Toshiba Satellite P200-1I4
Kod mene na Acer Aspire 5315 stoji isto tako, tj. 8MB. kazu da dinamicki koristi mem. Problem je sto sve to secka cak i u Warblade!!! 3Dmark 2001SE mi brze radi u Software T&L nego u Pure hardware T&L. karta je tesko djubre. Zasto? Zato sto nema hardwerski T&L vec ka radi preko unified shadera. Drajveri su tek od 15.6 (za Vistu) omogucili da proradi T&L, ali dzaba kada je sporije nego software. Dzaba toj karti sve. Mozda i rade novi naslovi koji su shader only i ne koriste T&L, ali ako rade bedno i sporo sta ce mi u zivotu? Ispada da je prespora za nove Shader naslove (sve u zadnje 4 godine), a T&L joj je spor i za stare naslove. Prosto ne razumem Intel. Ovo je promasaj godine. Stavili Unified shadera, a zaboravili T&L. NA x3100 ovekujem da igram glatko UT1, Q3, C&C generals, NFS6 (deo posle porsea) i tako to slicno (IL2, PES 3 i jos neke), dakle starije naslove, ali vredne igranja u pauzama rada, medjutim ne vredi kada se "kezeci". Sta reci, pa ni Serious Sam ne radi kako bi trebalo, a lepo je sljakao na GF2MX400!!! Stvarno promasena prica i grafika. menjam notebook za neki MSI sa ATI x1270 grafikom, koja ce verujem biti 20% sporija u Oblivionu i COD4, ali me za to bas zabole jer ni jedna ni druga ne mogu to poterati kako treba, ali zato ima da radi NFS6, SS, IL2, C&C Generals...
da ne bude zabune Q3 radi lepo i na x3100, ali radi lepo i na x1270.
Odgovor svima je bezite od x3100 grafike. Bojkot! Moraju vise shvatiti da je funkcionalna 3D grafika obaveza a lne uksuz. pa nije vise 2000 godina vec 2008!!!