Šta je novo?

Gigabyte GA-P31-DS3L

Aj i ja da pitam nesto.... :D
Ima li iko pojma zasto kada se podesi fsb preko 333 ne moze da se stavi pci-e magistrala na 100?!?!?!?! Nece ni na 105, ni na 110?!?!?!?! Mora da se ostavi na auto da bi sve radilo,jer ako stavim na bilo sta drugo,nece ni da butuje?!?

Sam si odgovorio, mora auto da stoji, nema sanse da butuje ako stavis neku vrednost. Ne znam zasto ti to smeta, meni grafika i sve ostalo radi normalno sa auto setovanju pci-e frekvencije.

A podesavanja memorije u biosu otkrivas sa crtl+f1 pa se pojavi kod podesavanja za overclock...

Znam za podesavanja preko ctrl+ft :), ali gde se tu podesava command rate?

A za PCI-E magistralu, ume da pravi probleme ako nije na 100 kada klokujes graficku... Nikako mi nije jasno zasto ne moze da se fiksira sa prelaskom preko odredjenog fsb-a.... Ako mi fsb ne prelazi 333 onda mogu da je fiksiram na koliko zelim...

A za PCI-E magistralu, ume da pravi probleme ako nije na 100 kada klokujes graficku... Nikako mi nije jasno zasto ne moze da se fiksira sa prelaskom preko odredjenog fsb-a.... Ako mi fsb ne prelazi 333 onda mogu da je fiksiram na koliko zelim...

Prelistaj temu od pocetka. Neko je kacio i program za merenje PCIe frekvencije kada stoji na Auto, a koristi se visok FSB...

A u tvom gornjem pitanju je sadrzan i odgovor - negde oko 333 FSB PCIe frekvencija skace. Sto se tice Gigabyte-a ispunili su specifikaciju, tj. radice procesori sa 1333FSB, a za preko kako se kome zalomi...

A u tvom gornjem pitanju je sadrzan i odgovor - negde oko 333 FSB PCIe frekvencija skace. Sto se tice Gigabyte-a ispunili su specifikaciju, tj. radice procesori sa 1333FSB, a za preko kako se kome zalomi...

E vidis, kada tako pogledas, savrseno si u pravu, uopste mi nije palo na pamet.... Hvala puno! :)

Ako to ne mogu da promenim, onda nema svrhe gledadi kolika je magistrala PCI-e? Zar ne?
I da li to moze da s*ebe graficku, tj previsoka magistrala?

E vidis, kada tako pogledas, savrseno si u pravu, uopste mi nije palo na pamet.... Hvala puno! :)

Ako to ne mogu da promenim, onda nema svrhe gledadi kolika je magistrala PCI-e? Zar ne?
I da li to moze da s*ebe graficku, tj previsoka magistrala?

Sta te kosta da pogledas? Ako ne ide preko 110MHz sumnjam da ce grafi nesto faliti...

Ocitao je 112Mhz... Valjda joj nece biti nista... P.S. Uspeo sam i grafu da klokujem i pored toga sto ne mogu da fiksiram pci-e magistalu :D

Hvala puno!

A jel znas gde se podesava glupi cr? nikako da skontam gde i kako? :D

Kojim programom merite brzinu PCI-E magistrale?

...ej momcovi :) ...primetio sam jedan problemcic sa plocom. Na xp-u zvucna radi OK u 5.1 rezimu (imam logitech x-530) ...svaki kanal je ok. Ali...pod vistom (Windows Vista Business-original) ne radi mi central ako se ne varam.Skinuo sam nove drajvere ali...ista prica ? Jel imao jos neko ovaj problem il sma ja jedini. (nije mi bas hitno....ne planiram da koristim ozbiljno vistu bar jos 6 meseci :p ).

pitanje 2...ako nabijem ovaj moj komp u codegen briza....oce biti mesta za hyper tx2 koj ste mi preporucili na prethodnoj strani ??? Kuciste je 2250din...bez napajanja...tako da mi se jedino tako uklapa da uzmem i njega i kuler jer imam samo 50e za trosak :(. A i svidja mi se kuciste :)

Vidi ako je briza sirine ko CM690 kojeg imam onda moze bez problema TX2...Ali ja sam 95% siguran da moze...BTW za te pare nemozesh bolje kuciste da kupish

...ej momcovi :) ...primetio sam jedan problemcic sa plocom. Na xp-u zvucna radi OK u 5.1 rezimu (imam logitech x-530) ...svaki kanal je ok. Ali...pod vistom (Windows Vista Business-original) ne radi mi central ako se ne varam.Skinuo sam nove drajvere ali...ista prica ? Jel imao jos neko ovaj problem il sma ja jedini. (nije mi bas hitno....ne planiram da koristim ozbiljno vistu bar jos 6 meseci :p ).

pitanje 2...ako nabijem ovaj moj komp u codegen briza....oce biti mesta za hyper tx2 koj ste mi preporucili na prethodnoj strani ??? Kuciste je 2250din...bez napajanja...tako da mi se jedino tako uklapa da uzmem i njega i kuler jer imam samo 50e za trosak :(. A i svidja mi se kuciste :)

u sound manager-u trebas da postavis za vistu virtuel/surround i central ili tako nesto, na kartici sa zvicnicima, a nalazi se u donjem desnom uglu.

Bice mesta za TX2.

Него, да ли ријештиште проблем са PCI-e магистралом, њеним фискирањем и клоком или је и даље неопходно за преко 300FSB користити АТА дискове?!

Kod povecane PCIe frekvencije ne pojavljuju se problemi sa SATA diskovima. Takodje niko je nije ni fiksirao... Makar niko nije prijavio nii jedno ni drugo.

Да ли је боља ова плоча или нека са чипсетом 965? У ствари нека алтернатива, може и половна?

A P35 chipset? Ne bi trebalo da ides na nesto drugo, osim ako pokusavas da ustedis svaki euro...

A P35 chipset? Ne bi trebalo da ides na nesto drugo, osim ako pokusavas da ustedis svaki euro...

Па у томе је проблем што покушавам да уштедим сваки евро. Имам понуду за GA965+2160 који иде до 3.1Ghz за 100Е па се питам да ли је то боље од нове комбинације p31+2180 јер да идем на рецимо GA-P35 DS3L немам пара. У дилеми сам, а не чини ми се да је АМД бољи избор јер за те паре имам само 780G+4200.

Да не буде "шта да купим" занима ме колико губим са GA P31DS3L у односу на неку GA 965 и P35?

Amd nikako nije bolji izbor, osim ako ti "prisustvo amd-a u kucistu daje neki poseban osjecaj topline oko srca "

965 + 2160 za 100 evra je pristojan izbor ukoliko stvarno moze 3.1 ghz bez znacajnijeg dizanja napona.

naravno, markirano napajanje + ozbiljno ladjenje is a must.

Amd nikako nije bolji izbor, osim ako ti "prisustvo amd-a u kucistu daje neki poseban osjecaj topline oko srca "

965 + 2160 za 100 evra je pristojan izbor ukoliko stvarno moze 3.1 ghz bez znacajnijeg dizanja napona.

naravno, markirano napajanje + ozbiljno ladjenje is a must.

nije potrebno neko ozbiljnije hladjenje, a ni ozbiljnije napajanje.

ukoliko uzme M0 reviziju cpu-a, zagrevanje procesora je manje nego sa L2 kojih ja se nadam nema vise.

Ja drzim na P31 od kada sam je uzeo bese Oktobra 2007, E2160 na 3GHz (L2) na Codegen 400W i do sada nisam imao problema. Hladjenje je CM XT2, ali da imam M0 cpu verovatno ne bi bilo potrebno.

E sad, ako se bude prelazilo na jachu grafiku (geforce 8800 ili 9600) novo napajanje ce morati da padne.
:wave:

nije potrebno neko ozbiljnije hladjenje, a ni ozbiljnije napajanje.

ukoliko uzme M0 reviziju cpu-a, zagrevanje procesora je manje nego sa L2 kojih ja se nadam nema vise.

Ja drzim na P31 od kada sam je uzeo bese Oktobra 2007, E2160 na 3GHz (L2) na Codegen 400W i do sada nisam imao problema. Hladjenje je CM XT2, ali da imam M0 cpu verovatno ne bi bilo potrebno.

E sad, ako se bude prelazilo na jachu grafiku (geforce 8800 ili 9600) novo napajanje ce morati da padne.
:wave:

koji bios je u pitanju?

Dali je neko imao problem sa vezivanjem vise sata uredjaja , konkretno 1 hdd i 2 dvd rezaca , nece nikako zajedno da rade ... rade samo dva komada , tri nikako :wall:

biosu podeseno na auto zakucava pri ulasku u win

BTW imam i 2 ata uredjaja , jedan dvd rezac i sistemski hdd ;)

Bios je fabricki , mozgu da pogledam koji je . Dali se ovo nekome desavalo ?

Unapred zahvalan :)

Poslednja izmena:
Matori imam ja istu plocu, ako ti nesto znaci ponesi dvdove da probamo kod mene.

jel cu da vidim neku vajdu od apdejta biosa, trenutno sam na F6 ?

kako kazu F8 ima nov klok generator.

sa trenutnim hardverom neces...i nema potrebe da updejtujes bios, jedino eventualno na f7, ali ako ti sve ok radi, nema potrebe za tim...

Taj procesor sa F8 biosom neće da se overklokuje kako treba! Imao sam istu kombinaciju, svi biosi rade super do biosa F8, on pravi probleme!

Burazeru sam na ovu maticnu stavio E2140 i radi eXtra, clockuje proc do 3Ghz. Radi savrseno i pouzdano. Preporuka za jeftinu C2D konfiguraciju. :)

drugari pomagajte... Imam ovu plocu kao i E6550 i OC sam ga na 400fsb (2.8 Ghz) sa kingston pc667 koja je dosla na 800, sve radi extra sa OC-ingom, procesor ne prelazi 42 Celzijusa, dok je memorija ledena kao zmija... Problem je sledeci:
Kad overklokujem masinu i zatim ugasim komp tj. posle gasenja izvucem kabli iz struje, pa ga onda vratim (iliti simuliram nestanak struje :) ) i upalim, on poradi 10 sek pa se ugasi i zatim se sam upali nakon 3 sek sa iskljucenom opcijom u BIOSu za manuelno podesavanje frekvencija (u prevodu sa default frekvencijama) i nastavi tako da radi. Baterijica nije sigurno, sta moze da bude???
BIOS je F8, by the way...

Nazad
Vrh Dno