Šta je novo?

Firefox koci

• Začetnik teme Začetnik teme Civil
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Firefox je poceo povremeno da mi koci, znaci surfujem, manipulisem tabovima i odjednom se desi blokada od par sekundi, onda sve opet nastavi normalno. To mi se i ranije jednom desilo ali je trajalo tipa dok nisam resetovao kompjuter. Sada sam ga reinstalirao, ocistio registry, ponovo instalirao ali je problem ostao.

Da li neko zna kako to resiti? Nista nisam cackao po kompjuteru sto ranije nije bilo dok je sve radilo normalno osim sto sam malopre iznenada imao jedan BSOD posle cega je firefox pogubio sve precice, bookmarks-ove itd.

Nezavisno od toga, UVEK kada kliknem na HISTORY desi se blokada koja traje nekih 10-ak sekundi nakon cega sve opet lepo proradi i ponovni klik na HISTORY ne izaziva blokadu, samo prvi put.

OS je Vista 64.

P.S. Evo sad' par sekundi nakon pisanja ovog pista se desilo da je zakocio tri puta u roku od minut u trajanju od 3-4 sekunde. Znaci kliknem na neki link, pojavi se ono LOADING, tu se zakoci, kliknem bilo gde, pojavi se ono "program is not responding" i onda nastavi kako treba... maltene svaki link izaziva kocenje...

Poslednja izmena:
Meni se isto desava kada kliknem na History, posle toga svaki klik pravi pauzu. Desavalo mi se i kada je neki plugin za proveru 'necega' ukljucen da to isto radi...

History se meni uvek gega prvi put kad ga otvorim, tako je bilo i od prve verzije Firefoxa. Možda te neka extenzija *****ava, meni se kad sam prešao na Vistu x64 gegalo učitavanje tabova (na XPu je letelo sa istim extenzijama), na kraju sam provalio da je bila neka linkify extenzija zaslužna za to.

Poslednja izmena od urednika:
Чувени memory leak у верзијама 2.0.0.xx. Исправљено у бета верзијама тројке. Мени се догађа да ми у току дана Ватрена лисица поједе преко 300 мб меморије 'ладно, па кад крене кочење система (мада чим пребаци 150 мб почиње штуцање)... :S:

Poslednja izmena:
Firefox je poceo povremeno da mi koci, znaci surfujem, manipulisem tabovima i odjednom se desi blokada od par sekundi, onda sve opet nastavi normalno. To mi se i ranije jednom desilo ali je trajalo tipa dok nisam resetovao kompjuter. Sada sam ga reinstalirao, ocistio registry, ponovo instalirao ali je problem ostao.
.

Znaci, imam potpuno identican problem. Nikada ranije mi se to nije desavalo, a koristim firefox vec dve-tri godine iskljucivo. To je pocelo u zadnjih mesec dana mozda, i to odjednom. Probao sam reinstalaciju sistema, nije pomoglo. Probao sam da obrisen neke ekstenzije koje sam mislio da prave problem, tipe firebug, i jos neke, ali nije pomoglo.

Kad vec pominjete zauzece memorije, ja moj ff ne gasim nekada i po mesec dana pa mi zauzima memorije od ~500MB pa navise. Kocenje pocinje ako otvorim vise sajtova sa flash sadrzajem a razlog se vidi po cpu zauzecu.
Ako otvorite vise tabova, probajte da gasite jedan po jedan tab dok ne pronadjete zbog kog sajta vam koci.

Znaci, imam potpuno identican problem. Nikada ranije mi se to nije desavalo, a koristim firefox vec dve-tri godine iskljucivo. To je pocelo u zadnjih mesec dana mozda, i to odjednom. Probao sam reinstalaciju sistema, nije pomoglo. Probao sam da obrisen neke ekstenzije koje sam mislio da prave problem, tipe firebug, i jos neke, ali nije pomoglo.

apsolutno isto i ovde, sa sve firebugom 🙂
mada ne zauzima previše memorije, sad stoji na ~100MB

Ako otvorite vise tabova, probajte da gasite jedan po jedan tab dok ne pronadjete zbog kog sajta vam koci.

Ma jok, nema to veze sa sajtovima.

A zanimljiva stvar imam jos jedan komp u kuci, zena radi na njemu, isti windows, isti sistem, ista firefox verzija, i skoro sve iste extenzije, cak kod nje ima i jos poneka vise nego kod mene, i ona nema nikakav problem. Znaci sve isto, programi, antivirus itd.
Pa sad budi pametan sta je problem...

Kocenje pocinje ako otvorim vise sajtova sa flash sadrzajem a razlog se vidi po cpu zauzecu.
Identični simptomi. Prvo sam se čudio zašto kuler urla a zauzeće proca nerealno skače tokom surfa, i rekao bih da ga flash davi.

Чувени memory leak у верзијама 2.0.0.xx. Исправљено у бета верзијама тројке.
Jesu li ekstenzije dvojke kompatibilne sa trojkom beta, ili je potrebno da jurim nove?

Jesu li ekstenzije dvojke kompatibilne sa trojkom beta, ili je potrebno da jurim nove?

Nisu jos uvek, ja sam probao da resim ovo tako sto sam instalirao trojku, ali skoro nista od ekstenzija nije kompatibilno.

Kakva glupost, meni jos uvek nije jasno zasto se ovo desava, nesto bas nisam siguran de jetaj memory leak problem. Onda bi valjda svi imali isti problem. A nemaju svi.

Isprazni kesh, iskljuci dodatke, pa probaj ponovo...

meni se javlja problem sa flash sadrzajem, najcesce sa youtube filmovima. ne zakoci browser (tipa da ne mogu da prebacujem tabove ili da skrolujem druge strane) ali zakoci prikazivanje filmova. vidi se da je film ucitan al' reprodukcija krene, jedno sekund do dva i onda stane. jedino sto pomaze je da pogasim sve tabove, ponovo ucitam youtube stranicu i tada krene normalno da radi. reinstaliran firefox, reinstaliran flash al' ovaj problem se konstantno javlja.

Poneke ekstenzije se srede prostim menjanjem verzije u instalacionom paketu (ali npr ImgLikeOpera neće tako). Takođe, kad sam stavio trojku betu preko dvojke, prijavila mi je da neke postojeće ekstenzije nisu kompatibilne (npr. FlashBlock) i da treba da pronađe nove verzije, a onda mi prijavi kako nema novih verzija. Potom ručno deinstaliram dodatke, odem na addons.mozilla.org, nađem novu verziju, ručno instaliram i rade. Pokušajte i tako.

ručno deinstaliram dodatke, odem na addons.mozilla.org, nađem novu verziju, ručno instaliram i rade. Pokušajte i tako.

E tako nisam probao, bilo bi dobro da tako radi.

Probacu bas danas da pobrisem ceo firefox i sve iz kompa u vezi njega. Pa onda da na cisto instaliram bez dodataka i svega da vidim da li radi. Javicu rezultat.

Znaci - RESENJE PROBLEMA je sledece:

Prvo sam obrisao, deinstalirao firefox. Onda sam otisao u

C:\Documents and Settings\korisnik\Local Settings\Application Data\Mozilla

C:\Documents and Settings\korisnik\Application Data\Mozilla\Firefox

i tu pobrisao sve sto sam nasao u vezi firefoxa. Ovo su sve skriveni fajlovi, znaci treba ukljuciti Tools/Folder options/View/Show hidden files. Znaci bas sve, profile, i sve sto ima.

Naravno pre svega ovoga napravio sam bekap bookmarks-a i zapisao sve ekstenzije koje sam koristio i koje mi trebaju.

Takodje, u Program files/ nasao sam foleder mozilla i takodje ga obrisao celog.
Onda sam otisao u registry, Start/Run/regedit , i tamo pronasao sve foldere u vezi firefoxa i takodje sve pobrisao.

Onda sam instalirao novi firefox, nisam hteo verziju 3 jer je jos beta, znaci trenutna verzija je 2.0.0.14. Nakon toga importovao bookmarkse i pojedinacno instalirao sve dodatke.

Danas ceo dan za kompom, jos nisam imao problema sa kocenjem.

ne bih da te bedačim, ali danas ni meni nije kočilo, a nisam ništa radio :d

U pravu si 🙁 ipak nista.

Svaki put kada obrisem sve, onako kako sam vec napisao, sve lepo radi. Kako duze koristim firefox, i dodajem ekstenzije, polako se vraca na staro kocenje.

Probao sam firefox 3 beta 5, ali nema sve ekstenzije koje mi trebaju.

Za sada presao sam na Safari za sufr, tu nemam problema. A za posao mi treba firefox zbog firebug-a, pa moram da ga koristim.

Veruj da moze da bude do sajta. Ja recimo koristim ff ~2god i nisam imao problema, a vec vise od pola god. koristim 15+ add-ons, i sasvim mi je normalno da zauzima 300+ MB.
Meni se recimo redovno desava da mi restartuje ff zbog torrent search bar-a. I to samo zbog njega. Tako da ako ga neko koristi da zna da moze da bude zbog toga. :wave:

Dobro, verujem, ali sta imam od toga. Kako mogu da znam unapred pre nego otvorim neki sajt da li ce zbog njega da mi pukne ff ili ne. Jedino kad bi isao stalno na iste sajtove, pa da znam. Ali to naravno nije slucaj.

Evo upravo brisem firefox 3 beta 5. Ne vredi, stalno puca, ocigledno jos treba da ga ispeglaju. Znaci nije problem sa kocenjem, nego jednostavno pukne u toku rada.

Poslednja izmena:
mali update...izgleda da se firefox ne slaze najbolje sa najnovijom verzijom flash-a.

link

rezultat downgrade-ovanja kod mene je znacajno smanjenje procesorskog zauzeca i vise nema problema sa youtube-om.

memory leak

Џабе сам откуцао да постоји memory leak у двојци и да то исправља тројка, али не вреди 🙂.

Kada se ocekuje finalna verzija trojke? Makar da podrzava sve iste extenzije, odmah bi presao na FF3.

koje "iste" ? Prioritizuj sta ti je najvaznije, otarasi se fancy nepotrepstina koje ti i tako zderu ram i usporavaju FF i lako ces preci na trojku. Aj daj neku listu pa cu ti reci sta ima, a sta ne, tolko mogu da pomognem.

AdBlock, CustomizeGoogle, Mouse Gestures. Ima li za njih podrške? Samo to koristim.

Najvise mi treba firebug i google toolbar, ostalo mi je relativno nepotrebno mada bi voleo da radi i forecastfox.

AdBlock, CustomizeGoogle, Mouse Gestures. Ima li za njih podrške? Samo to koristim.

Ima, sve ovo radi na FF3 RC1. Naterao sam i Greasemonkey da radi isključivanjem provere kompatibilnosti ekstenzija.

Najvise mi treba firebug i google toolbar, ostalo mi je relativno nepotrebno mada bi voleo da radi i forecastfox.

Radi i Firebug kada se skine provera kompatibilnosti ekstenzija. Forecastfox i google toolbar nisam probao.

Hvala, BaalBehrit.

A jel pamti otvorene tabove kada firefox pukne? Ili mora SessionManager da se stavi?

Pamti, naravno, kada pukne ponudi ti opcije [start new session] i [restore previous session].

RCW, molim i drugi put. 😉

Poslednja izmena:
@RCW: To i ja koristim, upravo.

@IgorHW:

google toolbar ? Ima searchbar de biras sta ces da koristis, a tih google toolbarova imas mali milion razlicitih. Forecastfox radi, koristim ga.

edit: koristite nightly tester tools ekstenziju za kompatibilnost, nemojte rucno u about:config. Dva razloga:
1. Rucno ne radi za sve
2. Ova ekstenzija doda opciju da samo kliknes i namestis max kompatibilnost, a da zadrzis security i sve mozes da instaliras, cak i ekstenzije za FF 2.0 (i naravno ubijes FF totalno)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno