Stormbringer_NS
Slavan
- Učlanjen(a)
- 22.03.2008
- Poena
- 319
Jerry, svaka cast na testu. Ajde kad uhvatis vremena, javi kakve su temperature sa ventom odgore i da li zuji kartica u 3D modu ili je stvarno silent. :wave:
Zaboravio sam da dodam screen za temperature,medjutim sad sam stavio neku matoru osmicu da duva u graficku i pri clocku 800 gpu 2000 shader i 1060 memorija temperature se krecu IDLE 44C i LOAD 60C,sto je mnogo dobro s obzirom na clock i ovo je sve radjeno na 1.1V.Imam opciju do 1.4V za GPU,sutra cu probati.
Sto se tice clocka sa ovim njegovim pasivnim hladjenjem,izuzetno je rizicno cak i pri 750 za gpu,temperature idu u idle na 60+ C,a Load je preko 80C,tako da ne preporucujem clock bez nekog kulera da duva u grafiku,a ima jeftinih i tihih 8-12cm kulera.
@Jerry: da li ti obara clockove u idle-u? Drugi review spominje da spusti takt na 450...
To bi zaista bilo preterano...
Medjutim program koji dolazi uz karticu Gamers HUD ima opciju da namestis da ti u 2D i 3D clockovi budu identicni
@Jerry: da li ti obara clockove u idle-u? Drugi review spominje da spusti takt na 450...
To bi zaista bilo preterano...
Ne kontam... Zashto?
A da te pitam, kako to namestis CPU da ti spusti sa 3 na 2GHz kad nista ne radis?
ne znam sta imas od toga. kada ti CPU ne radi nista (dok recimo surfujes) on se ionakoC1E i EIST su mi enabled u BIOSu. 9x333=3GHz kad nesto radim, trenutno 6x333=2GHz dok kucam :type:
ne znam sta imas od toga. kada ti CPU ne radi nista (dok recimo surfujes) on se ionako
ne zagreva ni pri 2 ni pri 3Ghz...
btw. jel' ti smanjuje i povecava voltazu onda sam ili stoji i na idle veca voltaza sa nizim klokom?
ne znam sta imas od toga. kada ti CPU ne radi nista (dok recimo surfujes) on se ionako
ne zagreva ni pri 2 ni pri 3Ghz...
btw. jel' ti smanjuje i povecava voltazu onda sam ili stoji i na idle veca voltaza sa nizim klokom?
Bitno je da ce duze trajati procesor,jer kome je vecinom ukljucen komp 12+ sati dnevno znaci kada u idle obara takt sa 3 na 2ghz a samim tim i voltazu,gde smanjuje sansu da nesto rikne nakon 2-3 god.
...ali dobro, kako ko voli...
Ne znam sta ti je preterano i sta ne kontas?
Preteran mi je svaki vid smanjenja potroshnje/zagrevanja/buke, a nije mi jasno zashto bi neko hteo ostavi 2d i 3d mod na istoj frekvenciji (iliti, ono shto sam citirao...)
Interesuje me, inache, kako je to odradjeno (poshto nije nVidia feature):
Hardverski, ili morash imati gigabajtov softver?
Jerry, ajde ako te ne mrzi, nisi mi odgovorio da li se cuje ono pistanje/zujanje kad je kartica u 3D modu. Nadam se da su resili taj problem sa losim prigusnicama tj. zavojnicama koji su imali sa starijim modelima. :type:
Iskreno da ti kazem nisam nista cuo,sad sam promeio na neki silent cooler da duva u grafiku i nesto su vece temperature na 750/1030,idle 51 a load je oko 65C a cooler pravi buku od 13db.
Meni je ovo prva passive grafika pa ne znam ni kako to treba da pisti... i koliko se glasno cuje,ali ja nista ne cujem.
Meni je ovo prva passive grafika pa ne znam ni kako to treba da pisti... i koliko se glasno cuje,ali ja nista ne cujem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari