Šta je novo?

LCD Naocare

Basileus

Slavan
Učlanjen(a)
08.03.2008
Poena
319
Pozdrav.

Zanimalo bi me da vise saznam o LCD naocarima. Kolike su cene , koji model bi bio dobar za kupovinu i da li su stetne za oci i ako jesu koliko i naravno kakav je dozivljaj igrati igre sa njima.

Poslednja izmena od urednika:
Ovo sto sam stigao da vidim su strane firme .

Da li ovakvi proizvodi mogu da se kupe i kod nas ?

Poslednja izmena:
Vuzix kod nas reklamirju Mikro racunari, 011/2079844 ili 011/2370446.

aj ako neko bude zvao nek javi cenu onog DV920 modela (AV920 je 640x480 sto mi je pomalo bljak)

I jos jedno pitanje.

Moze li se saznati da li su i ako jesu koliko stetne za oci ? (narocito u mom slucaju pri vecoj upotrebi :))

Svi znamo da je LCD liquid crystal display ... Ovo je bila manja greska u kucanju i ne vidim zasto bi to bilo bitno za ovu temu ...

I jos jedno pitanje.

Moze li se saznati da li su i ako jesu koliko stetne za oci ? (narocito u mom slucaju pri vecoj upotrebi :))

Potrazi malo po netu, ima dosta price na tu temu, a cini mi se i da je bilo ovde na forumu. Ukratko, koliko ja kapiram, ne preporucuje se koriscenje duze od sat-dva.

ja mislim da moze da se javi povisen pritisak i glavobolja. Mislim, sta moze da se desi ? neces ocoraviti sigurno, samo se oko zamori, boli glava i skoci ocni pritisak. Nece ti oko ispasti. Klasican sindrom bi mozda mohgla biti i mucnina za one sa slabijim stomakom ali tek nakon ignorisanja glavobolje i bas produzene upotrebe.
Ovo pisem jer ovo pise za LCD shuttere recimo, tako da kontam da je i ovo slicno...

>>LCD shuttere

po nazivu bih rekao da je to ono shto naizmenicno zatvara jedno oko pa drugo, za gledanje 3D na monitoru?
mislim da to nije isto jer ti u tom slucaju fokusiras na monitor a ne na naocare koje su odmah tu.

aj ako neko bude zvao nek javi cenu onog DV920 modela (AV920 je 640x480 sto mi je pomalo bljak)

Zvao sam mikro racunare sada i imaju av920 za 320 Evra + PDV i to samo taj model.

Pojasnjeno reci , to sto kosta u inostranstvu u dolarima , ovde je isti iznos u evrima ...

Povisen pritisak u krvnim sudovima u oku se zove glaucoma i nije uopste za zezanje posle nekog vremena pocinje sve slabije da se vidi, a moze cak i da se oslepi. Pretpostavljam da je ok na kratko to nositi, ali ako ne mozes da isqliras da ne preterujes, bolje nemoj ni da uzimas.
http://en.wikipedia.org/wiki/Glaucoma

Poslednja izmena:
Povisen pritisak u krvnim sudovima u oku se zove glaucoma i nije uopste za zezanje posle nekog vremena pocinje sve slabije da se vidi, a moze cak i da se oslepi.

Apsolutno tačno.
Prijatelj i devojka mi pate od istog problema, kada igraju neku 3D igru posle nekog vremena ih hvata glavobolja i mučnina. Kod devojke je malo više izražena mučnina, a kod prijatelja glavobolja. Posle pregleda lekara ustanovljeno je da devojci jednostavno ne prijaju takve igre, a da prijatelj pati od očnog pritiska. Njemu je skoro zabranjeno da igra Bf2 koji je do tada razbijao, uz napomenu da može da oslepi ako ignoriše te simptome.
Prijatelj je sa Bf2, prešao na paintball. Jeste skuplji paintball od Bf2, ali je MNOGO bolji kako on kaže.

Ne ignorišite mučninu i glavobolju.

Nazad
Vrh Dno