Šta je novo?

8800 GTS G92 OC...Marsiraju sedmice...

PCBeast

OC Guru
Učlanjen(a)
30.11.2006
Poena
585
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Evo poigrah se opet malo i rezultati su sledeci...Mrsko mi je bilo da dizem win tako da sam rezultatom moze se reci i zadovoljan...Inace 490 FSB ploca guta lagano bez muke a karta sa malom korekcijom napona ide za GPU i na 855 do 860 gde joj je definitivno wall,memorija inace prolazi na 1100 i sto je zanimljivo radice i na vecim taktovima uz dobro ohladjenu naponsku sekciju...

Prilozi

• Nije lose.png
    Nije lose.png
    274 KB · Pregleda: 285
aj nguraj jos malo,
pa neka bude 18k,
lepsa je cifra.

@PCBeast
Nisam video da neko ima jacu mahinu od tebe.:)

Super. Kol`ko je ono bese mogao maximus? :D

Maximus nije mogao preko 471-475 stabilno dok ova ploca je stabilna sa 490 mozda jos malo preko cini mi se da bi mogao da je ustelujem!500 FSB je ulazak samo za win,tu od nekog realnog rada nema nista!

Poslednja izmena:
aj nguraj jos malo,
pa neka bude 18k,
lepsa je cifra.

Probacu...Mrsko mi je bilo da dizem win...Inace jel vidis koliko idu shaderi?Eno na testu koji radio Space sa 9800 GTX nije mogao vise da izvuce od ove karte...Jos samo kad bi memoriju malo vise pogurao bilo bi blize 19k!

samo te quad vadi ja sa mojom mašinom 15 iljada markova i ne može više..

samo te quad vadi ja sa mojom mašinom 15 iljada markova i ne može više..

Ja sam imao 15100 sa Core 2 Duo na 4.050 Mhz a GPU je bio na 800 Mhz...Quad je posebna prica,dosta dobar i primerak a i karta je sada na mnogo vecim klokovima tako da nije samo do CPU-a!Ja recimo igram igre za svaki dan sa 830-840 Mhz za GPU,memorija na 1055.Inace u najopustenijoj varijanti ide na 800-1022 Mhz za svaki dan..Problem je samo do naponske koja se mnogo greje i mora dobro da se ohladi jer puca memorija cim se pregreje!Kad se to dobro resi od ove karte se moze dosta ocekivati!

Kao i uvek kome je veci...:smoke:
Btw, lep score.:wave:

Tebe samo cekamo da iskomentarises...To je bila zamka da se upecas na mamac!Vidim da nisi odoleo;)

Ma da ja sam ta veverica koja upada u zamke. A pa da zamalo i da se izvuces sa ovim sto si napisao, ali za malo;)

Mad ako nista drugo sad zanmo tvoje planove za buducnost pa ce da stekamo lovu da bi smo mogli da propratimo trendove:-devil-:

Bas sam se juce malo igrao sa oc-om i stigao sam na stabilnih 780/1944/1025 sa 45% coolera.
Temperature su iste kao na default kloku sa 35% coolera.
U 3D 06 to je negde oko 16579, a pustio sam svaki test da uradi po 6 puta.
Nije bilo pucanja tekstura ili bsod.
Verovatno cu je za svaki dan drzati na 730/1800/1025 ( flash biosa).

Poslednja izmena:
@borab nigde ti ne pise na koliko je cpu radio prilikom testa.
Prevelike temperature za full load,cak i za idle.
Ne treba flash bios-a da bi radilo na tim taktovima,mozes to iz riva tunera namestiti.

Ne treba flash bios-a da bi radilo na tim taktovima,mozes to iz riva tunera namestiti.

Ma da on to ne zna, posle 5000postova na benchu verobatno ne zna sta je rivatuner i sta sa njom moze da uradi nego je bas tebe cekao da mu kazes kako nesto ne treba a da on nije ni pitao dali treba ili ne. Covek voli elegantna resenja;)

Bas sam se juce malo igrao sa oc-om i stigao sam na stabilnih 780/1944/1025 sa 45% coolera.
Temperature su iste kao na default kloku sa 35% coolera.
U 3D 06 to je negde oko 16579, a pustio sam svaki test da uradi po 6 puta.
Nije bilo pucanja tekstura ili bsod.
Verovatno cu je za svaki dan drzati na 730/1800/1025 ( flash biosa).

Na stock cooler-u za svajki dan ide ja sam ubedjen a i mogu da tvrdim 99,9% da ce svaka da ide po 100 Mhz odozgo za GPU..Znaci 750 Minimum...Meni je stabilno radilo na 780 bez korigovanja voltaze...Znaci opusteno stavi na 750-760 uz 65% fana jer je to granica do koje ides da ne bude previse bucno...35% nikako nemoj drzati ni u ludilu...Previse pregrevas naponsku sekciju tj tranzistore naponske sekcije i pocece memorija da ti brka vremenom i da gubi na stabilnosti i visini clock-a da ne pricam o povisenoj temperaturi za GPU...Znaci za svaki dan opusteno 750 i preko,mada sve zavisi i od primerka kartice ali mislim da ti neces imati sa tim problema!

P.S.Karta nebi trebala da ide preko 70c jer vec dolazi do nestabilnosti i do thermal throtling-a mada i to sve zavisi i do primerka samog GPU-a,neki trpe i vecu temperaturu a pri tom imaju stabilnost!

Poslednja izmena:
odlicni rezove kompa... :wave:... nego koliko 3dmarka06 izadje sa SLI??? Znaci sve isto samo sa jos jednom.

odlicni rezove kompa... :wave:... nego koliko 3dmarka06 izadje sa SLI??? Znaci sve isto samo sa jos jednom.

Mislim da bih bio zverski score...Inace X48 Intel...Sta drugo da ti kazem...Nisam hteo nvidiu da uzimam pa tako da ne mogu znati koliko bi bilo!Po mojoj pretpostavci izaslo bi mnogo vise od Single GX2 ali koliko nebih bas mogao da kazem...Postavio sam ja nove rezultate u 8800 GTS Full Test!Sudeci po onom sto sam sad dobio ne smem ni da zamislim sta bi bilo sa dve 8800 GTS na istim setovanjima!

Poslednja izmena:
Mislim da bih bio zverski score...Inace X48 Intel...Sta drugo da ti kazem...Nisam hteo nvidiu da uzimam pa tako da ne mogu znati koliko bi bilo!Po mojoj pretpostavci izaslo bi mnogo vise od Single GX2 ali koliko nebih bas mogao da kazem...Postavio sam ja nove rezultate u 8800 GTS Full Test!Sudeci po onom sto sam sad dobio ne smem ni da zamislim sta bi bilo sa dve 8800 GTS na istim setovanjima!

Pa zar nisi probao na nekoj sli ploci tako klokovane??? Kako si samo odoleo :D... ja reko ti drzis s-shot u rukavu kad ono medjutim....:p

Mozda i ne bi bio nesto veci score u odnosu na GX2 (default) ali bi bolje radile u igrama jedno 40-70%.... te x2 kombinaciju su uzas...:wall:...hehe

btw: sto nisi uzeo Asus striker II Extreme....??
:wave:

Poslednja izmena:
Pa zar nisi probao na nekoj sli ploci tako klokovane??? Kako si samo odoleo :D... ja reko ti drzis s-shot u rukavu kad ono medjutim....:p

Mozda i ne bi bio nesto veci score u odnosu na GX2 (default) ali bi bolje radile u igrama jedno 40-70%.... te x2 kombinaciju su uzas...:wall:...hehe

btw: sto nisi uzeo Asus striker II Extreme....??
:wave:

Pa imas Nikolin Score sa dve 9800 GTX u SLI,to ti je skoro isto...Na to dodaj samo Quad i eto ti rezultata...Inace dve 8800 GT u sli dobijaju Single GX2 a kamo li 8800 GTS kako i u markovima tako i u igrama!Za malo da ga uzmem,kolega *******i me je nagovarao,i dvoumio sam se bas mnogo...Presudio je DDR3!Jednostavno mi se nije prelazilo na DDR3 a da pri tom jos bacam pare i na module koje treba kupiti...Da je DDR2 sigurno bi uzeo!

Poslednja izmena:

Pise u "moja masina"

Na stock cooler-u za svajki dan ide ja sam ubedjen a i mogu da tvrdim 99,9% da ce svaka da ide po 100 Mhz odozgo za GPU..Znaci 750 Minimum...Meni je stabilno radilo na 780 bez korigovanja voltaze...Znaci opusteno stavi na 750-760 uz 65% fana jer je to granica do koje ides da ne bude previse bucno...35% nikako nemoj drzati ni u ludilu...Previse pregrevas naponsku sekciju tj tranzistore naponske sekcije i pocece memorija da ti brka vremenom i da gubi na stabilnosti i visini clock-a da ne pricam o povisenoj temperaturi za GPU...Znaci za svaki dan opusteno 750 i preko,mada sve zavisi i od primerka kartice ali mislim da ti neces imati sa tim problema!

P.S.Karta nebi trebala da ide preko 70c jer vec dolazi do nestabilnosti i do thermal throtling-a mada i to sve zavisi i do primerka samog GPU-a,neki trpe i vecu temperaturu a pri tom imaju stabilnost!

Ok, hvala, bice na 65%.

P.S
Dok su Dzaja i Cvela pravili tim za svetskog sampiona u fudbali, neko drugi je to mogao samo da sanja i u proslosti i u buducnosti, sto blize sto dalje.
Kao nagrada za to, hapsenje pred kamerama i ophodjenje prema njemu kao da je mass murder.
Nije bitno da li smo crveno ili crno beli, ali malo dostojanstva nikom nece smetati.

Pa imas Nikolin Score sa dve 9800 GTX u SLI,to ti je skoro isto...Na to dodaj samo Quad i eto ti rezultata...Inace dve 8800 GT u sli dobijaju Single GX2 a kamo li 8800 GTS kako i u markovima tako i u igrama!Za malo da ga uzmem,kolega *******i me je nagovarao,i dvoumio sam se bas mnogo...Presudio je DDR3!Jednostavno mi se nije prelazilo na DDR3 a da pri tom jos bacam pare i na module koje treba kupiti...Da je DDR2 sigurno bi uzeo!

Znam da Nidza bije samo tako...:d.. ali skoro...pa samo dodaj Q....:p... nisam skoro video tako dobar klok za tu kartu zato me zanima kako bi radile u sli i kakav score bi dale... znaci *******i nije uspeo da te nagovori??? :zgran:... izgleda da matori :d

Inace slazem se za DD3 mada ne znam dal znas kakvu zver je nikola nabavio od ddr3-jke... samo to i da uzivas, al 180e....

@borab... izvini ako sam ti probudio emocije.... :)

Poslednja izmena:
Ma da on to ne zna, posle 5000postova na benchu verobatno ne zna sta je rivatuner i sta sa njom moze da uradi nego je bas tebe cekao da mu kazes kako nesto ne treba a da on nije ni pitao dali treba ili ne. Covek voli elegantna resenja;)

Pa sta s tim sto ima puno postova? Ne skodi dobar savet a i manje rizican od flashovanja biosa na 8800gts.

Vrh Dno