Šta je novo?

Slanje satelitskog signala

raven2005

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2005
Poena
350
Muci me jedna zavrzlama sa sat antenom, hteo bih da je postavim dalje od kuce ali nemogu da vucem kabal toliko daleko, da li postoji nekakav uredjaj sa kojim bi mogao da saljem bezicno signal sa sat antene na total tv sat receiver... vidim da postoji mrezni ulaz na njemu al valjda je to samo za servisere... imam viska ap.. ako moze nesto da pomogne... da li moze da se odradi nesto

Poslednja izmena:
ne postoji ta mogućnost

Nije tačno. Možeš npr. preko Technisat Skyfunk bežično da preneseš signal 20-30m u odličnom kvalitetu. Takođe, on prenosi IR komande sa daljinca. Tako da slobodno možeš da risiver staviš tamo gde ti je zgodno, i da gledaš na udaljenom tv.

antena

Nije tačno. Možeš npr. preko Technisat Skyfunk bežično da preneseš signal 20-30m u odličnom kvalitetu. Takođe, on prenosi IR komande sa daljinca. Tako da slobodno možeš da risiver staviš tamo gde ti je zgodno, i da gledaš na udaljenom tv.

dete,tako ti boga,nemoj ispravljati rennea,procitaj pazljivo temu i ako se razumes napisi nesto.NEMA bezicnog prenosa signala sa LMB-a do risivera.ti @raven ako imas problem razvlacenja,postoje koaksjalni kablovi sa sajlom.ja sam to vukao preko ulice+kabl za motor.inace,invacom vec testira opticki lmb pa duzina kabla nece igrati vecu ulogu u slabljenju signala

dete,tako ti boga,nemoj ispravljati rennea,procitaj pazljivo temu i ako se razumes napisi nesto.NEMA bezicnog prenosa signala sa LMB-a do risivera.ti @raven ako imas problem razvlacenja,postoje koaksjalni kablovi sa sajlom.ja sam to vukao preko ulice+kabl za motor.inace,invacom vec testira opticki lmb pa duzina kabla nece igrati vecu ulogu u slabljenju signala
skyfunk sluzi sa prenos video zapisa od izvora, recimo u ovom slucaju od totaltv risivera do tv-a, znaci NE prenos signala od lnb-a, vec od risivera. samo sto je ovo totalno ne prakticno, jer cak i kad bi se totaltv risiver nalazio na zgodnom mestu pretpostavimo da je to napolju, problem je struja i vremenski uslovi... :)

Poslednja izmena:
Antena!

Muci me jedna zavrzlama sa sat antenom, hteo bih da je postavim dalje od kuce ali nemogu da vucem kabal toliko daleko, da li postoji nekakav uredjaj sa kojim bi mogao da saljem bezicno signal sa sat antene na total tv sat receiver... vidim da postoji mrezni ulaz na njemu al valjda je to samo za servisere... imam viska ap.. ako moze nesto da pomogne... da li moze da se odradi nesto

sta je vama?

samo kazem da je ovo sto je dag napisao moguce, ali je debilno i ujedno nije resenje kome se kreator teme nadao :)

dete,tako ti boga,nemoj ispravljati rennea,procitaj pazljivo temu i ako se razumes napisi nesto.NEMA bezicnog prenosa signala sa LMB-a do risivera.

"Deko", nemoj samo da soliš pamet, praunučića ti.
1.) nauči šta znači LNB :D
2.) ovo je samo mogućnost da se koristi sat. risiver bez provlačenja kablova, bušenja zidova itd. Funkcionalno se dobija bežični prenos, s tim što se naravno ne prenosi signal između LNB-a i risivera, već između risivera i tv-a.

20-30m i ne bi trebao da bude neki problem? Oni koji zive na drugom spratu u zgradama bez problema drze antene na krovu (iznad sedmog/osmog sprata). Sa dobrim kablom ne treba da bude problem...Meni je razvucheno 15m kabla, ortaku 30ak m...Mozda chak i vishe

Poslednja izmena:
i meni je od jednog 120cm disha, preko 30m kabla, takodje nema nikakvih problema.

Low Noise Block konvertor

najzad smo se vratili na temu

Nazad
Vrh Dno