Šta je novo?

Komp ''pisti'', windows se ne ucitava...

djole34j4

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
319
Imam neki stariji komp koji je radio do skoro, a sada kada ga upalim desava0 se da samo pisti, nekih pet sekundi pa pet sekundi stane pa opet i tako u nedogled, a na monitoru nista - crna slika.
Desava se i da krene da dize Windows ali posle prozora Welcome samo na sekund prikaze pozadinu, a onda se restartuje sam od sebe...i tako svaki put.

Ne znam da li da pokusam sa formatiranjem hard-a i instaliranjem Win-a ili bi to bilo besmisleno ukoliko je neki hardveski kvar u pitanju...

Ako neko moze da pomogne, hvala...

Imam neki stariji komp koji je radio do skoro, a sada kada ga upalim desava0 se da samo pisti, nekih pet sekundi pa pet sekundi stane pa opet i tako u nedogled, a na monitoru nista - crna slika.
Desava se i da krene da dize Windows ali posle prozora Welcome samo na sekund prikaze pozadinu, a onda se restartuje sam od sebe...i tako svaki put.

Ne znam da li da pokusam sa formatiranjem hard-a i instaliranjem Win-a ili bi to bilo besmisleno ukoliko je neki hardveski kvar u pitanju...

Ako neko moze da pomogne, hvala...

Memorija je u pitanju rekao bih po takvom načinu pištanja. Vidi da li imaš isti tip memorije da pozajmiš od nekog pa probaj.

nadji na netu za taj bios sta znaci to pistanje i znaces u cemu je problem

Poslednja izmena:
uglavon kada pishti, u pitanju je RAM. pre svega pokushaj da izvadish, ochistish i vratish RAM memoriju, pa onda vidi da li pishti.

cesto se deshava kada menjam svoj ram, da ga ne ubodem lepo, i chim zapishti, znam shta se desilo 😉

U zavisnosti od načina pištanja moguće je odrediti šta je otkazalo, tipični kvarovi koji se signaliziraju pištanjem:
- Grafička kartica
- Memorija
- Blokiran ventilator na procesoru (pregrejan CPU)

uglavon kada pishti, u pitanju je RAM. pre svega pokushaj da izvadish, ochistish i vratish RAM memoriju, pa onda vidi da li pishti.

cesto se deshava kada menjam svoj ram, da ga ne ubodem lepo, i chim zapishti, znam shta se desilo 😉
NE
zavisi kako pisti
svako pistanje govori na odrejdnu stvari.
nije svako pistanje ram

uh, okej, sada sam i ja video. ali eto, ja sam do sada pishtanje uglavnom povezivao sa RAM-om .. My bad.

Meni se desavalo na mom starom compu, na kraju krajeva problem su bili kablovi, prekontrolisi kablove istakni ponovo utakni ostavi ga malo da se razelektrise, meni je pomoglo

Nazad
Vrh Dno