Šta je novo?

Veća rezolucija od native na LCD-u

Nikolaus

Slavan
Učlanjen(a)
07.09.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus ROG Strix B550-F Gaming
RAM
2x Kingston HyperX KHX3200C16D4/8GX
GPU
ASRock RX 6600 XT Phantom Gaming
Storage
KINGSTON SHFS37A120G + ....
Zvuk
integrisana
PSU
Chiftec 750w
Kućište
Chiftec big tower
Želeo bi igre poterati na 1600x1200, na 17`.Da li je moguće, i kako?

Pazi, kada u drajveru otključam skrivene rezolucije, ladno mogu rezoluciju na desktopu da promenim u 1600x1200, i to bez onog šetanja ekrana levo-desno, gore dole. Međutim u igrama ne otkjučava opciju za veću rez.

Poslednja izmena:
A zasto bi to uopste radio?

Tripujem da bi igre lepše izgledale.:D

Nije bitno sto mozes to da uradis, LCD ne moze da prikaze vise tacaka od nativne rezolucije. Tom promenom si verovatno dobio samo manje ikonice (a mozda ni to, nisam nikada probao :) ), monitor i dalje prikazuje u svojoj nativnoj rezoluciji ili manjoj od nje. U vecoj ne moze nikako

Poslednja izmena:
Pretpostavio sam da je neka interpolacija (ispravite me ako je pogrešan izraz) u pitanju, ali nada uvek postoji. Inače ikonice jesu smanjene.

Poslednja izmena:
ma ukljuci aa i af sta ce ti 1600

Kakav gadan trip :D

Pa na 17" na 1280x1024 je sve vec veoma sitno....

nisi u pravu... aa daje nesto sto cak i 1600 ne moze da da... a posebno af veze nema sa tim...

Stvarno bih voleo ispravku gde sam pogrešio, jer svima na ovom forumu mislim da je cilj da steknemo ili-i (ako imamo šta) podelimo znanje sa drugima.

Pogresio si sa onom 'interpolacijom' :d

Monitor ima 1280 nedeljivih tacaka horizontalno i 1024 nedeljivih vertikalno, nikakvom interpolacijom tu ne mozes da dobijes 1600 i 1200.

Znaci mozes 1024x768 da dobijes i manje od toga ali vise od onoga sto fizicki postoj ne moze ma sta mu ti radio (sem da promenis panel i elektroniku i sve to upakujes u doradjenu kutiju od 17-ice :d ).

OK. Samo, i dalje me buni to što i u monitorskom meniju piše 1600x1200 kad sam na desktopu sa tom rezolucijom. Znači li to da se fizički broj piksela ipak prividno uvećava ili je nešto drugo u pitanju?

Voodoo jesi ti rešio taj problem sa drajverom? Video sam da si se zahvaljivao Sasi na SK.

Konačno 1600x1200 u Crisys! Mala pomoć PowerStrip programa. Kreiranje editovanog drajvera preko njega, te ručna instalacija istog preko Device Menagera.
Manje zahtevno od 16 AA, a po meni mnogo lepše (ako ne umišljam zbog uspeha oko rezolucije).

Odlično, hvala na rešenju! Saša mi je preporučio da instaliram generički drajver za neke veće monitore, pa ću da probam i jedno i drugo.

Ja sam verovatno ziveo u mraku svih ovih godina. Ljudi objasnite mi molim vas o cemu vi pricate. Koji to softver moze da podeli piksel na 2 dela? Druga je stvar naterati test program da radi u vecoj rezoluciji i da da rezultate testiranja za tu rezoluciju. Ali naterati monitor od 17 inca da radi u 1600X1200 je naucna fantastika. Ajd mi molim vas, pojasnite o cemu se radi, ocigledno ne razumem

Deformisana jeste, al mi treba samo da izvrti test, neću je gledati :)

Deformacija postoji, ali tu je problem što ne mogu da nađem pandam rezoluciji 1280x1024 (5:4). Inače ovom forom može da se edituje u drajveru bilo koja max rezolucija, (u zavisnosti od limita monitora). Kod mene fura lepo i 1920x1440 ali imam problema sa osvežavanjem većim od 60Hz.

Hahaha. Nije to nishta, moj drug je danas odvalio (kad nije hteo da nam radi mikrofon (dinamichki/izwodjachki koji ne mozhe da se napaja preko zwuchne),a nismo imali preamp)... Kazhe,"ajde kucaj na google-u preamp software emulation" :D hahahaha.

U Omega drajveru za grafičku otključana i rezolucija 1800x1440 (čisto zbog odnosa 5:4), ali mi tako, za razliku od 1600x1200, monitor ne prikazuje celu sliku.

Inače fora radi i na Ivory 19` i Aceru 22`, a na Asusu sa DVI kablom šeta slika levo-desno, gore-dole kad pomeram miša.

Nazad
Vrh Dno