Externi TV tuneri su ispod 100 eura, a ako mi kažeš gde ima 40" FullHD za manje ili tacno 500 eura ja iz ovih stopa idem da uzmem dva
Ako je to upućeno meni, onda si nešto pogrešno shvatio - tako nešto nisam nigde rekao (upoređivao sam sa cenom 245T koji je oko 1000€).
Da ne otvaram novu temu, a pošto sam u sličnoj dilemi, imam jedno pitanje. Koji Full HD LCD do 100.000 dinara preporučujete?
To je nezahvalno savetovati, ali eto ja sam se posle upoređivanja raznih cena odlučio za 40F86 koji me je koštao 105.000 i za sada sam sasvim zadovoljan (mada sam verovatno mogao da uzmem i nešto jeftinije tipa HD ready pa bih možda i onda bio zadovoljan, tako da ne bih da pametujem. Ako imaš para Full HD svakako ne može da škodi, makar za gledanje 1080p u .mkv) Prilikom izbora držao sam se i testova sa stranih sajtova a poredio sam i cene napolju i kod nas i ovo je bio jedini model kojem cena kod nas nije bila 30-40% veća nego praktično ista ili najviše 10% veća nego u Evropi. E sad zašto je to baš tako stvarno ne znam.
@miljko
vidim ti si mi već dao domaći da napišem review, ali bojim se da ću ostati dužan za to. TV mi je 5 metara udaljen od PC-ja, tako da nemam nameru da kupujem još i VGA od 5m samo da bih isprobavao razliku. HDMI mi sasvim završava posao, plus što imam i zvuk po istom kablu (radi malo bagovito, ali radi uglavnom). Ionako mi treba samo za filmove. Ne znam šta bih mogao još da kažem a da već nije napisano po stranim siteovima, pa čak i na Benchmarku. Dobro je opremljen ulazima (3xHDMI i još sve moguće ostalo), ima milion podešavanja slike koja još nisam sva iskoristio, hvalili su ga da ima prikaz crne boje u rangu najboljih plazmi mada kod mene ne izgleda baš tako (mada nije loše), u Samsung shopu (STAV) izgleda i bolje, možda ću na kraju morati da prepišem postavke od njih.
Nisam primetio neku veliku vajdu od 100Hz ali se nisam ni preterano upuštao u istraživanje. Kome ne treba 100Hz, nešto bolji prikaz crne boje, mogućnost pregleda slika i muzike direktno sa USB flasha pomoću daljinskog ("wiselink") i možda još par šminkerskih detalja može da prođe nešto jeftinije sa M/N serijom.
Vizuelno jako lepo izgleda, mada je i to naravno stvar ličnog ukusa.
Što se tiče slike ja sam sasvim zadovoljan ali nisam stručan da objasnim tehnički zašto. SD slika sa antenskog ulaza je OK u smislu boje ali loš signal sada izgleda još lošije. Ali pošto ionako slabo gledam TV program, onda mi nije toliko bitno. Slika sa satelita je odlična ako je kvalitetan signal (što nije uvek slučaj). Nemam HD satelitski risiver pa o tome ne bih imao komentar.
Ima i digitalni (DVB-T) tjuner (pretpostavljam da nije HD, mada to nigde eksplicitno ne piše), ali od njega se niko neće uskoro usrećiti. Ona 4 kanala "RTS" doduše rade korektno.
Ima ovde još ljudi koji su već pisali postove o ovom modelu pa će možda oni reći nešto više. Ja stvarno ne znam šta bih još rekao.
E da - ima jednu manu - sporo šaltuje kanale na TV, ima navodno u servisnom meniju mogućnost da se taj interval koriguje ali nisam se još igrao sa tim. Ne znam da li je isto tako i kod drugih uređaja u ovoj klasi. Ali ko je prethodno imao SONY (CRT) TV biće već naviknut na to.
Jel' može ovo da prođe kao review ?