Da smo mi kao mi bolji ljudi, nase kritike i medjusobne rasprave bi bile na daleko visem intelektualnom nivou, sala bi bila sala, na salu se ne bi odgovaralo pretnjama i slicno. Pravila foruma su pravila kuce: kod mene se ne izuva niko, ali to ne znaci da mi smeta ako udjem kod nekoga gde je takvo pravilo da se i ja izujem. Kada udjem u dom u kome se ne pusi, ne pada mi na pamet da trazim da mi donesu pepeljaru. Ako su ti ljudi meni dragi, ja cu se povinovati njihovim pravilima i razumno ih prihvatiti...
Ali kreni recimo od svog nicka na forumu: evo ko ljudi pricamo, da li tvoj nick treba nekome da sugerise da ne treba da se kaci sa tobom ili da ne sme da ti kaze ono sto misli? Ili treba neko u diskusiji da ucuti jer je usao "*******i" sa svojim postom: ako je *******, verovatno moze i da me prebije? 🙂 Ne stvarno, tebe ne poznajem, mozda imas dusu ko pamuk, mozda si super covek, ali pri pogledu na tvoj nick vecina ljudi koji te ne poznaju ce zauzeti negativan stav. Zasto nisi odabrao leptiric ili divni_labud? 😀 Mene takav nick asocira na nesto negativno - verovatno i neke druge...
Sto se Maxe tice: niko u ovoj zemlji nije provrteo vise grafickih kroz svoje ruke i mislim da su njegovi testovi vredni postovanja. Da smo mi u nekom normalnijem okruzenju, Maxa bi bio guru 3D-a, uvazavan i postovan. Njegova obaveza kao aktuelnog hw urednika (ali i samih novinara naravno) jeste da ucestvuje u diskusijama koje se ticu sadrzaja na sajtu - da "odbrani cast" ako je u pravu, da primi kritiku ako nestoi nije uradjeno kako valja. Da li treba da se mesa u ostale diskusije ja ne znam, nisam mu ni tata ni mama. Ali i ako ucestvuje i pokusava da diskutuje, ima pravo da odbrani i svoj ugled po pitanju onoga sta radi. Ne mozemo cesto da se sudrzimo u takvim reakcijama, ljudi smo, popuste zivci...neretko se desi da i potpuno neargumentovane tvrdnje neko manje strucan pokusava da mu nabije na nos. Pa to je kao kad bi fudbaler Palilulca ucio Bekama kako da izvede slobodan udarac...samo zato sto i jedan i drugi igraju fudbal a ko sme da zabrani beku Palilulca da i on sutne? Voli covek, ziva dusa...
Kvalitet testova...
Ja NE MOGU da prihvatim kritiku jer jako dobro znam sta ovim hiljadama ljudi koji svakodnevno dolaze znace ti testovi, sta znace domacim firmama, sta znace vendorima, sta uopste predstavlja Benchmark na ovom svetu...nismo mi izmislili toplu vodu, samo smo popunili ogromnu rupu koja je zjapila.
Sto se honorara tice, ajde da kazemo da je za normalan test core komponente jedno pet puta veci od prve cifre koju si napisao, a da je Maxinih 200k karaktera visestruko umnozeno u odnosu na standardni honorar. Dakle, ljude ne izrabljujemo, voleo bih da mogu da im dam i 150 evra po testu ali je to nemoguce
Za ovo poslednje...nemoguce je da uticem na svakoga pojedinacno. Ono sto u osnovi znam da su u pitanju sve odreda sjajni momci, ma kako se kome cinilo. Godinama su ovde, nagledali se svakakvih likova, svakakvih provokacija i "pretnji", obrisali tonu bezobraznih postova za koje vecina vas i ne zna - mogu u mnogim situacijama da imam opravdanja za njihove reakcije. Naravno, ne uvek i svuda, ali uostalom, ko kaze i da sam ja u pravu? 😀