Šta je novo?

Windows mobile must have programi

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
okej ljudi, posao mi je takav, da sam morao sebi da nabavim PDA. po ceo dan jurim sa klijentima, firmama i slichno, pa sam uzeo sebi HP Ipaq 1940 (relativno stariji PDA, ali odlichnih funkcija) Za sada ga koristim kao diktafon, word editor i organajzer.

eve ga:

f_ipaq1900angm_0ae03dc.jpg

karakteristike -

samsung CPU @ 300 Mhz
Bluetooth
IRDA
SD MMC slot
320x240 rez, sa mnogo jakim osvetljenjem, i velikim pikselima, bash pregledan
mogucnost izbora kolichine RAM-a i storage-a

napomena - OS mu je Windows mobile 2003 (CE 4.20) i nije apgrejdabilan :(

e sad, zanima me, koji su must have programi za ovo ?

poenta je da sam saznao da je svaka sledeca verzija WM-a CE based, pa tako i programi za wm5 i em6 rade i na mojoj spravici (pocketmusic sam instalirao verziju za wm6 a radi kod mene, i btw - najbolji PPC plejer za muziku)

vidim da je file explorer relativno uzasan, i da za task manager svaki put moram da ulazim u start>settings>system>memory>active processes pa ako neko zna neki dobar jutiliti za ovo da mi kaze.

i eventualno bi mi dobro doshao desktop aktivan, sa ikonmama, jer osim starta nemam ama bash nishta na desktopu, osim onog idiJotskog "new" koji je nepromenljiv.

hvala u napred

Poslednja izmena:
Tcpmp - za gledanje filmova

Resco file explorer - obavezno umesto file explorera

Resco image viewer - program za pregled slika

Omega one battery pack - moze i ne mora, nekome se svidja, nekome ne.

Adobe acrobat reader for pocket pc - za pdf

zahvaljujem apostole, a zamolio bih te ako znash, da mi dash link sa dobrim programima, ili eventaulno forumom za PDA, to jes Windows Mobile, jer google grdno greshi kad to trazim, kao shto google greshi i za Symbian (vodi na neke *****ske stranice, a prave forume i sajtove za simbijan daje na 8moj strani)

hvala ljudi, nashao sam vecinu esencijalnih programa. jedino me zeza slabija podrshka za WM 2003, poneki program mi pravi probleme jer trazi neshto shto WM5 i WM6 imaju a moj PDA ne,a ne bi trebalo.

inache, posle dosta chachkanja zakljuchujem - Touchscreen + WM >>> svi ostali mobilni OS-ovi.

Nisi probao UIQ. ;)

Nisu daleko. Fali ti qwerty da bi bilo idealno.

Nisi probao UIQ. ;)

chuj nisam probao. a shta sve nisam probao (stari zavet, novi zavet :p )

jesam, na SE telefonima sam imao i UIQ, i opet sam ubedjen da je WM zakon. za sada me ovaj PDA sluzi, ali ako naletim na neki shanirani Qtek 9000 Viper edition (ima WM6) moracu da ga pazarim, e ono je zakon sprava (700Mhz CPU, 640x480, i josh gomila neverovatih stvari)

Pvo qtek ima procesor od 520MHz,
A qwerty je njesra, najbolje je kad ima tastaturu kao kod moba al su retki (Asus P525,526,527 hp 614c...)
A sto se tice programa ako koristis 2003se:
Prvo i obavezno spb pocket plus 4.02 (today i ikonice + normalni file explorer)
handy switcher i handy meni
za prf, word, exel... clear vue
spb imager i resco image viewer -za slike pa koji ti se svidi
core player(ex tcpmp) pushta sve video (i audio)formate
igo 2006 za navigaciju
space time - najbolji calculator ikada (radi matrice, funkcije, 2d, 3d, i ne znam kako al na sajtu pise 4d, a moze i za obican racun ;))
.......................
Napisi za koju svrhu ti treba program, i za koji wm os pa ti javljam. A preko pm ti pustam linkove gde da skines. zzzz

Poslednja izmena:
Malocas sam video da ti imas 300MHz procesor, na skoro svim ppc-jevima koje sam (radio)probao CorePlayer(tcpmp) ne moze da pudi dvx, avi i neki drugi nekonvertovani video, cisto da znas da se ne razocaras kad budes pustio nesto preko njega. Ili da ga konvertujes u qvga da bi mogao da gledas

hvala avram, pomogao si mi dosta. za sada pushta wmv, jer mu je to i defolt video, a shto se konvertovanja tiche, tu se dobro snalazim, pa mi i nije tolko problem za video.

javicu ti se ako mi zatreba neshto ;)

Avram83 svaka chas' za sledece programe -

spb pocket plus 4.02 (totalna promena OS-a)

HandySwitcher (taskmenadzer ko na XP-u, fenomenalno)

shto se tiche svrhe programa, e to ti ne mogu reci, jer skapiram shta mi treba tek kad naidjem na to. :D

instalirao sam i fenomenalni PicoDrive - emulator za SEGA genesis, da kratim vreme kad sedim i blejim .. ladno pushta sve SMD ROM-ove, trenutno pikam Mickeymania i Ghuls n' Ghosts (drugi deo ghosts n' goblins)

bitno je da je moj PDA Windows CE based, pa mi pichi sve najnovije, shto je za WM5 i WM6 ..

nego, okle ti znash tolko o WM ? jel imash neku spravu sa WM ?

btw - i tebi kutija 'fala, sve download-e skidam bash sa XDA foruma, iako su oni uglavnom orjentisani na HTC naprave, poenta je da ima dosta rapidshare linkova

Koji browser je sad aktuelan? Drugaru sam podigao WiFi po stanu, a ugrađeni IE u WM5 mu pravi probleme. Potrebna je verzija za PocketPC.

Opera Mobile v9.5 build 1004 :)

Izvanredan browser! Obrati pažnju: postoji više verzija, zavisno od OS-a (WM5/WM6), i rezolucije (QVGA/VGA).

Vrh Dno