Šta je novo?

Highpoint RocketRAID

• Začetnik teme Začetnik teme raw
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

raw

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2005
Poena
319
ajd jos jednom da gurnem temu na vrh, necu vise

izgleda da cu morati da narucim sa nekog sajta, na adresu drugara u inostranstvu ili tako nesto...

Samo da proverim, jesi siguran da hoces ovaj kontroler? Koliko vidim, on kosta 350USD, a za taj novac mozes i 8-port naci (ne Highpoint ali bolje cak 😉

Samo da proverim, jesi siguran da hoces ovaj kontroler? Koliko vidim, on kosta 350USD, a za taj novac mozes i 8-port naci (ne Highpoint ali bolje cak 😉

nemoj podcenjivati Hpt, inace bi se slozio sa tobom sto se tice 1xxx i 2xxx serija ali ova 35xx serija im je vrlo dobra ako ne i odlicna, barem sto se tice cena/performance. 3520 koji je 8 portova je slicna cena kao i areca 1210 koja je sa 4 porta i slabijim procesorom. pritom su prilicno nove kartice a po par review-a koji postoje i iskustva ljudi koji imaju obe na stranim forumima izgleda je htp 3520 bolji i brzi. nadam se da je tako posto sam uzeo 2 komada 3520 😉 kanim se da napravim mini review za forum sa 4 WD640gb ali nemam bas vremena.

ali slazem se sa tobom da 3510 nije bas najbolja kupovima, 3520 za nesto vise para je ipak pametnije....ps inace koja je konfiguracija tvojih diskova, vidim da koristis nekoliko raptora

RAW> cisto sumljam da ces to naci ovde, meni su ove stigle iz kanade, jedino da pojuris od preko da ih nabavis

Poslednja izmena:
Nije on los, nimalo, bash je po meni Highpoint solidna klasa za kucne potrebe. Ali mislim da za njegove potrebe je bolje da pogleda nesto jeftinije. Jos on kaze "do 4 kanala" 😉
Areca ne bih predlozio za kucne potrebe ni pod razno! Prosto taj kontroler je zaista pravljen za servere i ozbiljne radne stanice, gde se koriste samo provereni diskovi (imaju problema sa previse modela diskova, npr.)
Ja bih predlozio Promise EX8350 ili EX4350. Jeste sporiji IOP, ali se za 4 diska to reetko gde oseti (citaj: samo za kopiranje na drugi kontroler).
Sa druge strange RR 3510 ima PCI-e x8 konektor, dok EXx350 ima x4 pa ce EX moci u veci broj ploca da se ubode. (za 4-port nema nikakvog razloga za x8 konektorom, verovatno ih je mrzelo da menjaju).
raw, ako vec dajes ~300EUR za kontroler, mislim da ce ti opcija slanja iz Nemacke/Austrije biti cenovno OK. (ako saljes na adresu druga, on ne moze da vrati VAT kad ti salje kontroler ili ako ga ti pokupis).

@milly, 4 Raptora u RAID0 na ARC1280, nisam menjao sig. skoro... bice 😉

Poslednja izmena:
Nije on los, nimalo, bash je po meni Highpoint solidna klasa za kucne potrebe. Ali mislim da za njegove potrebe je bolje da pogleda nesto jeftinije. Jos on kaze "do 4 kanala" 😉
Areca ne bih predlozio za kucne potrebe ni pod razno! Prosto taj kontroler je zaista pravljen za servere i ozbiljne radne stanice, gde se koriste samo provereni diskovi (imaju problema sa previse modela diskova, npr.)
Ja bih predlozio Promise EX8350 ili EX4350. Jeste sporiji IOP, ali se za 4 diska to reetko gde oseti (citaj: samo za kopiranje na drugi kontroler).
Sa druge strange RR 3510 ima PCI-e x8 konektor, dok EXx350 ima x4 pa ce EX moci u veci broj ploca da se ubode. (za 4-port nema nikakvog razloga za x8 konektorom, verovatno ih je mrzelo da menjaju).
raw, ako vec dajes ~300EUR za kontroler, mislim da ce ti opcija slanja iz Nemacke/Austrije biti cenovno OK. (ako saljes na adresu druga, on ne moze da vrati VAT kad ti salje kontroler ili ako ga ti pokupis).

@milly, 4 Raptora u RAID0 na ARC1280, nisam menjao sig. skoro... bice 😉

ajde baci i neki bench,

evo malo sam se juce zezao sa 3520 i 4 wd640 .... radi bez problema u x4 slotu na P35 ploci, uzeo sam P5E zbog x8 ali neradi, pa sam probao u ovoj. nabrzinu benchevi su oko 430mb average i 8.8ms access u HDTach sa volumom od 500gb, hd tune je isti djavo sa nesto manjim prosekom. 100gb i 1TB volume imaju isti prosek ali im je access 7.4ms za 100gb i 9.8ms za 1TB 🙂

nisam imao vremena za inicializaciju vecih raid 5 voluma ali sam se poigrao za 100gb i nije lose .... 320mb/s avg za 7.6ms a write 270mb/s average

inace koliko kostaju ti promisi, ovi HPT u kanadi uopste nisu skupi oko 350eu neznam za nemacku a dobra je fora imati jaci procesor i vise portova

evo malo sam se juce zezao sa 3520 i 4 wd640 .... radi bez problema u x4 slotu na P35 ploci, uzeo sam P5E zbog x8 ali neradi
U x4 physical ili x4 electrical?🙂
To je ono bitno, vecina ploca ima samo x4 physical, ili x16 physical koji na intel chipsetima uglavnom ne radi sa kontrolerima. x8 physical nema nijedna desktop ploca koliko sam ja video.

pa sam probao u ovoj. nabrzinu benchevi su oko 430mb average i 8.8ms access u HDTach sa volumom od 500gb, hd tune je isti djavo sa nesto manjim prosekom. 100gb i 1TB volume imaju isti prosek ali im je access 7.4ms za 100gb i 9.8ms za 1TB 🙂
430 moze i IOP333/331 da podrzi, tu je bash i breaking point izmedju IOP33x i IOP34x.

inace koliko kostaju ti promisi, ovi HPT u kanadi uopste nisu skupi oko 350eu neznam za nemacku a dobra je fora imati jaci procesor i vise portova
Koliko ja vidim taj HPT je 350USD, ne EUR.
EX4350/EX8350 su 320/420 USD. U Evropi ih je lakse naci nego HPT. Ja sam porucivao iz Nemacke direktno, radnje koje salju u Srbiju su imale samo Promise, Adaptec, ICP i Intel kontrolere. U tom koshu je Promise bio najbolji izbor.

Za Benches, idi na tweakers.net - jeste na holandskom ili kom vec jeziku, ali lako ces naci disk benches sa pomenutim kontrolerom. Ima i gomila drugih kontrolera istestirano.

U x4 physical ili x4 electrical?🙂
To je ono bitno, vecina ploca ima samo x4 physical, ili x16 physical koji na intel chipsetima uglavnom ne radi sa kontrolerima. x8 physical nema nijedna desktop ploca koliko sam ja video.

430 moze i IOP333/331 da podrzi, tu je bash i breaking point izmedju IOP33x i IOP34x.

Koliko ja vidim taj HPT je 350USD, ne EUR.
EX4350/EX8350 su 320/420 USD. U Evropi ih je lakse naci nego HPT. Ja sam porucivao iz Nemacke direktno, radnje koje salju u Srbiju su imale samo Promise, Adaptec, ICP i Intel kontrolere. U tom koshu je Promise bio najbolji izbor.

Za Benches, idi na tweakers.net - jeste na holandskom ili kom vec jeziku, ali lako ces naci disk benches sa pomenutim kontrolerom. Ima i gomila drugih kontrolera istestirano.

u kanadi gde sam ih uzeo su nesto preko 500 dolara sa porezom sto je skoro 350ak eu..

na 4x eletrical a 16 physical, na P35 ploci, vecina ploca od 100 njak eura mogu da podrze ove kartice, samo je vazno da imaju drugi x16 slot, a nema veze dali je full x16 electrical kao na x38 ili x4 eletrical kao na P35/965

To je vec drugo. Ja sam mislio na fizicki x8 - nema svako slobodan x8/x16 slot.
BTW, skokni do forums.2cpu.com pa vidi koliko problema imaju RAID kontroleri na P35 chipsetu. Imao si srece sa tim HPT 😉

To je vec drugo. Ja sam mislio na fizicki x8 - nema svako slobodan x8/x16 slot.
BTW, skokni do forums.2cpu.com pa vidi koliko problema imaju RAID kontroleri na P35 chipsetu. Imao si srece sa tim HPT 😉

haha srecom, jedino nemam srece sa x38 plocom, uzo je i odma crkla :wall: zato i jesam probao u P35

Nazad
Vrh Dno