.2 sa coolerom na 1000rpm na 41C idle i 65 4 core Prime 1 hour load.
Dodavanjem drugog coolera dobitak je minoran. Cooler na zadnjoj strani kućišta već radi taj posao.

CM 212 uopste nije toliko los, stavise verovatno ima bolji odnos cena/hladjenje... moje misljenje samo razume se, a zasnovano je na vise preturenih review-a sa uglednih sajtova. 🙂
Da, ali je Shiki rekao da je prosek u odnosu na gore navedeno... nema to veze sa odnosom cena/hladjenje, taj deo niko ne osporava 🙂
Ovo su ipak *bolji* cooler-i 🙂

Poslednja izmena:
CM 212 je dobra kupovina, bar kod nas.Shto se ostalih kulera tice nije tacno da CM ima bolji odnos cena/kvalitet.Recimo, Tuniq, Zerotherm, Vendetta 2 koshtaju tacno 50$ u SADu, dok je CM 212 43$ shto je mala razlika.Jedino je TRUE uzasno skup, koshta oko 65$ i dolazi bez venta dok ostali dolaze sa ventom, shto znaci da TRUE sa ventom izadje bar 75$.😛

CM 212 je dobra kupovina, bar kod nas.Shto se ostalih kulera tice nije tacno da CM ima bolji odnos cena/kvalitet.Recimo, Tuniq, Zerotherm, Vendetta 2 koshtaju tacno 50$ u SADu, dok je CM 212 43$ shto je mala razlika.Jedino je TRUE uzasno skup, koshta oko 65$ i dolazi bez venta dok ostali dolaze sa ventom, shto znaci da TRUE sa ventom izadje bar 75$.😛

Ajde brate, pa mani Ameriku, kod nas se jedva nalaze UV neonke, vidi nam samo izbor 12ica, da places, kod nas ima bolji odnos jer mu je cena i ukoliko neki od ostalih uspe da se nadje niza. 😛
Vidim ja da su te one hale newega obuzele 😛

Da, ali je Shiki rekao da je prosek u odnosu na gore navedeno... nema to veze sa odnosom cena/hladjenje, taj deo niko ne osporava 🙂
Ovo su ipak *bolji* cooler-i 🙂

Da, razume se...🙂 ali recimo:
intel cm212 poredjenje i na amd-u poredjenje
Primera samo...

Poslednja izmena:
Ajde brate, pa mani Ameriku, kod nas se jedva nalaze UV neonke, vidi nam samo izbor 12ica, da places, kod nas ima bolji odnos jer mu je cena i ukoliko neki od ostalih uspe da se nadje niza. 😛
Vidim ja da su te one hale newega obuzele 😛

Znam brate, ali kako da poredim CM 212 sa ostalim kod nas, kad ovih i nema kod nas?😀 Uzeo sam newegg jer tamo ima svih nabrojanih kulera.🙂

Xaxaxaxaxa, i to sto kazes 😀 Onda je 212 jos bolji izbor 😛

Ako on moze da nabavi po konkurentnim cenama onda naravno treba ici na neki bolji, ali recimo da uzme Tr Ultru, pa gde ce posle da nadje dobru 12icu kod nas, mislim ima tu i tamo poneka ali i tu ce skoro pola cm-a 212 da ode :trust:

ALi ZEROtherm Nirvana NV120 Premium 🙂 uff

Xaxaxaxaxa, i to sto kazes 😀 Onda je 212 jos bolji izbor 😛

Ako on moze da nabavi po konkurentnim cenama onda naravno treba ici na neki bolji, ali recimo da uzme Tr Ultru, pa gde ce posle da nadje dobru 12icu kod nas, mislim ima tu i tamo poneka ali i tu ce skoro pola cm-a 212 da ode :trust:

ALi ZEROtherm Nirvana NV120 Premium 🙂 uff
Bilo je kod nas preko oglasa dodushe TRUE za 60e, shto uz dobru 12icu izadje 75e a to je 2.5 puta vishe od CM 212.😛

Lepo kažeš, bilo, više nema, tj. jako, jako retko ih ko prodaje. Srećni vlasnici, jednom se isprsili, videli koliko je TRUE dobar i niko neće da ga proda...

Sudeći po frostytech-u, H212 je zaista dobar, a za cenu od oko 2500din, zaista mu KOD NAS nema premca po pitanju cena/performanse. Čak ni za 4000din ja ne vidim da išta bolje, opet ponavljam, kod nas, može trenutno da se nađe, jednostavno je ponuda blagi očaj!

Mislim da ni za jednu drugu komponentu nije tako slaba i loša ponuda kao za dobre kulere. A ne shvatam zašto, jer niti im cena značajno pada s vremenom, niti su glomazni kao kućišta da bi se doneli,... Naravno, potražnja nije velika, ali pošto je ponuda nikakva, verujem da bi se isplatilo da neko uveze solidnu količinu TRUE-a, ZEROtherm 120 Nirvane, OCZ Vendetta-e 2, itd, i uz dobar marketing na ovim letnjim danima lako bi se prodali...

🙁

Poslednja izmena:
Jos jedna preporuka za 212. Prezadovoljan sam.

Tacno je da je TRUE mnogo bolji, ali da li je 2.5x bolji koliko je skuplji? Ja ne bih rekao.

Kada sam kupovao, razmisljao sam se izmedju TRUE koji sam nasao za 65e (bez coolera) i 212 za 30e.

Doduse, ja trenutno hladim E2160 pa mi TRUE nije toliko potreban ali kad mi je drugar testirao oba na Quadu, pokazao mi je da TRUE nudi nize temperature za par stepeni ali za mnogo vece novce.

...

moram da pohvalim ZEROtherm Nirvana NV120 Premium :banana: ... Oborio mi je temperaturu ovog Phenoma za 15 stepeni pod punim opterecenjem. Fantastican kuler ali moram istaci i par mana:

1) nemoguce je zameniti ventilator
2) prilikom montaze odgovarajucih stipaljki, srafovi ne pasuju idealno pa mogu otpasti metalni opiljci... Ovo moze prouzrokovati probleme ukoliko parcici padnu na plocu:crash:
3) pomalo je bucan (za moj ukus) na najvecem broju obrtaja
4) kod nas se dobije godinu dana garancije, a proizvodjac daje dve
5) osnova kulera ne pokriva ceo Phenom, ostane milimetar-dva sa dve strane:trust:
u zavisnosti kako zarotirate telo kulera

Ali da hladi, hladi :wave:

Nazad
Vrh Dno