Šta je novo?

TT Big Typhoon ili OCZ Vendetta 2

zalizani

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2008
Poena
301
Imam priliku da nabavim jedan od ova dva kulera pa kontam koji bolje sluzi svrsi,ako moze da neko ko posjeduje jedan od gore navedenih objasni "mane i vrline" :D

Tt bez sumnje.

Fan na BT-u bi trebao da je poprilicno tih...
Inace, sad sam bacio pogled na 2 review-a na Vendetu, meni se cini da je bolja od BT ( mada nije bilo uporedno ) ali gledajuci je pored TRU meni se cini da dobija BT za cak par stepeni..
Inace pazite, Vendetta 2

Poslednja izmena:
Fan na BT-u bi trebao da je poprilicno tih...
Inace, sad sam bacio pogled na 2 review-a na Vendetu, meni se cini da je bolja od BT ( mada nije bilo uporedno ) ali gledajuci je pored TRU meni se cini da dobija BT za cak par stepeni..
Inace pazite, Vendetta 2

Pa zato sam i uzeo u obzir Vendettu dvojku koja je po nekim ocjenama pravo kvalitetno odradjena a i instalacija je jednostavnija nemam zivaca sklapat BT sad kada sam konacno doveo u red case i maticnu ma 100% idem na Ven2 a cijena za nepovjerovati 33EUR

Gde ima da se uzme Vendetta 2?

Da ne otvaram novu temu, ja imam Big Typhoon, koji je trenutno na 478 ploci. Zanima me da li mogu da ga montiram na lga775 sa tim istim bracketom sa kojim je zakacen na 478?

Backplate je isti cini mi se za 478 i 775, tako da bi trebalo bez problema da se namesti. :)
Inache, fan na BT-u se vrti na 1400rpm, ne chuje se *** :)

Svakako, moja preporuka za Big Typ ;)

Ne cuje se kada se zatvori kuciste. Evo dve slike kako izgleda na 478 i koji je bracket [samo njega imam]. Mislim da se dobro vidi. Dakle, da li sa tim bracketom mogu na lga775?
Steta je ne iskoristiti ovo cudoviste!

Ovo bi trebalo da je H-type clip jedan jedini za sva podnožja, zato i ima toliko rupa za sve varijante. Promenio sam dosta ploča i imam više hladnjaka i nemogu da se setim ali bih rekao da je i ovaj moj Btyp bio 99% u prošlosti na 478. Na njemu nema šta da se pokvari menjaš samo ventove, extra je.

Vendetta

Ja imam keca, nista se ne cuje, i odlican je, spustio mi je temp za oko 13 stepeni, tako da klokovan e6600@3ghz ima temp od oko 43. Mozda nemas potrebe za dvojkom koja je duza 12cm fen, kec ima 9cm fen. Ja sam svoj kupio u at**-u. Oko 25e. I ne montira se sa onim zadnjim bracketom, samo se ubode u plocu kao i box kuler.

"As mentioned earlier in this review, this particular cooler uses the generic push pin style mounting system. There are many pros and many cons to using this system but in the end the pros all come down to ease of installation and low production costs (as the manufacturer does not need to include a backplate or other expensive metal based materials). The cons on the other hand can be summed up by “durability” and “inconsistency”."

Čisto da ne bi bilo kako samo ja vičem protiv plastičnih pinova. Inače.... koliko je teško i skupo dodati jedan backplate plus četri šrafa sa maticama?

Nazad
Vrh Dno