Šta je novo?

Print Screen software

nbg4ever!

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2006
Poena
319
S obzirom da Grab Clip Save, koji sam koristio zadnjih 4-5 godina, na novom kompu iz nekog razloga odbija saradnju, trazim nesto podjednako jednostavno kao zamenu.
Sve sto sam do sada isprobao je imalo gomilu drugih fja, a brljalo je sa ovom osnovnom. Dakle, treba mi sto jednostavniji program, koji ce kada se pritisne Print Screen, smestiti sliku (full screen) u zeljeni folder i nece zahtevati ama bas nikakvu dodatnu akciju od strane korisnika tj. mene.

Ja za to koristim Corel Capture, koliko sam shvatio bas ti to i treba.

Jel on moze zasebno da se instalira ili mora ceo Draw?

Uh, SnagIt. Isnatalirao sam ga juce, ponovo.
Print Screen - Open Editor - Save as - Ukucaj ime - Odaberi format - Save
Mnooogo posla za ono sto ja trazim. Mada, moguce je da ja onako isfrustriran, kada vidim toliko koraka, previdim neku opciju koja bi to svela na samo jedan.
Evo na primer, ovaj FastStone sam probao pre mesec dana, uz gomilu drugih programa, i odbacio sam ga iz istog razloga kao i snagit, vise od jednog koraka. Medjutim, sada sam ga podesio (verovatno nisam pazio prvi put) i sve radi OK.
Silent startup, pscr i imam sliku na dtopu 🙂

A jel moze FarStone capture da se namesti da mi neminimizuje igru kad uradim SS ?? Naprimer igram COD4 i pritisnem PrintSC i on uradi SS ali mi minimizuje igru... Naravno nameshteno je da snima u folder bez pitanja... I naprimer kao ocu da uradim SS desktopa na kojem je ukljuchen neki video ( najceshce SkyStar2 ) i on uradi SS ali tamo gde treba da bude video ostane samo crno, pa ako ostavim ukljuchen video i otvorim sliku tamo gde je bilo to crno ide onaj video shto je otvoren na desktopu 🙂... Ako zatvorim video ostaje samo ono crno... Nadam se da razumete... 🙂

Za igre je najbolje rešenje Fraps.

Probaj i GCS
Normalno radi u igrama, a mozda kod tebe nece prvaviti probleme kao kod mene.

Uh, SnagIt. Isnatalirao sam ga juce, ponovo.
Print Screen - Open Editor - Save as - Ukucaj ime - Odaberi format - Save
Mnooogo posla za ono sto ja trazim. Mada, moguce je da ja onako isfrustriran, kada vidim toliko koraka, previdim neku opciju koja bi to svela na samo jedan.
Evo na primer, ovaj FastStone sam probao pre mesec dana, uz gomilu drugih programa, i odbacio sam ga iz istog razloga kao i snagit, vise od jednog koraka. Medjutim, sada sam ga podesio (verovatno nisam pazio prvi put) i sve radi OK.
Silent startup, pscr i imam sliku na dtopu 🙂
Nije to do programa, nego do tebe. Jednom podesis profil i sacuvas ga, kazes u koji folder idu slike, kako ce da se zovu, da te ne pita nikad nista i tako...
Ne znam od kojeg softa ocekujes da ti procita misli😉

Irfan view je odlican za print screen poslove. Jedina mana je sto nije nije besplatan. Mislim da kosta oko 10ak e.

da to je... program je jos kraje 90 ih imao opcije da radi caputre na zadati interval, zadati region, zadata aplikacija, iz overlay-a, glide, d3d, ogl, snima u 15 razlicitih formata, ima quick save itd.

Najbolji je ali ipak nije toliko jednostavan koliko je covek trazio 😉

Najbolji je ali ipak nije toliko jednostavan koliko je covek trazio 😉
Za onoga ko zna sta hoce, zna jednom da podesi i zna da radi osnovne radnje sa dobrim softverom - vrlo je jednostavno. Ko to ne zna i Irfan mu je nocna mora😛

Nazad
Vrh Dno