Šta je novo?

adsl na 2 kompjutera?

djurdjija

Slavan
Učlanjen(a)
23.06.2005
Poena
319
kako da najbolje povezem adsl na 2 kompjutera.Ruter je onaj telekomov kinez huwai.
Trenutno mi je na kompjuteru povezan sa usb prikljuckom.Drugi komjuter mi je udaljen 2 sprata nanize.Oba imaju mreznu karticu.
Da li bi dobra varijanta bila preko cross over kabla?

Poslednja izmena:
Ako vec imas ruter onda je bolje da oba kompjutera povezes na taj ruter mreznim kanlom (ravnim naravno) a ako ruter ima samo jedan mrezni izlaz kupi svic i resio si i taj problem.

jedan komp u USB drugi u UTP port havajca. za vezivanje drugog kompa moze straight kabl a moze i cross. ne moze prostije. Telekomov havajac je takodje router tako da ovo radi bez problema (provereno).

Poslednja izmena:
znachi sad ja kontam neshto ... imam adsl router .. ubodem 2 utp-a i vezem na 2 kompa i oni imaju net bez ikakvih podeshavanja? sem shto nema ogranichenja protoka ... jer sam u pravu?

Tako je kod mene na telekomovom huawei mt882. Pc je na usb PS3 je na LAN i sve šljaka savršeno jer računar ne mora da glumi server tj. da bude uključen kad na trojci hoću da opičim multi.

P.S. Zamoliću te da pripaziš kada se koriste reči JER i JEL zato što imaju totalno različita značenja. Ovo je postalo masovno kod mlađih generacija i uopšte mi nije jasno ko im je to uvalio u glavu. Izvinjavam se za off

Poslednja izmena:
Da li dodeljivati staticke adrese ili ce Huawei to sad da radi? Isto sam povezao jedan komp u USB e jedan u LAN.

nije obavezno, po default-u je ukljucen dhcp.

kod mene je slicna varijanta (caletov komp na usb, moj na lan) i radi bez problema. nema posebnih podesavanja. huawei radi sasvim ok.

upravo sam tako namestio , sve sljaka, vide se, oba imaju izlaz na net, ali je pocela masina da mi se ponekad restartuje sama od sebe. i to ova sto je sada na usb. do sada je bila rock stable. moracu da proverim.

usb na huawei od telekoma nekad pravi problem, ali ne takav (sa restartovanjem) vec kao da dolazi do nekih prekida, recimo kad slusas internet radio moze da prekine stream iz cista mira, a do tih problema ne dolazi kad se koristi ethernet port, tako da definitvno nesto sa usb-om ima veze kod tog huawei.

Evo tek sam danas povezao internet na drugi kompjuter preko lana.Sve je proteklo bez problema nisam ukrstao kablove vec sam isao na ravan kabl.

usb na huawei od telekoma nekad pravi problem, ali ne takav (sa restartovanjem) vec kao da dolazi do nekih prekida, recimo kad slusas internet radio moze da prekine stream iz cista mira, a do tih problema ne dolazi kad se koristi ethernet port, tako da definitvno nesto sa usb-om ima veze kod tog huawei.
'Oce i preko LAN-a kada pada kisa napolju! :-devil-: Telekonj je to!

Nazad
Vrh Dno