Šta je novo?

Problem sa novim Seagate Maxtor DiamondMax 22 750GB

mige

Čuven
Učlanjen(a)
17.09.2005
Poena
690
Moja oprema  
Laptop
MacBook Air M1
Mobilni telefon
iPhone 16e
Pristup internetu
  1. Optički internet
Uzeo sam hard disk pre 3-4 dana i imam problem.
Evo kako neki utility programi vide SMART.

Ovako je bilo juce:

edfbfc3267.jpg

Danas je stanje mnogo drugacije, pa razmisljam ozbiljno da reklamiram
disk.

b2fbb9e231.jpg

244d23897e.jpg

869db17741.jpg

I jos malo....

Poslednja izmena:
evo jos nekih shotova:

3b7cd7bae0.jpg

3b84df1bd4.jpg

i poredjenje sa starim Samsungom

18820913aa.jpg

Sta mislite ?

Prilozi

• 12.jpg
    12.jpg
    451.7 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
Можеш да пробаш да га рекламираш али мислим да нико неће узети ове резултате за озбиљно. Диск ти ради и ако нема лоших сектора нико ти неће прихватити рекламацију. Можда да идеш на неку замену за неки модел другог произвођача пошто Макстора баш не бије глас да је јако поуздан.

U svakom slučaju bekapuj podatke... Što se reklamacije tiče, obično se uvažava samo zaista pokvarena roba, koja je očigledno neispravna ili u slučaju diskova ona za koju zvanični dijagnostički test proizvođača proglasi neispravnom (ili pred crkavanjem).

Dakle, skini SeaTools i odradi dijagnostiku. Ako prijavljuje problem, lepo otštampaj taj izveštaj i reklamiraj disk.

Poslednja izmena:
@mige

I ja koristim Hard Drive Inspector Pro. Pošto hronološki prati vrednosti parametara, a kod tebe je došlo do naglog pada u jednom danu, verovatno je dao lažnu uzbunu. Ja sam na jednom Seagate disku imao identične parametre (Seek Error Rate oko 54-58 i Hardware ECC Recovered 54) i to su vrednosti koje mi je disk prijavljivao dve godine. Tako da prati narednih dana šta se dešava sa ovim parametrima. Ako ostanu na tim vrednostima nema razloga za paniku.

ista situacija je i kod mene sa hdd inspectorom, hdd iz potpisa...vec sam na jednoj temi pisao da se ne treba primati na ove podatke iz hdd inspectora ,)!

@ mige

kao sto ti je Sale vec napisao, prati i dalje (npr jednom dnevno) smart parametre, cisto da budes siguran...

PS. hdd ti normalno prolazi testove i zasad nemas uslove za reklamaciju... a nadam se da ih i neces imati!

Evo ti moj info iz Everesta a ostalo što si pokačio ću naknadno staviti kada budem poskidao programe(sad si me istripovao za medalju :D)mada ovako gledano ako ti na oko radi ne znam kako da vratiš hard ?BTW:Gledao sam testove koje si okačio stvarno je brz i za te pare... super je!!!cheers

Prilozi

• Everest SMART test WD3200 AAKS.jpg
    Everest SMART test WD3200 AAKS.jpg
    134.5 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Pratim stanje redovno. U inspectoru padnu vrednosti na 39 pa se vrate na 43.
Inache koliko sam provalio ovi s.m.a.r.t programi nemogu ocitati koliko ima novi hdd kesha (32mb). Dok za stari samsung citaju bez problema. Ocito i pogresno citaju s.m.a.r.t parametre.

c6714c1914.jpg

Cak i HD tune se ne snalazi najbolje:

8d8c5cb5f4.jpg

Uzeo sam hard disk pre 3-4 dana...
Ovde ti je problem.

Sacekaj neko vreme, sacekaj koju nedelju, mesec dana... hard ti je nov, S.M.A.R.T. je tek ocitao vrednosti i sad luduje, jer se menjaju svakog casa. Treba vremena da se iskristalisu.

O tome i ja pričam. Samo opušteno...

Nazad
Vrh Dno