Šta je novo?

LG Flatron L222WS

kuzma_x

Slavan
Učlanjen(a)
24.07.2007
Poena
380
Danas sam kupio ovaj monitor za 16000 dinara. Prodavac ga nahvalio pa ja reko' valjda je dobar. Avaj, uglovi gledanja su bas mali. Ako se sedi direkno ispred onda je sve ok ali vec mala promena ugla izaziva promenu boja na suprotnom kraju ekrana. Inace boje su odlicne, bar se meni svidjaju, odziv je super, mada nigde ne pise koliki je ali je brzo. Za igre je dosta dobar i to mi je bitno, moze i za filmove ako se ne sedi mnogo ukoso. Nema probijanja osvetljenja, ali crna nije ni blizu crne, vec ima nijanse sive.

Uglavnom solidan i jeftin monitor za igranje, ja sam relativno zadovoljan. Nadam se da nece biti mrtvih pixela ili slicno.:)

Bas gledam u isti monitor i ne vidim da su mu uglovi gledanja bas tako mali. Cak prilicno dobri za TN panel. Vertikalni mi se cine nesto manji ali to stvarno nije strasno. Sto se tice probijanja ono postoji pri gornjoj i donjoj ivici. Nije nesto strasno u odnosu na recimo monitor LG 194WT (koji mi stoji pored ovog) i kod koga je probijanje svetla vece ali je sam prikaz slike i boja po meni mnogo bolji.

Citao sam mnogo sto sta o L222WS i mogu reci da sam imao srece jer vecinu mana na koje su se neki zalili nisam sreo i izgleda da ipak zavisi kako koji primerak ti updane, posto je taj model cini mi se najnize pozicioniran u ponudi LGa

Pa kod mene nema nikakvog probijanja pozadinskog osvetljenja, ali su mu uglovi posmatranja dosta mali, posebno kada se gleda odozgo. Mislim mali su mu uglovi kad ga poredim sa nekim boljim monitorima....ipak sam ga platio 16000.

A probijanja pozadinskog osvetljenja nema sigurno, jer sam bas zagledao i nema nista. Makar je to pozitivno. Nisam imao prilike da vidim druge jeftine monitore od 22, ali ovaj i nije nesto.

P.S. Pa da, vertikalni uglovi su mu slabiji.

Poslednja izmena:
Bas gledam u isti monitor i ne vidim da su mu uglovi gledanja bas tako mali. Cak prilicno dobri za TN panel. Vertikalni mi se cine nesto manji ali to stvarno nije strasno. Sto se tice probijanja ono postoji pri gornjoj i donjoj ivici. Nije nesto strasno u odnosu na recimo monitor LG 194WT (koji mi stoji pored ovog) i kod koga je probijanje svetla vece ali je sam prikaz slike i boja po meni mnogo bolji.

Citao sam mnogo sto sta o L222WS i mogu reci da sam imao srece jer vecinu mana na koje su se neki zalili nisam sreo i izgleda da ipak zavisi kako koji primerak ti updane, posto je taj model cini mi se najnize pozicioniran u ponudi LGa

Ista situacija je i kod mene. Po meni odlicni uglovi gledanja i pozadinsko probijanje po ivicama. Meni su bitniji uglovi nego to probijanje koje se primecuje samo kada je ceo ekran u crnoj u full screen-u. Preko dana je neprimetno i u toj situaciji.

Poslednja izmena:
Samo da dodam jos nesto. Kada kazem probijanje svetla mislim samo na potpuno crn ekran. U normalonom radu (windows desktop recimo) se nikakvo probijanje nigde ne primecuje. Cisto da ne bude zabune :)

Da , upravo sam tako proveravao, potpuno crn ekran. I nema probijanja nigde.

LG L222WS, graficka ATI Radeon 9250 (128 Mb, 64 bit). Win XP SP1.

Nemogu nikako da dobijem propisanu rezoluciju 1680x1050. Naprosto je nema na klizacu, postoji 1600x1200 i vece.
Klik na AUTO na pomaze.
Situacija je zadovoljavajuca na 1280x960, ali zeleo bih naravno kao i svi full.Catalyst v. 4.9. Sa verzijom 5.8 situacija jos gora.
Verovatno je u pitanju neka caka, ali koja ???

LG L222WS, graficka ATI Radeon 9250 (128 Mb, 64 bit). Win XP SP1.

Nemogu nikako da dobijem propisanu rezoluciju 1680x1050. Naprosto je nema na klizacu, postoji 1600x1200 i vece.
Klik na AUTO na pomaze.
Situacija je zadovoljavajuca na 1280x960, ali zeleo bih naravno kao i svi full.Catalyst v. 4.9. Sa verzijom 5.8 situacija jos gora.
Verovatno je u pitanju neka caka, ali koja ???

Da li si probao sa nekom drugom grafickom
9250 ima problem sa rezolucijom 1680x1050

Probao sam sve sto sam znao vezano za razlicite verzije catalysta i sva moguca podesenja.
Jos uvek mislim da ja mozda nesto ne odradim kako treba zato i trazim pomoc.
Mogucnost da moj primerak ne podrzava ovu rezoluciju je iskljucena.
Maximalna rezolucija koju graficka podrzava (na klizacu) je 2048x1536.
Svakako da je promena graficke najradikalniji potez, ali ako imam jos neku potvrdu-uradicu i to.

Nazad
Vrh Dno