Šta je novo?

optiarc 7173 ne cita?

probaj da mu stavis novi firmware. ja sam imala istih problema kao i ti, al sad evo da kucnem, sljaka super! nemam pojma kako i zasto, al opet cita ko lud, sta god da ubacim.

Flashovao sam na 1.03 i opet nece da ocita te diskove :(

Nije ni meni dok nisam ubacio modovan firmwere sa linka na pocetku ove teme, tako da je to resenje.

ja sam ga flashovala s 1.04.

pogledala sam onaj link s pocetka teme al sam se zbunila, ima ih tamo gomila, nisam znala koji da izaberem.

Hm. Defektnom uredjaju nikakvi firmweri nece pomoci.
Gledajte ovako: najpre se malo uputite u tematiku, ovde ima dovoljno textova da covek svasta nauci.
Najpre: ploca, BIOS, kablic, napajanje, Windows ili drugi OS, ASPI drajveri, drajveri za plocu i sam softver (Nero isl) mogu biti odgovorni za dobro funkcionisanje uredjaja.
Potom dolazi sam drajv, tj njegov firmware i fizicka ispravnost.
Dakle, ako sve ovo proverite, onda moze da se tvrdi da je uredjaj ispravan ili je defktan.
Najlakse je probati softverska resenja, a potom da li na datoj ploci (kompu) ili drugom kompu radi kako treba ili ne.
Sumarum: prvo, ASPI, drajveri za plocu (chipset), Nero i ostalo. Pa onda firmware.

Za 7173 pokusaj sa:
http://liggydee.cdfreaks.com/disclaimer/en/7173s/102_rpc1.zip.html
a za svaki slucaj skini i orogonalni:
http://liggydee.cdfreaks.com/disclaimer/en/7173s/102_orig.zip.html
Fleser ces naci na njihovim stranicama.

Poslednja izmena:
Moj AD-7173S sve lepo narezuje, ali zato odbija da cita verbatim dvd+r medije, posto samo na njih rezem. Tacnije izbaci kao da sam prazan disk ubacio. Zato sada moram da koristim verbatim dvd-r samo zato sto njih onda nakon rezanja moze i da procita. Sa isobusterom moze da vidi sadrzaj dvd+r. Ni 1.03 ni meni nije pomogao. Evo u junu ce sad isteci garancija, a rezac vidno duze ocitava dvdove, dok cd-r cita brzo. Mada sma pre nekih mesec dana nosio kod kolege koji ima Nforce 2 maticnu plocu i kod njega se lepo prikaze sadrzaj dvd+r. E sad sto kod mene vise ne cita nemam pojma.

Moj AD-7173S sve lepo narezuje, ali zato odbija da cita verbatim dvd+r medije, posto samo na njih rezem....Mada sma pre nekih mesec dana nosio kod kolege koji ima Nforce 2 maticnu plocu i kod njega se lepo prikaze sadrzaj dvd+r. E sad sto kod mene vise ne cita nemam pojma.

Softver. Windows. Oba.

@Ralex2 ja sam imao isti problem sa istim rezacem. Nije hteo da procita ono sto nareze. Zamenili su mi ga bez problema. Zato nemoj puno da odugovlacis sa otkrivanjem uzroka da ti ne istekne garancija.

.... Nije hteo da procita ono sto nareze. Zamenili su mi ga bez problema...

Covek lepo kaze da kod drugara radi. Isto tako radice i tamo gde ga je kupio. Da ne gubi vreme bezveze, neka sredi win i softver, to je cest problem sa optikama.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno