Šta je novo?

WD7500AAKS 750GB 7k SATA300

IRS

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2003
Poena
620
Da li je neko nesto cuo ili zna nesto vise da mi kaze o ovom modelu? Kosta oko 120e,
a prosecno vreme pristupa mu je deklarisano navodno na 4 ms?? reklo bi se kao raptor?

I da odmah kazemo da ces se pomuciti da nadjes disk od 640gb, te da je smug-smug daleko povoljnija kupovina od WD-a, kosta skoro 2000 dinara manje.
Za te pare moze da se obradujes novim rezacem ili da dodas jos par GB memorije, vidim da je kudjeni Geil 2GB ultra sad kod nekih firmi na akciji za 2800 dinara.

I da odmah kazemo da ces se pomuciti da nadjes disk od 640gb, te da je smug-smug daleko povoljnija kupovina od WD-a, kosta skoro 2000 dinara manje.
Za te pare moze da se obradujes novim rezacem ili da dodas jos par GB memorije, vidim da je kudjeni Geil 2GB ultra sad kod nekih firmi na akciji za 2800 dinara.

offtopic:
Ma imam vec 4GB geya ali sta vredi kad xp vidi 3.5 mada sumnjam i da radi sa toliko..
za vise bih morao da koristim bagoviti xp64 sto mi se ne radi..:wall:

Nego gde ima da se pazari pomenuti Samsljung? moze neki link?

vidim da je kudjeni Geil 2GB ultra sad kod nekih firmi na akciji za 2800 dinara.

A sto mislis da je samo toliko para geil???

Sto se tice wd7500aaks sve preporuke, evo 2 komada kod mene, prostora koliko zelis ( vec 50% popunjeno), rade to sto treba da rade kako treba, ma milina ...
Naravno da bi bilo sladje imati 2 ploce od po 320 u hdd nego 3 od po 250GB pa ako ti ne fali puno tih 110GB razlike izmedju wd6400aaks i wd7500aaks ti uzmi 640-ku manje ce se da greje definitivno, a brzine su tu slicne... verovatno, neces ti tu razliku ni osetiti
Ma koji god da uzmes neces se prevariti...
Naravno ako ti je brzina sistema najbitnija ti lepo kupi raptora i samo teraj sistem na njemu, a za skladiste koristi naravno neki od ta dva WD-a i imas i brzinu i kapacitet...
:)

Poslednja izmena:
Nemam sada ovde screenshot... ali Raptor na mom računaru ima 8ms seek time, dok 5000AAKS i 7500AAKS imaju isti seek time - 14ms. Mereno Everestom.

A koji raptor imas?

740GD. Piše u My Computer. Moja preporuka ti je da zaboraviš Raptora i za tu razliku u ceni uzmeš nešto drugo. Kada sam ga ja uzeo, zamenio sam Maxtora od 80GB i sistem mi je poleteo - 2 puta bolji seek i 2 puta bolji transfer rate. Ali sa današnjim diskovima... mislim da nije baš pametna kupovina.

A sto mislis da je samo toliko para geil???

Sto se tice wd7500aaks sve preporuke, evo 2 komada kod mene, prostora koliko zelis ( vec 50% popunjeno), rade to sto treba da rade kako treba, ma milina ...
Naravno da bi bilo sladje imati 2 ploce od po 320 u hdd nego 3 od po 250GB pa ako ti ne fali puno tih 110GB razlike izmedju wd6400aaks i wd7500aaks ti uzmi 640-ku manje ce se da greje definitivno, a brzine su tu slicne... verovatno, neces ti tu razliku ni osetiti
Ma koji god da uzmes neces se prevariti...
Naravno ako ti je brzina sistema najbitnija ti lepo kupi raptora i samo teraj sistem na njemu, a za skladiste koristi naravno neki od ta dva WD-a i imas i brzinu i kapacitet...
:)

Koja to revizija ima 3 ploče od 250GB. Na njihovom sajtu, a i u svim testovima koje sam čitao stoji da ovaj disk ima 4 ploče.

Poslednja izmena:
Tako je. 4 ploce od po 188 giga.

AUUU...
Ja mislio da je 3x250.
Moja greska ( sram me bilo za sirenje neistine i dezinformacija), evo kajem se.
Znaci onda da je puno bolje imati wd6400aaks sa 2x320gb plocama, nego 4x188gb.
:d

Sad ozbiljno GDE se moze videti ( tacno me navedite) broj ploca na sajtu wd-a.
Oci iskolacih gledajuci i ne mogu da nadjem gde pise broj ploca... pomozite " slepcu " da otkrije gde to ima da se procita.
Trebace za ubuduce. ;)

Poslednja izmena:
Ne mozes da vidis, kad to (uglavnom) ne objavljuju... vec vrsljanjem po sajtovima koji rade testove i review-ove. Tamo moze da natrci podatak.
Recimo, meni je www.techreport.com zakon po tom pitanju.

Ajd da se i ja prikljucim.
Do sada sam koristio samo WD diskove, i samo pozitivno iskustvo imam sa njima. E hocu da kupim sada ovaj hard WD7500AAKS, trenutno cijena oko 120 eura. Ali kada sam video Samsung Spinpoint F1 750GB HD753LJ ... zapitao sam se. Razlika je u 20 eura, nije malo. Sta vi mislite ??
Prokomentarisite.

E da, jos jedna stvar. Koliko se krece garancija na samsung ? Na WD je 3 Godine. Jel i na Samsung ?

Uzmi WD 640. Daleko najbolje za te pare.
Sada ga bas nesto nema ali bio je po dobroj ceni zadnji put.

Odustao od Samsunga.. nema jumper za podesavanje na sata1. Mada na sajtu su izdali pach da se ... uz disketu nastima disk da radi na sata 1 ali posto mi je nforce chipset, a koliko sam procitao ima problema sa n force odlucio sam se bas za taj WD.. 2 ploce, daleko bolje performanse (+ ima jumper , posto mi ova maticna ne podrzava sata2...)

Hmm, ja bi odabrao WD, i to model od 640 GB.
Nakon citanja malo po netu, a i u novom PC (Press)-u su ga bas nahvalili, bas zbog odlicne brzine.
A i garancija mu je duza, ako ti to nesto znaci....

Ljudi,dajte prvo kazite gde SADA ima da se kupe samsung diskovi,pa ih onda spominjite...Da ne pricamo napamet,nema svrhe...Bili su nekada u EL(R.I.P.)
Danas sa izokretao telefone i mnogo sam besan...WD 640 ga ima svuda ali samo na papiru,sto li stavljaju na sajtovima da imaju,kad ni oni sami nemaju predstavu kad ce ga biti! Zasto lepo ne cooliraju i prodaju ono sto imaju???:mad::mad::mad: Stvarno je seljacka fora,kao ima pa pozoves-ono mosha!:wall: Nije mi da ustedim telefon,nego mi onda nije jasna svrha internet sajtova firmi- il ga brate azuriraj il ga skroz za*ebi.

Tako,da,sto se tice wd750aaks ako ti treba kupuj-jer ga trenutno ima -naravno ako se nisi ubacio u pricu 640=2x320= brzina VS 750=188x4 "greje se i spor je" a ako ces da juris wd640 onda cekaj.

Nazad
Vrh Dno