Šta je novo?

3850 brzi od 9600gt u novom 3dmarku

Dobro, jel da kupujem ja taj ATI ili ne? Skroz ste me zbunili sad...

:d

Kupuj, vidiš da bolje tera novi 3D Mark, šta će ti igrice :D

3850 (256) je brzi i u 3dmarku 05 :d
@psaras
Nemoj,uzmi 9600.

Poslednja izmena:
NE najbolje je da svi predjemo na AGP i da trazimo X1950GT...Nema sta 9600GT da trazi pored njega(ja mislim da bi trebao da stavim smajli)

ccc, kakwi ste wi likowi : ) OBozhawam owaj forum :)

Ljudi, It's Peanut Butter Jelly Time!!!

f_lock14189m_1e03d91.gif

Storm,moracu da te razocaram,ali 3850 nije brzi od 9600GT-a cak ni u 3D Mark vantage-u:
high preset:

vantagegpu.gif

performace preset:

performancevantagegpu.gif

Dakle na perfomace settings 3850 je nesto brzi ali zato na high je 9600GT brzi za vecu razliku.Ovo samo dokazuje stanje od ranije-Ati kartice rade solidno dok ne odvrnes detalje.I to je jos jedan dokaz protiv tvrdnje Ati fanova kako su Ati kartice projektovane za buducnost.

Jos jedan detalj,pogledajte ovo:

bd8187f9-d4ec-460f-b5be-d80934664e4a.gif

Na extreme settings razlika izmedju 3870X2 i 9800GTX-a se jos vise smanjuje,i kada bi se 9800GTX debelo overclockovao(~800Mhz,sto nije nemoguce a i dalje je manje od 825Mhz na koliko kucaju dva GPu-a u 3870X2),mislim da bi ga dostigao.
Toliko o Ati-jevoj arhitekturi.

Jos jedan detalj,pogledajte ovo:

bd8187f9-d4ec-460f-b5be-d80934664e4a.gif

Na extreme settings razlika izmedju 3870X2 i 9800GTX-a se jos vise smanjuje,i kada bi se 9800GTX debelo overclockovao(~800Mhz,sto nije nemoguce a i dalje je manje od 825Mhz na koliko kucaju dva GPu-a u 3870X2),mislim da bi ga dostigao.
Toliko o Ati-jevoj arhitekturi.
Ma idi rasplakao si me:-devil-: sada ispada da je ovaj 3D Vantage najmerodavnija stvar za test grafike samo zato što je nov?!Ja ne igram testove već igre *** :type:

Za šta služe ATI-ju onih 320 unified SP-ora? Nisam irobničan stvarno pitam....

Za buduce igre. :d ATI je cesto vidovit pa mu GPU-ovi koji su u vrijeme predstavljanja sporiji od Nvidijinih nakon godinu dana budu brzi zbog nesto naprednije arhitekture.

Izuzetak je G80, ali samo zbog sirove snage, ne zbog neke arhitekturalne prednosti. Jos igre nisu pocele koristiti svih tih 320SP-ova. :D

Koje crne buduce... cim izadje nova serija grafickih za 2 meseca svaka igra trazi nju za normalno igranje...

Koje crne buduce... cim izadje nova serija grafickih za 2 meseca svaka igra trazi nju za normalno igranje...
To je drugi par opanaka. :p To sto ce biti (bolje je reci: ako budu) brze od G80/G92 nece bas puno znacit ako su igre neigrive. :d

Ja imam taj famozni 3850... Nadao sam se da ću moći da poteram crysis na skoro HIGH baš zbog toga ( znam da crysis na 3850 ne može da radi na max, nisam neobavešten), ali ono barem malo bolje da izvlači. Vraćam se na temu. Ovaj ASUS, što ga ja imam, ima velike probleme sa drajverima. sa 7.9 drajverima (znam da nisu preporucljivi za 3xxx seriju) daje u 3d marku 9000 poena, sa 8.4 8000 3d markova , naravno ovde govorimo 0 3d marku 06. Originalni drajveri pod asusa neće ni da mrdnu. Pod Vistom mi izbacuje plavca. baš sam se smorio. Tako da kada budu izbacili ljudski drajver 3850 možda i bude brži od 9600gt....Opet nisam ironičan

Poslednja izmena:
ovde se govori o 3d marku 08 (tacnije Vantage)

Nazad
Vrh Dno