Šta je novo?

Koji wireless ruter za wireless net?

ikonoklast

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.05.2006
Poena
510
Imam wireless net i hocu da umrezim 2 NB-a i desktop. Uglavnom se spominju ruteri za ADSL/kablovski net, ali nigde za bezicni.

Zanima me da li postoje ruteri samo za wireless net ili se za to koristi ADSL/kablovski ruteri ? Ako ima ovih prvih, koji su to, posto ih ja nigde nisam video da se prodaju...

Poslednja izmena:
Nemam WLAN karticu, kabl ide iz LAN prikljucka na NB-u do jednog malog "switcha" na kome ima 2 prikljucka - jedan je za taj LAN, drugi je POE i jos jedan je DC za adapter. Sva oprema je Mikrotik, koliko znam, barem su tako rekli kad su je instalirali prvi put. :)

Poslednja izmena:
Nemam, ali mislim da moze i preko USB-a, tako sam citao, naravno ako ih ruter ima na sebi. A ako ne moze, uzecu adapter.
Jel mogu onda "obicni" ruteri da se koriste ?

Poslednja izmena:
Kakva zbrka od teme :d

Nit se zna sta trenutno imas od opreme i kako se kacis na net nit tacno sta zelis :d Kako onda ljudi da ti pomognu :D

Ako sam dobro shvatio, a sansa za to je mala :p, imas wireless internet i zelis da wireless pristupom omogucis ostalim racunarima connection sharing?

Kao sto sasa rece, zavisi od opreme koju trenutno posedujes. Ali verovatno ce ti biti potreban jos jedan AP (ili komp za wifi karticom u AP modu, sto je nezgodno, jer ce morati stalno da bude upaljen). Ako imas neki mikrotik onda mozes da sve resis na jednom mestu, ali to ce trebati da se podesi extra.

Sto se tice prinet share-a, bez lan veze ne znam kako bi to islo...

Nazad
Vrh Dno