Šta je novo?

Sparkle Calibre 9600GT - Fenomenalan OC

bojsa

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
09.12.2005
Poena
395
Moja oprema  
Monitor
LG 27UD68-P
Laptop
Lenovo Legion 5 Pro
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB
Pametni uređaji
Suunto 9 Baro Titanium, Xiaomi AirPurifier 4 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
U ruke mi je dosla, Sparkle Calibre kartica sa kojom sam uzeo da se igram i na kraju se ispostavilo da je primerak zaista vanserijski. Hladjenje je takodje vrhunsko, a testiranje sam odradio nocu radi sto nize temperature, mada je napolju i nocu bilo oko 12 stepeni, al' ***...
Sve u svemu karticu sam naterao na:

GPU: 860MHz (850MHz u nekom testu)!!!
Shader Clock: 2300MHz (2270MHz u ponekom testu)!!!
Memorija: 2180MHz

Evo i rezultata, mada me malo zeza to sto mi je proc na niskom taktu, a nista osim 3DMark06 ne prepoznaje sva 4 jezgra, tako da bi mi za ocakve akcije vise odgovarao neki C2D tipa 4GHz :D...

Zahvaljujem firmi ALTI Racunari za test karticu.

3DMark06 - 14648

3DMark05 - 21921

3DMark03 - 42549

3DMark01 - 58732

Temperature tokom testiranja na 860MHz/2300MHz/2180MHz (GPU/Shader/Mem)

Inace u pitanju je ova karta, koja je bila u vestima po netu:

Poslednja izmena:
I jos lepsa karta :D

Dosta dobra karta, a a hladjenje me podseca na one teretne helihoptere sa dve elise :p

Znam to je i meni palo napamet :D, izgleda fenomenalno, a obicno sam skeptican kod takvih kartica, ali ovo je jedan od najboljih primeraka na vazduhu, definitivno....

Poslednja izmena:
Generalno karta je za 'okere i fensere tj one kojima je bitan izgled ;) za sve ostale je promashaj...

Koja je cifra za ovu kartu?
Sad sam gledao kod Altija na portalu, nema je u ponudi.

Odlični rezultati.

Po meni, ubedljivo najlepša, hi-tech looking kartica na tržištu.

Apsolutno se slazem sa tobom, a tek je treba videti uzivo, ako hocete bacam slike popodne i mogu i neki kraci user review, ako nekog zanima...
Poz

Video sam je uzivo u redakciji,znas ;) Evo reci cu i ovde,lepa karta i jos lepse performanse ;)

A koliko je tiha ? ( glasna ) :) ??

Grafa je vrlo, vrlo tiha, naravno, ako zavrtis ventove na 100% cuje se, ali opet tise nego recimo stock kuler za 9600GT/8800GT kada je isto tako na maksimumu, posto imam trenutno tu i Biostar 9600GT, tako da mogu sa sigurnoscu da tvrdim.

Poslednja izmena:
Veceras idem do Spejsa, pa cemo da vidimo moze li se jos stogod izvuci iz ove karte :-devil-:

Saradnik sam Digital-a..
@Dominator, hvatanje bodova na hwbot-u nije zanimljivo.. WR jeste ;)

to mora pod led da bi bilo kako valja a to WR na par dana nije nista
a sto da nije zanimljivo da juris bodove kad bi se jurili samo WR

Licno meni nije toliko zanimljivo.. Previse se vremena izgubi...

ako dodjem u skorije vreme do 9600Gt ide pod led pa nek ide zivot :)
nije izgubljeno ako to zelis ali svako ima svoje . . . .

Pomalo cudno da ovakva zverina nema all solid caps.:trust: Koliko faza ima naponska, ne vidim dobro sa slike?

Koliko me secanje sluzi naponska je referentnog dizajna...

...sto znaci? koliko faza ? (da ne kopamo sad po pretrazivacima, ako neko zna)...

OFF
btw. kolika je razlika izmedju wc blokova za ref 8800GTS i ref 9600GT ?
verovatno jako glupo pitanje i ocekujem odgovor tipa - malo; dovoljno; zaboravi; glupog li pitanja:wall:
/OFF

...sto znaci? koliko faza ? (da ne kopamo sad po pretrazivacima, ako neko zna)...

OFF
btw. kolika je razlika izmedju wc blokova za ref 8800GTS i ref 9600GT ?
verovatno jako glupo pitanje i ocekujem odgovor tipa - malo; dovoljno; zaboravi; glupog li pitanja:wall:
/OFF

Velika je razlika.. Tj. nikako neces namontirati EK 8800GTS blok :wave:

@BigJoe - Hvala, sad ce 8800 blok u oglase

@garson - Ovaj moj Leadtek je ref dizajna a jos nisam skidao fabricki poklopac...

Nazad
Vrh Dno