Šta je novo?

Dell ili Toshiba?

Bishop

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
350
Pozdrav poznavaoci!
Ja sam vec postao kao one babe koje unuku obecavaju cokoladu,pa nikako da mu kupe.:p
Tako i ja planiram kupovinu laptopa.E sad je doslo i to vreme da sam sveo izbor na dva modela koja mi najvise odgovaraju i sa cenom i sa performansama.
Vise puta sam napominjao da mi ne treba game-er konfiguracija vec samo office varijanta i poneki filmic,malo mjuze i tako...

Modeli su:

Dell Inspiration 1501 - opis - greska je u opisu ima 1Gb rama

Toshiba L40-170 - opis - takodje u ponudi sa 1Gb rama.

Mene zanima koja je bolja marka, cija je bolja baterija i takve stvari!
Pozdrav:wave:

Inspiration?

Ajde ja što sam ga pre par godina zvao Inspirion (pravilno je Inspiron), ali Inspiration :)

Ja bih išao na Toshibu, od ta dva...

zasto Toshiba (mozda Asus)

Posto imam slicnu dilemu i mene bi zanimalo zasto bas Toshiba (zasto ne Dell) i u pricu bi ubacio ASUS F5RL-AP134 koji im je po ceni i karakteristikama blizak.

Hvala

Dosta slicne konfiguracije, nesto je bolje kod Toshibe nesto kod Dell-a, i jedan i drugi proizvodjac su solidni tako da koji kod da uzmes neces pogresiti. Ja bih se mozda pre odlucio za intel platformu iz prostog razloga sto jednog dana mozda ubacis neki solidni c2d procesor i produzis vek samom laptopu. Toshiba je kod nas zastupljenija od Dell-a i samim tim i podrska je bolja ali kao sto rekoh na pocetku veoma slicne konfiguracije i sta god da uzemes neces se prevariti.

Dosta slicne konfiguracije, nesto je bolje kod Toshibe nesto kod Dell-a, i jedan i drugi proizvodjac su solidni tako da koji kod da uzmes neces pogresiti. Ja bih se mozda pre odlucio za intel platformu iz prostog razloga sto jednog dana mozda ubacis neki solidni c2d procesor i produzis vek samom laptopu. Toshiba je kod nas zastupljenija od Dell-a i samim tim i podrska je bolja ali kao sto rekoh na pocetku veoma slicne konfiguracije i sta god da uzemes neces se prevariti.

Koristan savet.:wave:Hvala.
I ja sam malu prednost davao Toshibi zboz intela, a i HDD-a od 120Gb, sto je po meni za laptop sasvim dovoljno (naravno za potrebe koje ja imam).

Zanima me baterija, pošto će mi ovo biti prvi laptop, ne znam nista o baterijama.
Ko ima bolju bateriju od ova dva modela i zasto?

a sta je sa Asus -om

Asus daje 2 godine garancije i ima Celeron-a. Da li mu to daje prednost u odnosu na Toshibu (pretpostavljam da je ona kvalitetnije izrade)?
Koliko se celeron greje - jedni kazu mnogo a drugi su zacudjeni tom primedbom?

Hvala

PS:
Nadam se da mi Bishop ne zamera na upadu posto imam skoro istu dilemu.

Problem sa Celeronima je taj što ne podržavaju Intel SpeedStep tehnologiju, što će reći da uvek rade na istom (maksimalnom) taktu. To dovodi do toga da se nešto više greju, a i skraćuje dužinu trajanja autonomije pri radu na baterije.

S druge strane Sempron podržava AMD Cool'n'Quite (obara takt procesora na 800MHz kada je besposlen), te bih pre preporučio laptop sa ovim procesorom ukoliko je dužina rada na baterije bitna.

PS:
Nadam se da mi Bishop ne zamera na upadu posto imam skoro istu dilemu.

Naravno da ne zameram. Ovu temu sam i otvorio s namerom da nama početnicima,ovi poznavaoci razjasne neke dileme.

Meni je potrebno da baterija moze da mi izdrzi bar 2.5 sata, što mislim da bi trebalo da moze kod oba modela, zar ne?:trust:

Moje iskustvo sa tim jako jeftinim modelima je da ne moze, 2 sata umerenog (tj NE 2 sata kompajliranja) max... a za della mi se i cini da je pisalo 120min trajanje baterije.

Imao sam Inspirona sa takvim kućištem, samo jača konfiguracija. Ekran je neuporedivo lošiji od pomenute Toshibe, a i konfiguracija je za nijansu u realnom radu jača kod Toshiba modela. I to je dovoljno, bar ja mislim...

Imao sam Inspirona sa takvim kućištem, samo jača konfiguracija. Ekran je neuporedivo lošiji od pomenute Toshibe, a i konfiguracija je za nijansu u realnom radu jača kod Toshiba modela. I to je dovoljno, bar ja mislim...

Hvala:wave:
Ovo je još jedan glas za Toshibu.;)

Doticnu Toshibu sam planirao da kupim devojci pocetkom juna.

Mislim da je odlicana za taj novac.

Videcemo, prenecu utiske.

Poslednja izmena:
Pa bas to, mada je serija A200 jos lepsa, ali to je preko budzeta koji sam planirao da izdvojim za poklon.

Treba sada da stigne jos bolji modeli Toshibini, i jos lepsi dizajn. Ako nije neka preterena frka oko kupovine, sacekaj pa ces da se uveris koliko su novi modeli lepsi, i naravno isplatljiviji.

То шиба

Нови модели су ша*зе јер су језиво сјајни. Коме треба лакирана/сјајна тастатура на којој остају отисци прстију као луди :wall:. И дебели су.

Jel moze neki link da vidimo kako izgleda?

Toshiba_Satellite_A300_and_P30_2.jpg

toshiba-a300-177-laptop-pic-1.jpg

Ova dva laptopa iz naslova su u klasi ~400€ pa i manje, tako da je tu cena vrlo bitna. I meni su zato bas oni zanimljivi.
Ove nove glossy Toshibe ce verovatno biti skuplje, ako i ima budget varijanti kao Toshiba L40-170. Na fotkama izgledaju bas dobro.

I citat iz gornjeg reviewa:
Cons
Reflective surface can blind others with its awesomeness:D:p

Не знам када ће, у Европи су тек коју недељу, али знам да је каталог с новим моделима у Србији већ доступан један подужи период (имам га :d). У Немачкој понуда нових модела једва да и постоји, тренутно Тошиба највише циља америчко тржиште, биће да имају пуно залиха старих модела на старом континенту. :smash:

Poslednja izmena:
Samo da napomenem, sto se tice Toshiba L40-170 modela, nigde ga nema sem u CT-u i Win&Win-u gde mu je cena 39000 t.j 3800 hiljada dinara ,sto je previse za doticni.

Zvao sam i njih, nemaju ga.

Rekose da ce "mozda biti", ali kao sto sam rekao nema ga kod uvoznika.

Planirao sam da ga kupim u Tehnomaniji, jer sam tamo za njega imao odlicnu cenu od 31000 dinara, ali su prodali zadnji tog dana, kada sam ja dosao.

Posto imam prijateljicu koja radi tamo, rekose mi da ce naruciti drugi od uvoznika.

Dan kasnije dobijam info da ga nema i da ne znaju kada i da li ce ih uopste i biti.

@Bishop

U drugoj temi o jeftinim laptopovima neko je preporucio ovaj model.

http://www.laptop-srbija.com/index.php?option=com_content&task=view&id=146&Itemid=835

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno