Šta je novo?

Pitanje Satelitski internet!

Gatesspace

Slavan
Učlanjen(a)
18.09.2007
Poena
309
Posto u mom mestu ne postoje mogucnosti povezivanja na internet pomocu ADSL,Wireless-a,Kablovska:S:…odlucio sam da uzmem satelitski bar za neko vreme dok nestigne ADSL:D.Imam SkyStar 2 karticu,antenu 120 strong,LNB 3dBi...Uzeo bih 1Mb/s u AstraNet-u.Da li je bolje ici za upload preko dial-up ili mobilnog?(da li skida kredit u zavisnosti od kolicine download-a ili nesto drugo…).Mogu li da rade P2P programi?(Torrent,Bit Torrent,Ares…).Koje su prednosti i mane ovog interneta?:wave:

Nemojte uzimati sat.net sem ako je za cist surf, a i tada vam treba telefon za upload. Mobilni ce da te "izuje" za upload, a ako radis p2p onda tek nemoj misliti o GPRS-u jer ce protok biti veliki. Sorry.

Ja sam koristio satelitski net preko astre i uopste mi se ne svidja kako su radili tada,ne znam da li se sada nesto popravilo_Ogranice te na 1 ili 2GB i posle ako izvuces 5kb u sekundi srecan si.Za upload sam koristio dial-up,nikad nisam probao preko mobilnog,al mislim da ako uplatis 50MB GPRS mozda moze da izadje ok,vise se ne secam koliko je skidalo.

Znaci ispalati se cekati ADSL,ili Wireless?

Ja sam koristio satelitski net preko astre i uopste mi se ne svidja kako su radili tada,ne znam da li se sada nesto popravilo_Ogranice te na 1 ili 2GB i posle ako izvuces 5kb u sekundi srecan si.Za upload sam koristio dial-up,nikad nisam probao preko mobilnog,al mislim da ako uplatis 50MB GPRS mozda moze da izadje ok,vise se ne secam koliko je skidalo.
E ako je 2gb i da mi daju besplatno necu uzeti.....

@Gatesspace

U kom mestu zivis ( ako nije tajna :) ) ???

Znaci ispalati se cekati ADSL,ili Wireless?

Naravno da se vise isplati cekati ADSL. I ja sam razmisljao o tome dok sam cekao ADSL kako da najbezbolnije preguram tih par meseci. Isto kao i ti imao sam sat opremu i hteo sam da uzmem sat internet preko AstraSat-a ili SkyDSL-a i odustao sam samo zbog cinjenice da ti je potrebna telefonska linija ili GPRS za uspostavljanje veze. Ako bas zelis da probas (ali samo SURF) ja sam u jednom postu objasnio kako da napravis GPRS Internet konekciju na racunaru i to kompletno uputstvo za Nokiu N serije i MTS mrežu! Evo imas objasnjenje ovde:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=138241

Ipak je i moj savet sacekaj ADSL pozdrav :wave:

Naravno da se vise isplati cekati ADSL. I ja sam razmisljao o tome dok sam cekao ADSL kako da najbezbolnije preguram tih par meseci. Isto kao i ti imao sam sat opremu i hteo sam da uzmem sat internet preko AstraSat-a ili SkyDSL-a i odustao sam samo zbog cinjenice da ti je potrebna telefonska linija ili GPRS za uspostavljanje veze. Ako bas zelis da probas (ali samo SURF) ja sam u jednom postu objasnio kako da napravis GPRS Internet konekciju na racunaru i to kompletno uputstvo za Nokiu N serije i MTS mrežu! Evo imas objasnjenje ovde:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=138241

Ipak je i moj savet sacekaj ADSL pozdrav :wave:

I od mene isti savet.... prvo korisstio dial up, pa onda satelit + dial up, pa onda wireless, pa malo wireless + satelit (nije moglo uzeti neku jacu brzinu na wireless-u od 128) i sada sam na ADSL-u 1.5MB i na kraju sam "progledao"....

A da probas 3G net paket MTS-a. Nije za P2P ali za surf i mejl je ok.

Pa ja hoci P2P da svlacim malo filmove,igre....

ovako koristio astranet,ogranicenje je bilo 1gb posle toga je islo oko 8kb/s.Kad sam ih pitao zasto tako itd pretili su mi policijom jer sam skidao sa rapida itd.SkyDSL je odlican nocu je cak islo do 400kb/s,a danju oko 100-tinjak bez ogranicenja itd.Ja sam za konekciju koristio wirless 64/32

ovako koristio astranet,ogranicenje je bilo 1gb posle toga je islo oko 8kb/s.Kad sam ih pitao zasto tako itd pretili su mi policijom jer sam skidao sa rapida itd.SkyDSL je odlican nocu je cak islo do 400kb/s,a danju oko 100-tinjak bez ogranicenja itd.Ja sam za konekciju koristio wirless 64/32

Dobro,onda cu uzeti SkyDSL i skidam do beskonacnosti...Hvala na odgovorima:wave:

Tesko da ce ti to uspeti...mislim da ce ti situacija biti potpuno ista kao i sa astranetom i sl...

Poslednja izmena:
Zar to nije bilo nesto jeftinije??? :zbun:

Poslednja izmena:
two-way terminal je oko 2000e, a onda mesecno izadje oko 400evrica za 1mbps/512kbps.

U svojoj arhivi imam 6 evropskih sat-net provajdera i NIKADA ali NIKADA nemojte mastati da cete FLAT paket dobiti za male pare jer to ne postoji...dovoljno je par dana da vucete i bicete blokirani na ~5KB bez obzira sto ste uplatili flat od 10-15EU...
Mozda bi islo sa FLAT koji ima zagarantovan protok (mislim da pise CRC pored paketa) ali je minimalna cena za to bila 100+EU pa nisam ni probao...

Planet sky je resenje za one koji zele da surfuju i da skinu osnovne stvari kao AV i manje programe,mada kada uracunate 10USD za GB(nocu a danju i do 50)+tel impulse i nije malo ali je lagodno,brzo i pouzdano sa konstantnim protokom i mogucnoscu da sami menjate zeljenu brzinu do 5000K,naravno uz promenu cenovnika...opet to nema veze sa p2p jer je cena ogromna...

Preko mobinog je takodje neisplativo jer se nakupi i upload preko koga sat-net prima odredjene pakete o tome sta je vas komp dobio,dokle je stigao DL itd sto ce reci da je zabluda kako ce preko mob-a biti poslat samo zahtev za stranicom...

Sve ovo vam govorim iz licnog iskustva...;)...isprobao,platio,izmerio,odustao od DL...

Istina je da mi je planetsky jako pomogao bar sa normalnim surfom dok sam imao staru dial up centralu...jos uvek ga koristim kada mi se zuri ali samo nocu...

vadafak kakva policija bre ???

apsolutno mi nije jasan taj deo ? molim te prenesi nam shta su ti konkretno rekli i na koji nachin oni smeju da zadiru u tvoj "surf" ili download..pa shta ako si skidao sa rapid-a, on za to i sluzhi i zashto sam ja na primer platio legalno sa par ortaka account koji i dan danas koristim ??

potpuno mi nisu jasni ti ljudi...

Ja kad sam koristio SAT internet bio je onaj file fetch jos sharovan pa nisi morao apsolutno nista da radis, mogao si samo da selektujes sta da ti stize sta ne. To sam koristio sigurno jedno 3 godine i najbolja stvar je sto ti ne treba ni dial up.
Tako da sam paket za Surf koristio samo za surf i on je ima neki limit od 2 GB ali to je tada za surf bilo vise nego dovoljno.

sa dialup-om ili gprs-om, one-way surf satelitom se bas i ne isplati, sa obzirom na mizeriju traffica koji je obicno tako nesto oko 1-2GB, posle toga automatski se pali traffic shapping, pa je brzina otprilike kao i da vise ne ide nista putem satelita, e sad filefetch je druga prica, samo zavisi od toga sta je njemu potrebno, surf ili filefetch. Konkretno sto se tice cena satelitskih isp-a jedan od popularnijih je broadsat.

satsurf = http://www.broadsat.com/opensky/products/satsurf/
filefetch = http://www.broadsat.com/opensky/products/sattorrent/

Poslednja izmena:
pored današnjih wifia i adsla, nikakav satelitski net se ne isplati. sat+gprs ili sat+dialup dođe mnogo skuplje od wifi-a a sat+wifi je besmisleno. sam sat je loš zbog njihovog fair use pravila... (govorim za astrasat s kojim sam imao iskustva, a ne vjerujem da je kod drugih drugačije)

Sta sve sadrzi dvosmerni satelitski komplet od hardvera i softvera?

Kazite mi moze li se koristiti u druge svrhe osim ovde navedenih u diskusiji?

Konkretno da li je moguc pristup drugim satelitima drugacije namene?

jedna preporuka za dvosmerni ne isplati se !

Vrh Dno