Šta je novo?

Molim za savet

Dog

Slavan
Učlanjen(a)
11.04.2006
Poena
309
PC practic daje ponudu za sledecu konfiguraciju :

AMD Athlon X2 4200+ Dual Core
MB Asus M2N n FORCE3
Kingston 2048mb ddr2 PC667 CL5
MSI nVIDIA GeForce 8500GT 512MB tv out
Hard disk 250GB 7200 8MB SATA II
Kucishte KME 400W Black
Pioneer 212D Dual Layer S-ATA
Modem 56k V.92 Fax/modem
Tastatura Logitech black
Mish logitech optical Wheel Mouse Black
Zvuchnici Logitech S-100 Black
MONITOR asus 19" lcd vw19D-B
=============
DOBIJEM NA POKLON:

-HP SHTAMPACH U BOJI
-KINGSTON USB FLASH 1GB
-SLUSHALICE SA MIKROFONOM
==========
sve za 40.999.... da li se isplati da ga uzmem? ,zaboravih da napomenem da je 14 evra rata,na svaki mesec!i zbog toga se premishljam
Da li ima isplativijih ponuda za ove pare...i da li josh koje firme daju ovekve rate...
Pitam za malog brata.On bi samo igrice pikao na kompu!
hvala unapred

Ja napisao ali neko obrisao, a sad cu i da ponovim. Sa tom grafikom se nece bas puno naigrati, pogotovu ne novijih igara.

ma znam to sam ja rekao,za grafichku...
ali jedina pogodnost je ta shto se placa po 14 eura mesechno! Da li postoji neka radnja da sam sklapash konfiguraciju ,a oni ti daju na rate...slicnim ...to po 20 eura ili...tako neshto?!

Na forumu imas celu temu o FORUM racunarima, bezi od njih glavom bez obzira. A za pitanje nisam bas najbolje razumeo, ali ako mislis o kreditiranju racunara to mozes da uradis u svakoj radnji odnosno sve firme ili barem vecina njih daju racunare na kredit.

Da, da, super je to.

Srbi će se jednom opametiti, možda.

A možda i neće. Kupuj samo dok traje, nema veze da li će firma biti tu sutra, ili ne.

Živeo Jezda, živela Dafina.

PC practic daje ponudu za sledecu konfiguraciju :

AMD Athlon X2 4200+ Dual Core
MB Asus M2N n FORCE3
Kingston 2048mb ddr2 PC667 CL5
MSI nVIDIA GeForce 8500GT 512MB tv out
Hard disk 250GB 7200 8MB SATA II
Kucishte KME 400W Black
Pioneer 212D Dual Layer S-ATA
Modem 56k V.92 Fax/modem
Tastatura Logitech black
Mish logitech optical Wheel Mouse Black
Zvuchnici Logitech S-100 Black
MONITOR asus 19" lcd vw19D-B
=============
DOBIJEM NA POKLON:

-HP SHTAMPACH U BOJI
-KINGSTON USB FLASH 1GB
-SLUSHALICE SA MIKROFONOM
==========
sve za 40.999.... da li se isplati da ga uzmem? ,zaboravih da napomenem da je 14 evra rata,na svaki mesec!i zbog toga se premishljam
Da li ima isplativijih ponuda za ove pare...i da li josh koje firme daju ovekve rate...
Pitam za malog brata.On bi samo igrice pikao na kompu!
hvala unapred

Po meni se ne isplati. Jedino sto dobijas monitor uz to.

Prvo. Graficka karta koju su ti ponudili je bukvalno office kartica. Neke novije igre neces ni na midium podesavanjima moci da igras (crysis). 8500Gt sluzi da kucas u word-u i gledas filmove, surfujes internetom itd... ako volis igre da igras, onda ni slucajno. Ako te igrice ni malo ne zanimaju, onda je jos i u redu.

Drugo, ram memorija 667mhz. Sada je 800mhz standard sto se tice ram memorija, gde za 30 evra mozes 2gb da uzmes, sto je extra povoljno.

Pokusacu za iste pare da ti napravim konfiguraciju.

Monitor neka ostane taj, kosta oko 11 000 dinara. Znaci ostaje jos 30 000

Procesor amd x2 4400+ 4200 din.

Plocha biostar 560 3900 din. (ova plocha je odlicna i za overklokovanje. Taj procesor ces ladno moci za nekih 300 - 400 mhz da overklokujes bez problema)

Ram memorija 800mhz 2x1 gb 2500 din. (geil, kingston, trancened itd... sve su dobre, sve kostaju isto)

Graficka karta gigabyte 8600gt 256mb 5600 din. (8600 gt je 5 puta bolja od 8500gt, i nemoj da te prevari sto ova ima 256mb rama, a ona sto su ti ponudili 512, jer ta memorija je dosta sporija od ove. Ovaj izbor je visestruko bolji)

Hard disk 250gb maxtor sata 3900 din.

Kuciste KME 400W 1800 din.

DVD rezach LG 1700 din.

Modem 56k 400 din. (ovo ni ne moras ako planiras ADSL ili kablovski internet da uvedes)

Tastatura i mis 1000 din.

Ova kombinacija kosta oko 25 000 dinara. Znaci 5000 din jeftinije, a zbog druge graficke karte, zbog brze ram memorija razlika opak postoji.

Za preostalih 5000 din mozes i da kupis ili brzu graficku kartu ako volis video igre, ili mozes cak i bolje napajanje. Mozes i brzi procesor, mozes bolji monitor, veci hard disk... mozes da biras, sta god zelis.

Ali 8500 GT karticu nikako nemoj da uzimas, osim ako uopste ne planrias igrice da igras. Cak i ako ne planiras, onda bolje sam kupi konfiguraciju, ta kartica kosta oko 4000 din (8600gt kosta oko 5600). Znaci onda imas i jos 1600 dinara ustedjeno, znaci sve zajedno 6600 din.

U svakom slucaju, te konfiguracije njihove nikada nisu dobre, uvek mozes sam bolje da sastavis, i mnogo bolje da prodjes.

Nazad
Vrh Dno